دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تطهیر

«الهی نزدیک می شوی زیرا که خداوند آب را وسیله قرب ومناجات با خود وراهنمای عرصه خدمت خویش قرار داده است .وچنانکه رحمت پروردگار ، لغزشهای بندگان را محو می کند ، آب نیز نجاسات ظاهری را پاک می نماید . خداوند متعال می فرماید: « و او کسی که بادها را به عنوان بشارت دهنده خویش می فرستدوآنگاه از آسمان آب پاکی را،نازل می کند.
تطهیر
تطهیر

نویسنده : علامه سید عبدالله شُبّر

امام صادق علیه السلام فرمودند:

«چون قصد تطهیر و وضو کردی نزد ظرف آب برو، مانند آن که گویی به رحمت الهی نزدیک می شوی زیرا که خداوند آب را وسیله قرب ومناجات با خود وراهنمای عرصه خدمت خویش قرار داده است . وچنانکه رحمت پروردگار ، لغزشهای بندگان را محو می کند ، آب نیز نجاسات ظاهری را پاک می نماید . خداوند متعال می فرماید: « و او کسی که بادها را به عنوان بشارت دهنده خویش می فرستدوآنگاه از آسمان آب پاکی را،نازل می کند.»[1]و نیز می فرماید :

«واز آب هر چیزی را زنده کردیم ، آیا به خدا ایمان نمی آورید؟»[2]

پس چنانکه خداوند متعال هر چیزی از نعمتهای دنیا را ، به وسیله آب ، زندگی وحیات بخشیده است ، هم چنین بفضل ورحمت خود ، زندگی وحیات حقیقی قلوب را از طریق طاعات قرار داده است. پس تأمل کن در صافی و رقت وپاکی و برکت و لطافت آب ، که با هر چیزی مخلوط است و در هر چیزی یافت می شود ، و در تطهیر اعضاء و تن خود ، که خداوند متعال بدان امر فرموده است ،‌به کار بر، و واجبات وسنتها را به انجام رسان، زیرا که ذیل هر یک از آنها ، فوائد بی شماری نهفته است که اگر آنرا با توجه به حرمتش مصرف نمودی چشمه ای از چشمه های آن برای تو بزودی گشوده خواهد شد. آنگاه با بندگان خدا ، به مثال اختلاط آب با هر چیزی ، امتزاج ومعاشرت بنما ، که آب با هر چیز که مخلوط می شود اثر لازم را به آن می دهد وخود از آن اثر نمی پذیرد که بنابر کلام جضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله : «مثل مؤمن خالص ، مثل آب است.»

وبا خدای خود در مقام عبادت وبندگی مانند آب ، صاف و روشن باش که خداوند آب را از آسمان ، با صفت «ظهور » فرستاده است، پس قلب خود را با تقوی و یقین تطهیر کن ، در حالیکه ظاهر بدن و جوارح خود را با آب تطهیر می نمایی .»[3]

منبع: بنیادهای اخلاق اسلامی ، علامه سید عبدالله شبر،چاپ دوم سال 1369،‌ناشر/بنیاد فرهنگی امام المهدی (عج)

    پی نوشت:
  • [1] .سوره فرقان آیه 82
  • [2] .سوره انبیاء آیه 30
  • [3] . مصباح الشریعة ومفتاح الحقیقة ، شرح عبدالرزاق گیلانی ، باب دهم ، صفحه 75

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS