دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

در پناه بارگاه ملکوتی حضرت معصومه (سلام الله علیها)

No image
در پناه بارگاه ملکوتی حضرت معصومه (سلام الله علیها)

در پناه بارگاه ملکوتی حضرت معصومه (سلام الله علیها)

آگاهی به فرهنگ و روش پرافتخار خاندان پیامبر (صلی الله علیه وآله) و پناهندگی معنوی و علمی به این پناهگاه مطمئن و استوار، یکی از اصیل‌ترین راه‌های شناخت اسلام ناب و بهره‌مندی از آن است، چرا که آنها از سرچشمه زلال اسلام، آب نوشیده‌اند و تبلوری از مکتب حیاتبخش پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله) هستند.

حضرت معصومه (سلام الله علیها) که گلی درخشان از گلستان خاندان نبوت، و حرمش دارالشفای آل محمد (صلی الله علیه وآله) است، آشنایی به آن حضرت موجب هدایت و رشد گردیده و ما را در مسیر ترقیات معنوی، مددکاری نیرومند در سطح عالی می‌باشد.

معرفت و محبت به ساحت قدسی حضرت معصومه سلام الله علیها نقش بسزائی در تربیت، سازندگی و تهذیب نفس انسان دارد و یاس داشتن حریم آن حضرت از مصادیق شعائر الهی است آن چنان که خداوند سبحان در سوره مبارک حج فرموده:

«وَمَنْ یُعْظِّمْ شَعائِرَ اللهِ فَاِنَّها مِنْ تَقْوی الْقُُلُوب»

«و هر کس نشانه‌های الهی را بزرگ دارد، این کار نشانه تقوای دلهاست» (حج/ 32)

حضرت معصومه (سلام الله علیها) در روز اول ماه ذیقعده در سال 173 هجری قمری، در مدینه از دامان مادری پاک و عالمه بنامه حضرت نجمه خاتون که مادر امام رضا (علیه‌السلام) نیز می‌باشد متولد شدند.

آغاز ماه ذیقعده برای حضرت رضا (علیه السلام) و دودمان نبوت پیام‌آور شادی و پایان یک انتظار عمیق و استثنائی است زیرا با توجه به اینکه امام صادق (علیه السلام) به ولادت حضرت معصومه (سلام الله علیها) بشارت داده بود. 25 سال بعد از ولادت حضرت رضا (علیه السلام) دیده به جهان گشود و آن روز برای حضرت رضا و مادرش حضرت نجمه خاتون (علیهما‌السلام) روز شادی و سرور وصف ناپذیر و روز مهم از ایام الله بود.

چرا که دختری از آسمان ولایت و امامت، طلوع کرده بود که قلب‌ها را جلا و صفا می‌داد و چشم‌ها را روشن می‌کرد و کانون مقدس اهل بیت (علیهم‌السلام) را گرم نمود. و این گل تابناک از گلشن آل محمد (علیهم‌السلام) جهان ملکوت و معنی را صفای دیگر بخشید.

قال الصادق (علیه السلام):

«مَنْ زارَ المعصومةَ بِقُمْ کَمَنْ زارَنی»

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

کاظمین دلربای عاشقان

کاظمین دلربای عاشقان

مومن به سه خصلت محتاج است : کسب موفقیت از سوی خدا ،‌ نصیحت کننده‌ای در خود ،‌و قبول نصیحت از دیگران
همراه با کبوتران حرم

همراه با کبوتران حرم

رضا، صابر، زکی، ولی، فاضل، وفی، صدیق، رضی، سراج الله، نورالهدی، قرة عین المؤمنین، مکیدة الملحدین، کفوالملک، کافی الخلق، رب السریر، و رئاب التدبیر
زندگینامه امام رضا (ع)

زندگینامه امام رضا (ع)

از میان لقب‌هاى فوق، «رضا» شهرت بیشترى دارد. علت این که آن حضرت را «رضا» نامیده‌اند، این است که پسندیده خدا در آسمان و مورد خشنودى رسول خدا(ص) و ائمه اطهار (ع) در زمین بوده و دوستان و دشمنان به اتفاق از وى خشنود و راضى بودند.
ماجرای درخت بادام

ماجرای درخت بادام

در آن هنگامى که امام رضا علیه السلام در مسیر راه خراسان وارد شهر نیشابور گردید، به منزل ما تشریف فرما شد.
زیارت حرم امام رضا (علیه السلام)

زیارت حرم امام رضا (علیه السلام)

پاره تن من در خراسان دفن خواهد شد، هیچ گرفتار و گنه‌کارى او را زیارت نکند جز این که خداوند گرفتارى او را برطرف سازد و گناهانش را ببخشاید.

پر بازدیدترین ها

No image

آراستگی از دیدگاه معصومان

آراستگی در برقراری و استحکام روابط تأثیرگذار است و این حقیقت انکار ناپذیر در سراسر هستی مشهود است. پیشوایان ما نیز به اهمیت آن اشاره داشته و خود پیش از هر شخص دیگری آن را به کار بسته و از محبوبیت آراستگی نزد خداوند خبر داده‌اند...
کاظمین دلربای عاشقان

کاظمین دلربای عاشقان

مومن به سه خصلت محتاج است : کسب موفقیت از سوی خدا ،‌ نصیحت کننده‌ای در خود ،‌و قبول نصیحت از دیگران
No image

آسان گیری در زندگی

همسران پیامبر (ص)، بعد از پاره ای از جنگ ها که غنایم سرشاری دراختیار مسلمین قرار می گرفت، تقاضاهای مختلفی از پیامبر (ص) داشتند. ام سلمه تقاضای کنیز خدمتگذاری کرد، میمونه حله ای خواست، زینب (دختر جحش) پارچه یمنی تقاضا کرد، حفصه جامه مصری و جویریه لباس مخصوص و سوده گلیم خیبری از پیامبر اعظم(ص)...
No image

عصمت پیامبر اکرم (ص)

تعریف عصمت: یکی از اختصاصات انبیاء که لازمه رسالت آنهاست ، مساله عصمت می باشد. به بیان دیگر یکی از ویژگی های انبیاء که بدون آن نبوت آنها قابل پذیرش نیست ، مصون بودن آنها از گناه و اشتباه است. دانشمندان اسلامی در تعریف عصمت گفته اند که آن نیرویی است در درون انبیاء که آنها را از گناه و معصیت و خطا و اشتباه باز می دارد...
Powered by TayaCMS