دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اين فرصت طلایی را از دست ندهيم

No image
اين فرصت طلایی را از دست ندهيم

خدا را شكر كه به همه ما توفيق داده شد تا امسال هم توانستيم يكي از بهترين ماه‌هاي خوب خدا را نيز درك كنيم؛ ماهي كه در وصف آن حضرت رسول صلى‌الله عليه و‌آله فرموده‌اند: ماه رجب ماه بزرگ خدا است و ماهى در حرمت و فضيلت به آن نمى ‌رسد.  كسى كه يك روز از ماه رجب را روزه دارد مستوجب خشنودى بزرگ خدا شود و غضب الهى از او دور شود و درى از درهاى جهنم روى او بسته شود.  يكي از موضوعاتي كه در ماه رجب به آن بسيار سفارش شده و بيشترين عباراتي كه براي اين ماه در نظر گرفته شده و توصيه شده بحث استغفار و توبه است. بله توبه! همان بحث باز بودن درهاي رحمت و به سوي خدا رفتن و تقاضاي بخشش از اين كريم بي‌همتا نمودن. در اين ماه به طلب آمرزش كردن از خداي مهربان تأكيد و توصيه شده است؛ چنانکه داريم كه رسول خدا (صلي‌الله و عليه وآله) مي‌‌فرمايد: كسي كه در ماه رجب ۱۰۰ مرتبه اين ذكر را بگويد: «أسْتغْفِرُ‌الله الّذِي لا‌الله إِلّا هُو وحْدهُ لا شرِيك لهُ و أتُوبُ إِليهِ» و بعد از پايان آن انفاقي كند، خداوند امر او را به رحمت و آمرزش پايان برد... و هنگامي كه خداوند را در روز قيامت ملاقات كند، خداوند به او گويد: به سلطنت من اقرار كردي پس هر درخواستي داري بنما تا اجابت كنم كه كسي جز من نمي‌تواند خواسته‌هاي تو را برآورد. (حر عاملي، وسائل الشيعه، ج ۱۰، ص ۴۸۴، ح ۱۳۹۰۷)  در جايي ديگر فرمودند: رجب براي امّت من ماه استغفار است پس در اين ماه به محضر پروردگار از گناهان خويش پوزش طلبيد كه خداوند بخشنده‌اي مهربان است.

 ملّا محسن فيض كاشاني (اعلي‌الله مقامه) فرموده بودند: در عالم مكاشفه ديدم كه شيطان نه فقط در ماه مبارك رمضان به غل و زنجير است كه از ماه رجب آن بنده‌اي كه توبه مي‌كند، شيطان براي او در غل و زنجير است. يك هاله‌اي مي‌آيد، اجازه نمي‌دهد شيطان به سمت او بيايد چون بنده در ماه رجب توبه كرده است، در حصن حصين توبه قرار مي‌گيرد و شيطان غل و زنجير مي‌شود. چه خوب است در اين فرصت‌هاي باقي مانده از اين ماه عزيز، به ندايي كه از جانب خدا به گوش ما مي‌رسد پاسخ دهيم: آيا ندانسته‌اند كه تنها خداست كه از بندگانش توبه را مى ‌پذيرد و صدقات را مى ‌گيرد و خداست كه خود توبه ‌پذير مهربان است. (104، توبه)  از رحمت خدا نوميد مشويد.

 در حقيقت، خدا همه گناهان را مى ‌آمرزد،كه او خود آمرزنده مهربان است. (53، زمر) و اوست كسى كه توبه را از بندگان خود مى‌ پذيرد و از گناهان در مى ‌گذرد و آنچه مى ‌كنيد مى‌ داند. (25، شوري) چه خوب است تا اين ماه به پايان نرسيده، وقت‌هاي باقي مانده را قدر بدانيم؛ با خود و خداي خود خلوتي داشته باشيم و از قصوراتي كه داشته‌ايم توبه كنيم. بگوييم: خدايا من خودم را براي ورود به ماه شعبان و رمضان مي‌خواهم آماده كنم، دست و پاي خودم را مي‌خواهم جمع كنم، وضع خودم را مي‌خواهم درست كنم و حساب خودم را مي‌خواهم با تو تصفيه كنم! از منيت هايمان بيرون بياييم؛ عبد و بنده فقط براي او بشويم. يادمان نرود كه اگر قرار است فيوضاتى در ماه شعبان و رمضان نصيب انسان شود، از ماه رجب منبعث مى ‌شود و به تعبير بزرگان از اين ماه است كه به ماه شعبان و ماه رمضان سرايت پيدا مى‌ كند. رجب را «شهرُ‌الله» مى ‌گويند؛ يعنى اختصاص به خود خدا دارد و جهتش را هم آن طورى كه بزرگان فرموده‌اند اين است كه تجليات حضرت حقّ در ماه رجب بيش از ساير ايام است و روايت « ألا إنّ لِربّكُم فى أيام دهرِكُم نفحاتٍ ألا فتعرّضوا لها و لاتعرّضوا عنها »كه از پيغمبر اكرم مروى است را مربوط به ماه رجب مى ‌دانستند.

بدانيد كه خداوند متعال در هر وقتى از اوقات يك نفحاتى دارد كه نفحات خاصّه‌اى است. مواظب باشيد، پيگير باشيد، مراقب باشيد كه خود را در جنب و در كنار اين نفحات قرار بدهيد و مبادا غفلت كنيد كه آن نفحه بيايد و به شما نخورد و شما را بهره‌مند و متنعّم نكند. انشاءا... كه در باقي مانده از اين ماه خود را از فيوضات اين ماه محروم نسازيم. 

مقاله

جمع آوری و تدوین رسول غفارپور

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS