دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

انگیزه ها و کارکرد دانشمندان

امام علی(ع) فرمود: جویندگان علم و دانش سه دسته‌اند، آنها را به ظاهر، باطن و ذات و صفات مخصوصشان بشناسید.
انگیزه ها و کارکرد دانشمندان
انگیزه ها و کارکرد دانشمندان

امام علی(ع) فرمود: جویندگان علم و دانش سه دسته‌اند، آنها را به ظاهر، باطن و ذات و صفات مخصوصشان بشناسید.

گروهی علم و دانش را برای خودنمایی و آزاررساندن، و بحث و جدل و جهالت ورزی می‌آموزند. گروهی علم و دانش را برای گردن فرازی و بزرگ نشان دادن خود و فریب و نیرنگ بازی می‌آموزند. گروهی برای فهمیدن و عمل کردن و بکاربستن می‌آموزند. و اما آن عالمی که برای خودنمای و بحث و جدل علم می‌آموزد و در محافل و انجمن‌ها و مذاکرات علمی داد سخن می‌دهد و ستیزه گری و مردم آزاری می‌کند، و به فروتنی و خداترسی تظاهر می‌نماید، ولی در دل پروایی از خدا ندارد و از پرهیزکاری تهی است، خداوند کمر چنین عالمی را می‌شکند و بینی اش را به خاک می‌مالد. و اما آن عالمی که برای بزرگ نشان دادن خود و دغل بازی علم می‌آموزد، و در برابر همتایان خود گردن فرازی می‌کند، اما در برابر ثروتمندان و توانگران علمی- که کمتر و پایین تر از آنها است- فروتنی می‌کند، و از نعمت‌های شیرین آنها می‌خورد و دین خود را در هم می‌شکند، خداوند چنین عالمی را کور می‌گرداند و اثرش را از میان آثار علما براندازد و گمنامش می‌سازد. و اما عالم و فقیه و دانشمندی که برای فهمیدن و عمل کردن بدان، علم می‌آموزد، همیشه شکسته حال و آزرده خاطر و اندوهناک و بی خواب است. در دل شب‌های تاریک به پا می‌خیزد و کار علمی و دینی و عبادت می‌کند و با عبا و شب کلاه مخصوص عبادت در برابر حق تعالی کمر اطاعت خم می‌کند و به عبادت می‌پردازد. با همه این صفات از خداوند بسیار هراسناک است، و جز از برادران دینی مورد اعتماد و فهمیده از همه بیمناک و ترسان و کناره گیر است، خداوند پایه‌های زندگی چنین عالمی را استوار و محکم می‌سازد و او را در روز قیامت آسوده خاطر می‌دارد و ایمنی می‌بخشد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS