دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

سیمای امیر مومنان (ع) در ایام طفولیت

No image
سیمای امیر مومنان (ع) در ایام طفولیت

سيماي امير مومنان(ع) در ايام طفوليت

امام علی(ع) در فرازی از خطبه قاصعه (طولانی‌ترین خطبه نهج‌البلاغه) می‌فرماید: من در دوران نوجوانی، بزرگان و دلاوران عرب را به خاک افکندم، و شاخه‌های بلند دو قبیله "ربیعه" و "مضر" را در هم شکستم، شما به خوبی پیوند نسبی و سببی و مکتبی مرا با پیامبر(ص) می‌دانید، پیامبر(ص) مرا در دامن خود پرورید، من کودک بودم، پیامبر(ص) مرا چون فرزند خود در آغوش گرمش می‌فشرد، و در استراحتگاه مخصوص خود جای می‌داد، آنچنان به او نزدیک بودم که بوی پاکیزه او را استشمام می‌کردم، او غذا را می‌جوید و به دهانم می‌گذارد، هرگز نیافت که من دروغی بگویم و در کردار من اشتباهی رخ دهد.

در همان وقت که پیامبر(ص) را از شیر باز گرفتند،‌ خداوند بزرگترین فرشته از فرشتگان خود را مامور نمود تا پیامبر(ص) را شب و روز به راههای بزرگواری و درستی و اخلاق نیک راهنمائی کند.

من همچون بچه شتری تازه‌زا که پیوسته بدنبال مادرش می‌باشد، به دنبال او می‌رفتم. او هر روز نکته‌های تازه از اخلاق را برای من آشکار می‌ساخت، و مرا فرمان می‌داد که در خط او حرکت کنم.

آنحضرت مدتی از سال در کوه حرا بسر می‌برد و کسی جز من او را نمی‌دید، و درآن روز غیر از خانه رسول خدا(ص) خانه دیگری که اسلام در آن راه یافته باشد، نبود. و اسلام تنها در خانه پیامبر(ص) بود. خدیجه نفر دوم بود و سومین مسلمان نیز من بودم. ما اسلام را پذیرفته بودیم، من نور وحی و رسالت را می‌دیدم و بوی خوش و دل‌انگیز نبوت را احساس می‌کردم. من هنگام نزول وحی بر پیامبر(ص) صدای فغان شیطان را شنیدم، از آن حضرت پرسیدم: "این ناله چیست؟!"

فرمود: این شیطان است که از (پاداش) عبادتش مایوس گشته (یا از اینکه مورد پرستش واقع شود) ناامید گشته و لذا ناله می‌کند و به من فرمود:

انک تسمع ما اسمع، و‌تری ما اری، الا انک لست بنبی ولکنک لوزیرو انک لعلی خیر: "ای علی! تو آنچه را که من می‌شنوم می‌شنوی، و آنچه را می‌بینم، می‌بینی، جز اینکه تو پیامبر نیستی،‌ولی وزیر من هستی و بر جاده خیر و سعادت قرار داری".

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
آشنایی با احکام اعتکاف (مکان اعتکاف)

آشنایی با احکام اعتکاف (مکان اعتکاف)

اعتکاف تنها در مسجد صحیح است ، بنابراین اگر کسى در خانه خود یا در تکیه، یا حسینیه یا در حرم معتکف شود صحیح نیست و ازمساجد نیز تنها در این مساجد، اعتکاف صحیح است .
Powered by TayaCMS