دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

با کودکان خودسر و لجباز چگونه رفتار کنیم؟

No image
با کودکان خودسر و لجباز چگونه رفتار کنیم؟

كودكان خودسر، خواست هاي مثبت و منفي

عبدالرضا كريم‌زاده

بچّه‌ها کم و بیش، حالت لجبازی و خودسری دارند. آنان دوست دارند هر کاری دلشان می‌خواهد انجام بدهند و کسی مزاحمشان نشود. اگر مطابق میلشان رفتار نکنیم، گریه و سروصدا راه می‌اندازند، خودشان را به زمین می‌کشند، سرشان را به دیوار می‌کوبند، قهر می‌کنند، غذا نمی‌خورند و...

بیشتر خانواده‌ها از لجبازی بچّه‌ها شکایت دارند. آنان درباره‌ی لجبازی کودکان سه گونه نظر دارند که به آن اشاره می‌کنیم:

گروه اول عقیده دارند که باید در مقابل بچّه‌ها مقاومت کنیم تا لجبازی از سرشان بیفتد. آنان با زور و کتک جلو بچّه را می‌گیرند. این کار، روش پسندیده‌ای نیست؛ زیرا به روحیّه و شخصیّت کودک آسیب می‌رساند و گاهی سبب می‌شود که کودک به کارهای خطرناک دست بزند.

گروه دوم عقیده دارند که باید دل کودک را به دست آورد و مطابق میل او رفتار کرد. باید به او اجازه داد هر کاری که دوست دارد انجام بدهد. آنان می‌گویند: باید به بچّه‌ها آزادی داد، زمانی که بزرگ شوند لجبازی از سرشان می‌افتد. این خانواده‌ها نیز در اشتباه هستند. انجام بعضی کارها علاوه بر ضررهای مالی و جانی، تربیت کودک را نیز به خطر می‌اندازد.

این کودکان خودخواه و زورگو بارمی‌آیندو یاد می‌گیرند که با زور و سروصدا به مقصود خود برسند.

دسته‌ی سوم راه میانه را انتخاب می‌کنند و برای تعلیم و تربیت فرزندان خود، بین خواست‌های آنان فرق می‌گذارند. اگر خواست‌های بچّه بی‌ضرر باشد به او آزادی می‌دهند تا به این وسیله اراده‌اش را تقویت کنند. به همین منظور با فرزند خود دوست می‌شوند و در انجام دادن کارها او را راهنمایی می‌کنند. امّا در مورد کارهای خطرناک یا خلاف دین و اخلاق، جلو کودک را می‌گیرند و دلیل بدی کارش را به او یادآوری می‌کنند.

فرزندان باید بدانند که والدین، دلسوز آنان هستند و خیر آنان را می‌خواهند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

مطلب مکمل

کتاب رفتارهای انسان ساز

کتاب رفتارهای انسان ساز

کتاب حاضر که دربردارنده مطالبی ارزنده و مفید از زندگی علما و بزرگان است که در دو جلد منتشر شده است.

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS