دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

لباس نماز گزار

اما پوشاندن عورت،‌معنایش این است که از چشمان خلق است، اما برای پوشش زشتیهای باطن و رسوائیهای درونت که جز خداوند بر آن مطلع نیست، چه کرده ای؟
لباس نماز گزار
لباس نماز گزار

نویسنده : علامه سید عبدالله شُبّر

دراین باره غزالی گفته است که :

«اما پوشاندن عورت،‌معنایش این است که از چشمان خلق است، اما برای پوشش زشتیهای باطن و رسوائیهای درونت که جز خداوند بر آن مطلع نیست، چه کرده ای؟ پس آن زشتی هارا به ذهنت بیاور و نفست را به پوشاندن آنها وادار کن، وبه وجود آنها نفست را ذلیل نما و با خجالت و شرم ،‌قلبت را آرامش بخش و بایستی که قیام تو در مقابل خدا ، قیام بنده گناهکار بد کردار گریز پایی باشد، که بر گذشته اش پشیمان بوده با سرشکستگی وشرم وترس بسوی مولایش باز می گردد. »[1]

امام صادق علیه السلام فرمود:

«برای مؤمنین زیباترین لباسها، لباس تقوی ،‌ونیکوترین پوشش ،‌پوشش ایمان است، خداوند متعال می فرماید: «لباس تقوی بهتر است»[2]

واما لباس ظاهری،‌ نعمتی خداداد است که عورتهای بنی آدم به ، وسیله آن پوشیده می شود و آن کرامتی است که خداوند، اولاد آدم علیه السلام را به آن گرامی داشته است و به جز آنان ، موجودات دیگر مشمول این کرامت الهی نیستند. و هم چنین لباس ،‌برای مؤمنین ، وسیله ای جهت انجام تکالیف الهی می باشد.

و بهترین لباس تو ،آن لباسی است که تو را از یاد خدا و انجام وظایف لازم مانع نشود و بلکه تو را به یاد او و سپاسگزاری و اطاعت او نزدیک نماید. و تو را به خود بینی و خود نمایی ، و ریا وفخر وخودستانی وادارنکند، زیرا که این صفات ،‌همه از آفات دین وسبب قساوت قلب است. هرگاه لباس خود را به تن می کنی ،متذکر باش که خداوند متعال به رحمت خود معاصی وخطاهای تورا پوشانیده است وباطن خود را به صدق و راستی بپوشان ،‌بهمان گونه که ظاهر خود را به لباس می پوشانی وباستی که باطن تو در پوشش هیبت و خوف از خدا وظاهرت در پرده پیروی و اطاعت او باشد . وفضل و احسان پرورگار متعال را بخاطر بیاور که لباس و پوشاک را برای تو فراهم کرده است تا عورتهای ظاهری تو پوشیده شود و ابواب توبه واستغفار برای تو باز کرده است تا عورتهای باطن خود را که از معاصی و اخلاق زشت حاصل می شود ،‌بپوشانی.

عیب کسی را آشکار و او را مفتضح مکن ،‌و بدان که پروردگار متعال عیوب بزرگتر و زیادتری را بر تو پوشانیده است و پیوسته به عیوب و نواقص نفس خود مشغول باش ، و از اموری که به حال تو فائده و سود نمی دهد چشم بپوشان و پرهیز کن ازاینکه ساعات عمر تو در جستجوی زشتیهای اعمال و حرکات و امور دیگران سیر شود،‌و آنان به سرمایه تو تجارت کنند و تو خود را هلاک کنی . متوجه باش که فراموشی و غفلت تو از معصیت وگناهت،‌از بزرگترین عذابها و عقوبتهای خداوند در دنیاست، و ازمؤثرترین اسباب گرفتاری و سختی در روز قیامت است و تا زمانی که بنده مؤمن ،‌اشتغال به طاعت خدا و شناخت عیوب نفسانی خویش داشته ، و آنچه را که به دین او صدمه و ضرر می رساند ، ترک می کند،‌ از آفات به دور و محفوظ مانده ، در دریای رحمت پروردگار غوطه ور خواهد شد و از فوائد حکمت و بیان ،‌استفاده خواهد کرد.

واگر کسی از توجه به گناهان خود ، غافل باشد ،‌عیوب خویش را فراموش کند و به قدرت وقوت خویش متکی باشد، هرگز رستگارنخواهد شد.[3]»

    منبع: بنیادهای اخلاق اسلامی ، علامه سید عبدالله شبر،چاپ دوم سال 1369،‌ناشر/بنیاد فرهنگی امام المهدی (عج) ، صص 137-138
    پی نوشت:
  • [1] . احیاء العلوم ،‌جلد اول ، صفحه 165
  • [2] . قرآن کریم ، سوره اعراف ،‌آیه 26
  • [3] . مصابح الشریعه  و مفتاح الحقیقه ، شرح عبدالرزاق گیلانی ، باب هفتم ،‌صفحه 60

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS