دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

دنيا برای آخرت سالك خلق شده است

No image
دنيا برای آخرت سالك خلق شده است

 (بدان اي سالک عزيز!) زندگي در دنيا در مقابل زندگي در آخرت آن قدر کم ارزش است که اصلاً به حساب نمي آيد. علي(ع) در نامه 55 نهج البلاغه مي فرمايد: ان الله سبحانه قد جعل الدنيا لما بعدها؛ خدا دنيا را براي بعد از آن خلق کرده است. جعل در اينجا به معناي جعل تکويني است، يعني دنيا استقلال ندارد و وسيله و آلتي براي تحصيل آخرت است. و ابتلي فيها اهلها ليعلم ايهم احسن عملاً و لسنا للدنيا خلقنا ولابالسعي فيها امرنا» و در دنيا اهلش را مي آزمايد تا معلوم شود کدام يک بهترين رفتار را دارد، ما براي دنيا خلق نشده ايم و براي سعي و تلاش (بيش از حد) در آن امر نشده ايم. اصلاً خلقت ما براي دنيا نيست، چون اين سرا وسيله اي است که با آن آخرت کسب مي شود، لذا ما امر نشده ايم تا مي توانيم در اين دنيا لذت ببريم، بلکه ما آمده ايم تا امتحان شويم که چگونه و چقدر براي هدف معنوي خود در اين نشئه، تلاش مي کنيم، بنابراين هم دنيا مطلوب است و هم آخرت، اما ارزش آخرت خيلي بيشتر از دنيا است به گونه اي که دنيا بايد به عنوان يک ابزار براي تحصيل آخرت استفاده شود، و فداي آن گردد، و هر عاقلي هم مطلوب با ارزش تر را هدف گيري می‌کند.(1)

    برگرفته از: 1- رسائل بندگی، آيت الله شيخ مجتبی تهرانی، ص135

              روزنامه كيهان، شماره 21025 به تاريخ 16/1/94، صفحه 6 (معارف)

مقاله

نویسنده آیت الله مجتبی تهرانی
جمع آوری و تدوین رسول غفارپور

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS