دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

زندگی با طعم رضايت

No image
زندگی با طعم رضايت

ندا داودی

اگر مي‌خواهيد در زندگي تان به آرامش برسيد، يك راه بيشتر نداريد. بايد از همين روزهاي جواني براي به دست آوردن رضايت از زندگي تلاش كنيد.

همه ما در زندگي‌مان افراد مختلفي را ديده‌ايم، اطرافيان و نحوه زندگي شان هر كدام براي ما مثل يك دانشگاه است. آنها كه به موفقيت رسيده‌اند، آنها كه زندگي خوبي را براي خود ساخته‌اند، آنهايي كه از زندگي شان راضي هستند و آنهايي كه هميشه فكر مي‌كنند يك چيزي كم است و يك جاي كار مي‌لنگد. نگاهي به اطرافتان بيندازيد. پاي صحبت بزرگ‌ترها بنشينيد، خيلي از آنها مشكلات زيادي را پشت سر گذاشته‌اند اما مي‌گويند آن زمان‌ها با آنكه زندگي سخت‌تر بود اما راحت‌تر بوديم. ماشين لباس شويي، ظرف شويي، اينترنت، تلفن و... وجود نداشت اما دلمان خوش‌تر بود. زندگي آنها يك نكته مثبت داشت، از زندگي خود راضي‌تر بودند. حسي كه اين روزها برخي با آن بيگانه‌ايم، حس زيباي رضايت از داشته‌ها و نداشته‌هاست. هر چند به دست آوردن اين حس در سعادت و خوشبختي همه مهم است اما در جوان‌ها به دليل حضور در سال‌هاي طلايي زندگي شان و آينده‌اي كه پيش رو دارند، مهم‌تر خواهد بود. واقعاً رضايت از زندگي چگونه به دست مي‌آيد؟ هر كس رضايت از زندگي را به گونه‌اي معني مي‌كند و طبق تعريفي كه دارد، براي زندگي اش برنامه مي‌ريزد. كسي كه فكر مي‌كند رضايت از زندگي با داشتن بيشتر به دست مي‌آيد، هر روز به دنبال به دست آوردن است. جمع‌آوري پول، گرفتن مدارك علمي، رسيدن به شهرت و خلاصه هر چيزي كه به داشته‌هايش اضافه كند. برخي رضايت از زندگي را معلول نداشتن مشكلات مي‌دانند و... زندگي ما آدم‌ها كم و بيش با مشكلات مختلفي رو به روست. برخي بيشتر و برخي كمتر. مشكلات مالي، كمبودهاي عاطفي، بيماري و از دست دادن؛ اما چيزي كه مهم است نوع نگاهي است كه به زندگي و اتفاقات آن داريم. روان شناسان رضايت از زندگي را اينگونه معنا مي‌كنند: نگرش مثبت فرد نسبت به زندگي كنوني، با تمام مشكلات و سختي‌ها، تلخي‌‌ها و ناكامي‌ها و در كنار آن پيروزي‌ها و موفقيت‌ها، شادي‌ها و پرورش استعدادها. يك‌بار ديگر تعريف بالا را مرور كنيد: نگرش مثبت نسبت به شرايط كنوني با همه كاستي‌ها و خوبي‌هايش. واقعاً چنين چيزي حكم كيميا را دارد. اگر بتوانيد در همين سنين جواني به آن دست پيدا كنيد، عمر پيش رو را با آرامش سپري خواهيد كرد. براي رسيدن به اين نگرش چند اصل را بايد رعايت كنيد:

دنيا جایی برای عبور، همين

نخستين اصلي كه نقش زيربنايي براي رسيدن به رضايت از زندگي دارد، توجه به زندگي ابدي است. اينكه ما هيچگاه تمام نمي‌شويم و خوبي‌ها و بدي‌هاي دنيا گذرا بوده و هر كاري كه انجام مي‌دهيم، نقش مستقيمي در زندگي هميشگي ما دارد، مي‌تواند بسياري از بي‌تابي‌ها و ناراحتي‌ها را از بين ببرد. به زندگي ابدي ايمان داشته باشيد و توكل را فراموش نكنيد.

سپاسگزاری، گنج بی‌هزينه

اصل ديگر هم تمرين سپاسگزاري و تشكر از ديگران است. وقتي قدردان ديگران باشيد، حس بهتري خواهيد داشت. ديگر گمان نمي‌كنيد اطرافيان وظيفه دارند به شما خدمت كنند. يكي از جنبه‌هاي مهم قدردان بودن، شكر‌گزاري نعمت‌هاي خداوند است كه اثرات روحي مثبتي براي خود شما خواهد داشت. از خدا و بنده‌هاي او تشكر كنيد و نتيجه اش را در زندگي‌تان ببينيد.

اكنون، حالا، اينجا

رضايت از زندگي يك فوت كوزه‌گري مهم دارد و آن زندگي كردن در همين لحظه ايست كه در حال سپري شدن است. غصه گذشته را خوردن و نگران آينده بودن فايده‌اي ندارد. مانند كسي كه مشتي شن را از ترس اينكه به زمين نريزد در دستش فشار مي‌دهد و نتيجه اش اين است كه دانه‌هاي شن از لاي انگشتانش ليز مي‌خورد و به زمين مي‌ريزد. مراقب باشيد براي به دست آوردن آينده، لحظات اكنون از لاي انگشتان تان از دست نرود.

برنامه‌ريزی با چاشنی عمل

براي زندگي تان برنامه داشته باشيد. اهداف بلندمدت و كوتاه‌مدت را مشخص كنيد، اين موضوع هيچ منافاتي با زندگي در اكنون ندارد. سعي كنيد طبق برنامه پيش برويد. هم از زمان حال لذت ببريد و هم آينده تان را بسازيد. زندگي بدون برنامه‌ريزي يعني چوب حراج به وقت خود زدن. قدر اين طلاي گريز پا را بدانيد و نگذاريد بي‌هدف، هدر برود.

مهربان چون خورشيد

باور داشته باشيد كه مهرباني مي‌تواند اثر مستقيم بر زندگي و احساس‌تان بگذارد. ديگران را دوست بداريد، هركاري كه مي‌توانيد براي‌شان انجام دهيد. بگذاريد حس دوست داشتن مردم در شما موج بزند. محبت كردن و دوست داشتن ديگران، روح تان را بزرگ مي‌كند. باور داشته باشيد، آنها كه راضي ترند، الزاماً داشته‌هاي بيشتري ندارند بلكه از چيزهايي كه دارند، استفاده مي‌كنند و لذت بيشتري مي‌برند و غصه نداشته‌ها را نمي‌خورند. شاد و راضي باشيد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پرسش و پاسخ چگونگی یاری کردن اهل بیت(ع) بخش اول

پرسش و پاسخ چگونگی یاری کردن اهل بیت(ع) بخش اول

در آموزه‌های اهل بیت(ع) به ویژه ائمه اطهار(ع) طلب یاری کردن توسط آن بزرگواران مطرح شده است.
پیامدهای تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی چه بود؟

پیامدهای تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی چه بود؟

دوره پهلوی را می‌توان دوره رشد و گسترش بهائیت دانست. بسیاری از چهره‌های شاخص بهائیت در این دوره، با بهره‌مندی از حمایت‌های ویژه شاه، سمت‌های سیاسی و اقتصادی متعددی را به دست آوردند.
چگونه عاشورا مسیر اسلامِ شیعی و شیعیانِ ایرانی را تغییر داد؟

چگونه عاشورا مسیر اسلامِ شیعی و شیعیانِ ایرانی را تغییر داد؟

درباره عوامل گرایش ایرانیان به علویان و مذهب تشیع، مورخان و پژوهشگران نظرات متفاوتی بیان کرده‌اند.
چگونگی متخلق شدن به اخلاق فاضله(کیمیای اخلاق)

چگونگی متخلق شدن به اخلاق فاضله(کیمیای اخلاق)

انسان چگونه خودش را به اخلاق فاضله متخلق کند و از رذایل اخلاقی دوری نماید؟ چگونه این معنا را در مرحله عمل پیاده کند؟ علمای اخلاق می‌گویند: ابتدا انسان باید حالت موجود نفس را حفظ کند و سپس به تهذیب رذایل و جبران ضررهای گذشته بپردازد.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
زندگینامه افلاطون

زندگینامه افلاطون

افلاطون احتمالا 427 سال پیش از میلاد مسیح در آتن بدنیا آمد. تولد او مصادف با دورانی بود که یونان باستان به اوج عظمت خود رسیده و شاید اندکی هم از قله عظمت گذشته در نشیب انحطاط افتاده بود.
فلسفه چیست؟

فلسفه چیست؟

فلسفه حوزه‌ای از دانش بشری است که به پرسش و پاسخ درباره مسائل بسیار کلی و جایگاه انسان در آن می‌پردازد؛ مثلاً این که آیا جهان و ترکیب و فرآیندهای آن به طور کامل مادی است؟
Powered by TayaCMS