دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نشانه ها و صفات مؤمنان

No image
نشانه ها و صفات مؤمنان

 امام صادق(ع) فرمود: هر كه از نيكى خود شادمان و از بدى خويش بدحال گردد او مؤمن است.امام صادق(ع) فرمود: همانا مؤمن كسى است كه چون خشم كند از حق نگذرد و چون راضى و خشنود گردد در باطل قدم ننهد و چون قدرت يابد بيشتر از حق خود نگيرد.امام صادق(ع) فرمود:سه چيز از علامات مؤمن است: علم به خدا و [دوستى با] هر كه خدا دوستش مى دارد و [دشمنى با] هر كه خدا دوستش نمى دارد.

 رسول خدا ـ صلى اللّه عليه و آله ـ فرمود: مؤمن مانند درختى است كه برگش در زمستان و تابستان فرو نريزد: گفتند يا رسول الله! آن چه درختى است؟ فرمود: درخت خرما.

امام صادق(ع) فرمود: مؤمن بردبارى است كه نادانى نورزد و اگر نسبت به او نادانى ورزند بردبارى كند و ستم نكند و اگر به او ستم كنند ببخشد و بخل نورزد و اگر نسبت به او بخل ورزند صبر كند.

امام باقر(ع) فرمود: مؤمن از كوه محكم تر است زيرا از كوه چيزى برگرفته شود ولى از دين مؤمن چيزى گرفته نشود.

امام صادق(ع) فرمود: مؤمن يارى كردنش نيكو و خرجش سبك است، زندگى اش را خوب اداره مى كند و از يك سوراخ دوبار گزيده نمى‌شود [يعنى از يك راه دوبار گول نمى خورد بلكه در همان بار اول عبرت مى گيرد].

امام كاظم(ع) مى فرمود: چنين نيست كه هر كه به ولايت ما معتقد شد مؤمن باشد بلكه آنها همدم مؤمنين قرار داده شده اند.

امام صادق(ع) مى فرمود:براى مؤمن سزاوار نيست كه از ترس و وحشت با برادر و غير برادرش مأنوس شود.  مؤمن در دينش عزيز و قدرتمند است. (يعنى عزت و شرافت دينش از هر همدمى براى او بهتر و بالاتر است).

امام صادق(ع) فرمود: مؤمن در كنار مؤمن آرامش مى يابد چنانكه تشنه با آب سرد آرامش مى يابد.توضيح: چنانچه شخص تشنه از فراق آب اضطراب و پريشانى دارد و همواره جوياى آن است و چون آب را پيدا كرد دلش آرام مى گيرد مؤمن هم از فراق مؤمن پريشان است و چون او را پيدا كند دلش آرام شود و خاطر جمع گردد پس اين كلام از باب تشبيه معقول به محسوس است.

 امام باقر(ع) فرمود: همانا خدا به واسطه يك مؤمن نابودى را از يك قريه دفع مى كند. و فرمود: به منطقه اى كه هفت مؤمن در آن باشند عذاب نرسد.

امام باقر(ع) مى فرمود: هرگاه مؤمن بميرد به شماره ربيعه و مضر [دو قبيله بزرگ عرب] شياطينى كه به او مشغول بوده اند بر همسايگانش راه يابند. (يعنى مؤمن سنگر استوار و مقاومى در برابر شياطين است و با رفتن او اين سنگر و سد دفاعى شكسته مى‌شود.) امام صادق(ع) فرمود: مؤمن مانند كفه ترازوست كه هر چه بر ايمانش بيفزايد بر بلايش افزوده شود. امام صادق(ع) مى فرمود: بر مؤمن چهل شب نگذرد جز آنكه پيشامدى برايش رخ دهد كه غمگينش سازد و موجب بيدارى اش گردد.توضيح: يعنى متذكر شود كه آن پيشامد به سبب گناهى است كه از او سرزده و توبه كند چنانكه خداى تعالى فرمايد: (ما اصابكم من مصيبه فبما كسبت ايديكم) و نيز متذكر شود كه خدا قادر است آن بلا را از او بگرداند پس دعا و تضرع كند و نيز متذكر پستى و خوارى دنيا شود كه چگونه به كدورت و مصائب آميخته است و به آخرت رغبت كند كه مكان قدس و تنزه است.

امام صادق(ع) مى‌فرمود: خدا مؤمن را از بلاهاى تكان دهنده دنيا ايمن نساخته ولى او را از كوردلى دنيا [كه به سبب آن حق را تشخيص ندهد] و شقاوت آخرت ايمن ساخته است.رسول خدا(ص) فرمود: حكايت مؤمن حكايت ساقه گياهى است كه باد آن را به اين سو و آن سو كج مى‌كند،  مؤمن را هم دردها و بيماريها خم مى كند.امام صادق(ع) فرمود: سخت ترين مردم از لحاظ بلا و گرفتارى پيغمبرانند سپس كسانى كه در پى آنانند و سپس كسى كه از ديگران بهتر است و به همين ترتيب.امام صادق(ع) فرمود: چون خدا بنده‌اى را دوست بدارد او را در بلا غوطه ور سازد اى سُدير! ما و شما صبح و شام با آن دم سازيم. امام صادق(ع) فرمود: اجر بزرگ با بلاى بزرگ است و خدا هيچ قومى را دوست نداشته جز آنكه آنان را [با گرفتاريها] آزموده است. امام باقر(ع) فرمود: مؤمن در دنيا به اندازه دينش گرفتارى ببيند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS