دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بعثت دمیدن روح به جهان

در فرازی از گفتار علامه جوادی آملی می‌خوانیم: «رسول گرامی آن طوری که بعضی از بزرگان درباره شخصیت او سخن گفتند، به منزله جان این جهان است و این جهان نیز به منزله یک پیکر و یک موجود که دارای مجازی ادراکی و تحریکی واحد است».
No image
بعثت دمیدن روح به جهان انسان برای این که شایستگی دارا شدن روح انسانی پیدا بکند مراحل جماد و نبات و سپس حیوان بودن را طی کرد نه این یک مجسمه مادی بود بعد روح انسانی در او دمیده شد بلکه مراحل کمال را طی کرد و جاری ادراکی و اعضا و جوارح مورد لزوم برای انسانیت در او تامین شد و بعد روح انسانی در او دمیده شد.
«فاذا سوّیته و نفخت فیه من روحی فقعوا له ساجدین»(حجر/29)
با افاضه روح انسانی از سوی پروردگار انسان «احس‌ المخلوقین» شد. و تمام اعضا و مجاری ادراکی به فرمان او هستند و اگر ناقص و فلج باشند فرمان او را نمی‌فهمند و یا بر فرض فهم اطاعت نمی‌کنند.
وجود مبارک رسول گرامی (ص) نسبت به کل عالم همین‌طور است یعنی آسمانها، زمین، انبیاء و اولیا مراحل مختلف را طی کردند تا قابلیت بعثت پیامبر (ص) حاصل شد
«لقد من الله علی المؤمنین و بعث فیهم رسولا»
روح نبوی که به جهان داده شد، کل جهان یک واحد حقیقی شده و به کمال رسید و وجود مبارک رسول گرامی (ص) روح این عالم است از این رو از تمام این عالم یا خبر است و در کل عالم اثر دارد. و به همین وجه بزرگانی گفتند:
«انبیایی پیشین به برکت وجود مبارک رسول گرامی به آن مقامات رسیده‌اند»
«کنت نبیاً و آدم بین الماء و الطین»( بحارالانوار، ج 16، ص 402)
یا پیامبر (ص) فرمودند:
«اول کسی که در میثاق عمومی خداوند، بلی گفت من بودم.»
پس پیامبر اعظم (ص) می‌شود جان جانان روح همه انبیاء و اولیاء و شهدا و وجود مبارکش حیات کل جهان را تأمین می‌کند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

No image

رابطه ایمان و عمل صالح

در آموزه های قرآنی ایمان و عمل صالح از چنان ارتباطی برخوردارند که فقدان هر یک، کارآیی و تأثیرگذاری دیگری را کم اهمیت و یا بی ارزش می کند. ایمان و عمل صالح دو بال پرواز بشر به مقام انسانیت و درک خلیفه اللهی و وصول به سرمنزل مقصود است. در آموزه های قرآنی، عمل صالح، بازتاب بیرونی ایمان واقعی است. هر کس به ایمان واقعی دست یافته باشد در منش و کنش خویش نیک کردار خواهد بود. این نوشتار تلاشی برای تبیین این همبستگی استوار میان ایمان و عمل صالح است...
No image

نگاهى به آفرینش زن با توجه به داستان آدم و حوا در قرآن

خبرگزاری فارس: مسأله آفریده شدن حوا از پهلوى آدم، چیزى است که قرآن درباره آن صراحتى ندارد؛ و عبارت<و خلق منها زوجها» را نیز نباید بر آن معنى حمل کرد، به گونه‌اى که گزارش قرآن همسان گزارش تورات گردد، توراتى که در دست مردم است و آفرینش آدم را یکسان یک داستان تاریخى نقل...
No image

آثار استغفار و توبه

نامه امام زمان به شیخ مفید

نامه امام زمان به شیخ مفید

در کتاب «احتجاج» از شیخ موثق ابوعمر عامرى رحمة الله علیه روایت مى‌کند که گفت: ابن ابى غانم قزوینى و جماعتى از شیعیان درباره فرزند امام حسن عسکرى علیه السلام گفتگو نمودند. ابن ابى غانم مىگفت: حضرت رحلت فرمود و اولادى نداشت.....
Powered by TayaCMS