دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

خطا مکن و عذر مخواه‌‌

کار بدی مکن که ناگزیر از عذرخواهی باشد، زیرا انسان با ایمان، نه بدی می‌کند و نه عذر می‌خواهد؛ ولی منافق همه روز بد می‌کند و پوزش می‌طلبد. (یکصد وپنجاه درس زندگی ، آیت الله مکارم شیرازی)
خطا مکن و عذر مخواه‌‌
خطا مکن و عذر مخواه‌‌

خطا مکن و عذر مخواه‌‌[1]

قال امام حسین(ع) :« إِیَّاکَ وَما تَعتَذِرُ مِنْهُ فَانَّ الْمُؤْمِنَ لا یُسِیئیُ وَ لا یَعْتَذِرُ »(تحف العقول ص 177)

از هرکسى خطا ممکن است سر زند، ولى افراد با ایمان و منافق در این‌جا یک فرق دارند، افراد با ایمان مى‌کوشند کمتر خلاف کنند تا نیازى به عذر خواستن نداشته باشند؛ زیرا مى‌دانند عذرخواهى- بالاخره- رو را سفید نمى‌کند، ولى منافقان پروایى از بدى و تخلّف ندارند و پى در پى پوزش مى‌طلبند، و این خود یکى از نشانه‌هاى نفاق است که ظاهرش به حکم عذر خواهى دلیل ندامت است، و باطنش به حکم تکرار دلیل عدم پشیمانى.

اشتباه نشود، عذر خواهی به هنگام خطا، کار بسیار خوبی است؛ سخن این است، آن کس که پیوسته مرتکب خطا می‌شود و عذر خواهی می‌کند، انسان منافقی است چرا که عذر خواهی او هم ارزشی ندارد.

    پی نوشت:
  • [1] . مکارم شیرازی، ناصر؛ یکصد وپنجاه درس زندگی ، قم، نسل جوان، 1388 ش، ص96.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

غدیر، تنها نه به عنوان «روزى تاریخى» ، بلکه به عنوان یک «عید اسلامى» مطرح است. عید بودن آن نیز، مراسم و سنتهاى خاصى را مى‌طلبد و نه تنها باید آن را عید دانست، بلکه باید آن را عید گرفت و به شادمانى پرداخت و به عنوان تعظیم شعائر دینى، آن را بزرگ داشت و برشکوه آن افزود، تا ارزشهاى نهفته در این روز عظیم، همواره زنده بماند و سیره معصومین (علیهم السلام)احیاگردد.
No image

شیعه در نگاه وهابیان

پر بازدیدترین ها

آیین تعزیه ʂ)

آیین تعزیه (2)

No image

قیام توابین

روز عاشورا

روز عاشورا

Powered by TayaCMS