دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

شرح حال مختصری از پیامبر بزرگ اسلام

حضرت محمد(ص) در «عام الفیل 53 سال قبل از هجرت در روز 17 ربیع الاول» در مکه معظمه متولد شد در حالی که پدرش حضرت عبدالله را از دست داده بود و در شش سالگی با مرگ مادرش آمنه تحت سرپرستی پدر بزرگش حضرت عبدالمطلب قرار گرفت و پس از وفات او در هشت سالگی در منزل عمویش حضرت ابوطالب زندگی می‌کرد.
شرح حال مختصری از پیامبر بزرگ اسلام
شرح حال مختصری از پیامبر بزرگ اسلام
نویسنده: میرطاهر شریفی

حضرت محمد(ص) در «عام الفیل 53 سال قبل از هجرت در روز 17 ربیع الاول» در مکه معظمه متولد شد در حالی که پدرش حضرت عبدالله را از دست داده بود و در شش سالگی با مرگ مادرش آمنه تحت سرپرستی پدر بزرگش حضرت عبدالمطلب قرار گرفت و پس از وفات او در هشت سالگی در منزل عمویش حضرت ابوطالب زندگی می‌کرد. در سیزده سالگی با حضرت ابوطالب به سفر شام رفت و در این سفر شایستگی و برتریش نمایان گشت و بعدها به محمد امین معروف شد.‌

حضرت در چهل سالگی به پیغمبری مبعوث گردید. ابتدا حضرت خدیجه همسر ایشان و سپس حضرت علی (ع) به او ایمان آوردند. پس از پنج سال دعوت عده زیادی به ایشان گرویدند. اما مورد آزار مشرکان قرار گرفتند تا جایی که حضرت و اصحابش به شعب ابوطالب پناه بردند و در مدت سه سال در کمال عسرت تحت محاصره بودند، چندی پس از محاصره حضرت ابوطالب و حضرت خدیجه (دو یار صمیمی پیغمبر) از دنیا رفتند، از آن پس شدت آزار مشرکان زیادتر شد، تا آنکه جمعی حضرت را به مدینه دعوت کردند، دشمنان تصمیم به قتل آن حضرت گرفتند، در شب مقرر حضرت علی بن ابی طالب(ع) به جای پیغمبر (ص) خوابید و حضرت مخفیانه از خانه به عزم مدینه هجرت فرمود. (بعدها این هجرت مبدا تاریخ مسلمانان شد) و اسلام در آن شهر به پیشرفت های زیادی نایل آمد.‌

حضرت رسول اکرم (ص) در روز بیست و هشتم صفر سال یازدهم هجری در مدینه طیبه (پس از تکمیل تعلیمات اسلام) جهان را بدرود گفت و در همان جا مدفون گردید.‌

گفته شده است اجداد حضرت پیغمبر (ص) از حضرت آدم (ع) تا جناب عبدالله (پدر حضرت) 51 نفرند به عدد رکعات نماز یومیه (از فرایض و نوافل) و 17 نفر از آنها از انبیا بودند به رکعات فرایض یومیه و همگی هم موحد و مسلم بوده‌اند:   
یک حرف ز مجموعه عزّ و شرفش

لو لاک لما خلقت الافلاک آمد

از جمله اوصاف خاص و مورد توجهی که حضرت رسول اکرم (ص) داشتند این بود که در راه رفتن با وقار بود و به روش متکبران حرکت نمی کرد، با اینکه مقام معنوی و دینی ایشان از همه مردم و مخلوقات جهان بالاتر بود، ولی هرگز مغرور نمی شد. زمانی که می‌خواست با کسی سخن بگوید با تمام بدن و با تمام چشم به او نگاه می‌کرد و این نشان از اهمیت و توجه ایشان نسبت به مردم و ارزش دادن به اطرافیان خود دارد. همیشه کسانی را که می‌دیدند، ابتداً سلام می‌دادند. سخنان او از نظر لفظ اندک و از نظر معنی پر بار بود. بسیار خوش خلق و مهربان بود. کسی را حقیر نمی شمرد. هیچ نعمتی را مذمت نمی کرد ولی خوردنی و آشامیدنی را هم مدح نمی فرمود. کم خنده بود ولی گاهی تبسم می‌فرمود. عفو و گذشت او از همه بیشتر بود. شایسته است که این رفتار و اخلاق نبوی الگوی عملی تمام مسلمانان باشد.‌

پیامبر به امت اسلامی و یاران خود اهمیت زیادی قائل بودند و کسانی را که به ایشان ایمان می‌آوردند دوست می‌داشت و برای عقیده و ایمان آنها ارزش قائل می‌شد به همین دلیل ایشان در روز قیامت شفیع مسلمانان و امتشان است: خداوند در سوره ضحی آیه 5 می‌فرماید: ولسوف یعطیک ربّک فترضی. یعنی بزودی پروردگارت آن قدر به تو عطا می‌کند که خشنود شوی. خداوند در این آیه بالاترین لطف و اکرام را به حضرت نموده است. البته حضرت موقعی کاملاً خشنود است که امتش نیز مورد شفاعت و بخشش قرار گیرند و به همین دلیل در روایات آمده است که این آیه امید بخش ترین آیات قرآن و دلیل بر پذیرش شفاعت حضرت است. در حدیثی از رسول خدا(ص) آمده است: روز قیامت من در موقف شفاعت می‌ایستم و آن قدر گناهکاران را شفاعت کنم که خداوند فرماید: ارضیت یا محمد؟ و من بگویم راضی شدم. ناگفته پیداست که شفاعت حضرت شرایطی دارد، نه او برای هر کس شفاعت می‌کند و نه هر گناهکاری می‌تواند چنین انتظاری داشته باشد. لذا مسلمانان طی مسیر دینداری و درستکاری باید همت و تلاش نمایند و بدانند که پیامبر گرامی اسلام همواره شفیع و یاور آنهاست.

مقاله

نویسنده میرطاهر شریفی

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS