30 اردیبهشت 1395, 11:44
وقتي انسانهاي مؤمن، احترام ماه با عظمت رجب را كه ماه رحمت و ريزش فيض الهي است نگه داشتند و مقام و منزلت آن را شناختند با تلاش در راه بندگي خدا و كوشش براي جلب رضايت الهي و نيكي و احسان به بندگان و پرداختن به عبادتهايي چون نماز، روزه، مناجات و شب زنده داري با تمام شرايط، حق اين ماه با بركت را ادا كردهاند. اينگونه افراد با تأييد ملائكه شاهد اعمال، از كساني شمرده ميشوند كه اهل ماه رجب و به اصطلاح «رجبيون» هستند، و رجبيون در روز قيامت از جايگاه و منزلت بسيار والايي برخوردارند، همانطور كه امام صادق عليهالسلام فرمود: « (وسائل الشيعه، ج1، ص479) هنگامي كه روز قيامت برپا شود، منادي از بطن عرش ندا ميدهد: كجايند رجبيون؟! پس مردماني كه چهرههايشان براي جمعيت [قيامت] ميدرخشد بر ميخيزند و بر سرهاي آنان تاج شاهي قرار دارد و آن گاه حضرت، پاداش فراواني را نام برد و فرمود: اين پاداشها براي كسي است كه در ماه رجب روزه گرفته باشد، گرچه يك روز از اوّلش يا يك روز از وسطش يا يك روز از آخرش».
1 ـ روزه:
درباره روزه داری در اين ماه از جانب ائمه اطهار عليهم السلام تأكيد بسيار شده است و ثواب دنيوي و اخروي براي صائمين در اين ماه برشمردهاند، از جمله امام صادق عليه السلام فرموده است: « روز قيامت منادي از بطن عرش صدا ميزند: كجايند رجبيون؟ (در اين هنگام) عدّهاي از ميان مردم برميخيزند و اين در حالي است كه از چهره آنها نور ميدرخشد و (خداوند) بر سر آنان تاج ملائكه را نهاده است. و امام صادق عليه السلام (ثواب زيادي را ذكر كرد تا آنجا كه) فرمود: اين مزد كساني است كه ماه رجب روزه گرفتهاند ولو يك روز از اوّل، وسط يا آخر آن».
صدقه دادن به مساكين به اندازه يك مُدْ طعام توسط كساني كه وسعت مالي دارند، كساني كه توانايي مالي ندارند هر مقدار از تسبيحات و اذكار را ميتوانند بخوانند.
3 ـ خواندن اين دعا كه حضرت امام صادق عليه السلام به معلي بن خنيس تعليم داد كه بعد از نماز صبح و عشا بخواند: «يا من ارجوه لكلّ خير و امن سخطه عند كل شرّ، يامن يعطي الكثير بالقليل، يا من يعطي من سأله، يا من يعطي من لم يسئله و من لم يعرفه تحنّنا منه و رحمة اعطني بمسئلتي اياك جميع خيرالدّنيا و جميع خير الآخرة واصرف عنّي بمسئلتي اياك جميع شرّ الدّنيا و شرّ الآخرة فانّه غير منقوص ما اعطيت و زدني من فضلك يا كريم يا ذاالجلال و الاكرام، يا ذاالنعماء والجود، يا ذالمنّ و الطّول، حرّم شيبتي علي النّار. »
4 ـ زيارت ثامن الحجج حضرت علی بن موسی الرضا(ع)
5 ـ انجام حج عمره
6 ـ خواندن دعای مخصوص اين ماه، هر روز
7 ـ تكرار اذكار:
ذيل در اين ماه يك هزار بار «لاالله الاّالله»، يك صد بار «استغفراللّه الذي لاالله الاّ هو وحده لاشريك له و اتوب اليه»، يك هزار مرتبه «استغفراللّه ذالجلال والاكرام من جميع الذّنوب و الاثام».
8 ـ نماز:
در هر شب ماه رجب، دو ركعت نماز بدينترتيب خوانده شود: الف ـ در هر ركعت بعد از حمد، سه مرتبه سوره كافرون و يك مرتبه سوره اخلاص. ـ پس از نماز اين دعا خوانده شود: «لاالله الاّالله وحده لاشريك له، لهُ الملك و له الحمد، يحيي و يميت و هو حي لايموت بيده الخير و هو علي كل شي ءٍ قدير و اليه المصير ولاحول ولا قوّة الاّ باللّه العلي العظيم.اللهمّ صلّ علي محمد النبي الاُمي و آله. » و سپس حاجت خود را از خداي سبحان طلب كند».
9- ترك خصومتها:
ماه رجب جزو ماههاي حرام است. چقدر خوب است كه ما هم در اين ماه كدورتها و دشمنيها را فراموش كنيم. اختلافهايي مثل سوءتفاهمات پدران و فرزندان، زن و شوهرها و...
10- به دنبال هدايت رفتن:
يكي از خواستههايي كه خداوند متعال در اين ماه برآورده ميكند طلب هدايت است، چقدر خوب است كه ما علاوه بر دعا براي هدايتمان كه خير دنيا و آخرتمان در آن است، تلاش كنيم كه خودمان هم در اين زمينه قدمي برداريم، ببينیم ضعفهاي اعتقادي، اخلاقي و فكريمان چگونه است. در اين زمينهها برويم مطالعه كنيم و از خداوند هم بخواهيم ياريمان كند. شبهاتي كه مدتهاست در ذهنمان لانه و ما را در اعتقاداتمان سست كرده با مطالعه و تحقيق حلش كنيم. خداوند قول اجابت داده است. ممكن است در اين ايام به مدد بركت اين ماه عزيز راه چند ساله را يك ماهه برويم و نجات يابيم.
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان