دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اجلاس وحدت اسلامی در مالزی برگزار شد.

No image
اجلاس وحدت اسلامی در مالزی برگزار شد.
اجلاس وحدت اسلامی از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با همکاری مرکز گفتگوی تمدن‌های دانشگاه یو.ام با حضور آیت‌الله تسخیری 26 آذر ماه در کوالالامپور برگزار شد..
 
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این همایش اساتید و روشنفکران ایرانی و مالزیائی به ایراد سخن و بحث پیرامون محور های اجلاس پرداختند و بر ضرورت " تقریب مذاهب اسلامی " تاکید کردند. 
  در ابتدای این اجلاس حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن واحدی رایزن فرهنگی ایران در مالزی به تحلیل عوامل انحطاط مسلمانان پرداخت.
وی فقدان رهبران باکفایت، فقدان تشکل ها و سازمانهای موثر غیردولتی ، فقدان روشنفکران اصیل و جریانهای روشنفکری ، وجود افراد متعصب، عوام و کم معلومات در مراکز تصمیم گیری مسلمین و وجود نزاع های بی مورد و بی حاصل در بین مسلمانان را از جمله عوامل درونی انحطاط مسلمانان برشمرد.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی همچنین از جمله عوامل بیرونی انحطاط مسلمانان را جنگهای مستقیم و غیر مستقیم تحمیل شده بر جوامع اسلامی ، استعمار و نفوذ قدرتهای استعماری غربی، حاکمیت عوامل محلی قدرتهای استعماری، سلطه استبداد و حکام جاهل و دیکتاتور و وجود دسیسه های شیطانی تفرقه افکنانه دشمنان اسلام برشمرد.
وی با اشاره به تاکید امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بر وحدت اسلامی و حمایت علمای بزرگ جهان اسلام همچون شیخ شلتوت از نهضت اسلامی ایران بر ضرورت ادامه دادن این خط از سوی مسلمانان جهان تاکید کرد                                          .
در ادامه این اجلاس، آیت الله تسخیری دبیر مجمع تقریب مذاهب اسلامی ، با تاکید بر عقلانیت به عنوان یکی از راه های موثر برای تقریب بین مذاهب اسلامی به تشریح موضوع عقلانیت پرداخت                                  .
این عالم اسلامی تاکید بر مساله شورا و عدالت را از جمله راههای عقلانی مطلوب برای رسیدن به وحدت اسلامی ذکر کرد                                 .
آیت الله تسخیری همچنین با بیان این که هم اینک حدود سه چهارم اعضای مجمع عمومی مجمع التقریب را برادران اهل سنت تشکیل می‌دهند، برنقش مجمع تقریب مذاهب اسلامی، برای نزدیک کردن علمای جهان اسلام تاکید کرد      .
دکتر محمد حسن تبراییان استاد دانشگاه و معاون بین الملل مجمع التقریب در سخنان خود به بیان استراتژی تقریب بین مذاهب اسلامی و موانع پیش روی آن پرداخت                                                .
وی هجمه فرهنگی غرب را از موانع اصلی تحقق وحدت اسلامی برشمرد و با اشاره به این که امت اسلامی امت واحد است بر ضرورت تلاش مسلمانان برای رسیدن به وحدت اسلامی و قطع نفوذ بیگانگان تاکید کرد                  .
علی مطهری اظهار داشت: وحدت اسلامی، ایجاد یک مذهب جدید با تاکید بر مشترکات یا انتخاب یک مذهب خاص نیست، بلکه مقصود از وحدت اسلامی این است که با تکیه بر مشترکات خودمان در برابر دشمن مشترک بایستیم    .
این استاد دانشگاه و نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار تشکیل جبهه واحد امت اسلامی در برابر دشمنان، ضمن حفظ شیوه گفتگوی بین مذاهب شد                                     .
دکتر مطهری با بیان اینکه امام علی(ع)به رغم این که خلافت را حق خود می دانست برای وحدت امت اسلامی سکوت نمود ، امیرمومنان را نمونه عالی تاریخ صدر اسلام در جهت نیل به تحقق وحدت اسلامی برشمرد .
وی همچنین تعصب نژادی شامل تاکید بر نژاد عربی ، ترکی یا فارسی را یک مانع عمده در برابر نیل به تحقق وحدت اسلامی دانست که بر خلاف آموزه های پیامبر اکرم (ص) نیز است                                      .
مطهری همچنین سلطه و تحمیل فرهنگ غربی و آمریکایی بر جوامع اسلامی را از جمله راههای ایجاد تفرقه بین مسلمانان برشمرد و تغییر الفبای عربی به لاتین در برخی کشورها و نیز تغییر متون کتب درسی مدارس افغانستان پس از اشغال این کشور را از مصادیق این هجمه فرهنگی معرفی کرد                                          .
حجت الاسلام والمسلمین محمد باقر انصاری طی سخنانی با تاکید بر این که امت اسلامی یک امت واحده است خواستار توجه به مشترکات دین اسلام در مذاهب اسلامی، از جمله مساله توحید، معاد، نبوت و احکام اسلامی مشترک مانند روزه ، نماز، حج وزکات شد                                 .
وی همچنین تکفیر و تفسیق مذاهب توسط برخی از مفتیان مذاهب را مورد نکوهش قرار داد                              .
در این اجلاس اندیشمندان مالزیایی نیز به ارایه دید گاههای خود درمورد تقریب مذاهب اسلامی پرداختند                                       .
اندیشمندان مالزیایی دراین نشست با تاکید بر توجه به مشترکات مذاهب به عنوان پایه ای برای تقریب و وحدت اسلامی خواستار احترام مذاهب به یکدیگر و پرهیز از تفسیق و تکفیر مذاهب اسلامی شدند                        .
در پایان این نشست یک روزه حجت الاسلام محمد حسن واحدی رایزن فرهنگی ایران، به جمع بندی مطالب مطرح شده در اجلاس پرداخت.
 
 
منبع: www.farsnews.ir

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

تحری حقیقت در بهائیت

واژه تحری به معنای «درنگ کردن در طلب امر » و نیز به معنای «حقیقت جوئی» به کار می رود و واژه حقیقت به معنای حق، راستی، درستی و هر چیز اصیل است...
No image

صلح عمومی

یکی از اصول دوازده گانه فرقه بهائیت،صلح عمومی و محکمه کبرای بین المللی است. در این زمینه عبدالبهاء می‌گوید:« از جمله تعالیم اعلان صلح عمومی بود کسانی که پیروی کردند از هر ملت و از هر دین و مذهب در نهایت محبت اجتماع نمودند.
No image

نبوت در بهائیت

نبوت از اصول اعتقادی اسلام می‌باشد و از این جهت دارای اهمیت فراوان می‌باشد.نبی، سفیری از جانب خداوند در میان بندگان است که برای تدبیر امر معاش و معاد بندگان می‌آید و انسانی است که از جانب خداوند خبر می‌دهد.
No image

طهارت در بهائیت

یکی از موضوعات مسلم و قطعی در مذهب اسلام،وجود اشیاء نجس و طاهر می‌باشد که در این موضوع بین مذاهب مختلف،اختلافی وجود ندارد.

پر بازدیدترین ها

No image

تحری حقیقت در بهائیت

واژه تحری به معنای «درنگ کردن در طلب امر » و نیز به معنای «حقیقت جوئی» به کار می رود و واژه حقیقت به معنای حق، راستی، درستی و هر چیز اصیل است...
No image

ادعاهای علی محمد باب

No image

فرقه شیخیه

Powered by TayaCMS