دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مسواک کردن

مسواک کردن باعث پاکی دهان وخوشنودی پروردگار متعال است . وخداوند آنرا از آداب وسنتهای موکد قرار داده است ،‌در آن منافع وفوائدی برای ظاهر بدن وباطن انسان می باشد ،‌که نزد شخص عاقل از شماره بیرون است.
مسواک کردن
مسواک کردن

نویسنده : امام صادق علیه السلام

مسواک کردن باعث پاکی دهان وخوشنودی پروردگار متعال است . وخداوند آنرا از آداب وسنتهای موکد قرار داده است ،‌در آن منافع وفوائدی برای ظاهر بدن وباطن انسان می باشد ،‌که نزد شخص عاقل از شماره بیرون است. پس چنانکه بوسیله مسواک آلودگیهای دندانهای خود را که از طعام وخوراک ایجاد شده است ،‌پاک می کنی ،‌همینطور آلودگیهای ناشی از معاصی وخطاهای قلبت را بوسیله تضرع و زاری وخشوع وشب بیداری واستغفار رد سحرگاهان پاک گردان وبرای خدا ظاهر وباطنت را از تیرگی مخالفت از امر خدا وانجام محرمات از سر اخلاص پاک گردان ،‌که رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم با نقل این جمله برای افراد بیدار ،‌مثلی فرموده اند و آن اینکه : مسواک یکی از نباتات لطیف و نظیف است و شاخه ای از درخت عذب مبارک می باشد. ودندانها را خداوند متعال در دهان انسان قرار داده است که آلت جویدن وسبب میل واشتها به طعام ونیکی وضع معده می باشد و دندانها جوهری صاف می باشند که در اثر جویدن طعام آلوده شده ،‌وطعم بوی دهان را تغییر داده ، وفسادی از آن در فکر انسانی ایجاد می شود . وچون انسان با آن چوب لطیف آن جوهر صاف (دندانها)را مسواک کرد ،‌آن تغییر وفسادی که عارض شده بود، برطرف شده ودندانها و دهان انسان بصورت اول برمی گردد.

وهمچنین است قلب انسان زیرا که خداوند متعال قلب انسان را پاک و صاف آفریده است، تفکر وذکر وتوجه به هیبت وعظمت الهی را غذای آن قرار داده است. و چون این قلب پاک به غذاهای غفلت و کدورت ، آلوده گشت به وسیله توبه کدورتها صیقل داده می شود واز طریق انابه ،‌از ناپاکی ها پاک می شود، وبه حالت اولی وجوهر اصلی صاف خود بر می گردد.خداوند متعال می فرماید:

خداوند توبه کنند گان و آنان که خودشان را پاک وطاهر می نمایند را دوست دارد.و رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم ما را به مسواک کردن ظاهر دندانها امر فرمودند وبا این گفته در حقیقت مثلی را اراده کرده اند که هرکسی از دید عبرت به این مثلها بنگرد و مفاهیم اصلی وفرعی آنها را بیرون کشد ، خداوند برای او چشمه های حکمت را می گشاید وزیادت آن از فضل خداست که خداوند ، پاداش نیکوکاران را ضایع نمی سازد. [1]

    منبع: بنیادهای اخلاق اسلامی ،‌مؤلفین :اخلاق نظری ،مهدی حائری تهرانی، اخلاق عملی ، علامه سید عبدالله شبر،چاپ دوم سال 1369،‌ناشر/بنیاد فرهنگی امام المهدی (عج)
    پی نوشت:
  • [1] . بنیادهای اخلاق اسلامی ص 124

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS