دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

امام باقر (علیه‌السلام) فرمود:

«در آفریده‌های خداوند بحث و گفت و گو کنید و در ذات اقدس الهی سخن نگوئید؛ زیرا سخن گفتن در ذات باریتعالی جز بر تحیر و سرگشتگی سخنگوی نمی‌افزاید»(کافی، ج 1، ص 92)
امام باقر (علیه‌السلام) فرمود:
امام باقر (علیه‌السلام) فرمود:

قال ابوجعفر(علیه‌السلام):

«تُکلِّمُوا فی خَلْقِ الله ولا تتکلّموا فی الله؛ فانّ الکلام فی الله لایزداد صاحِبَهُ الا تَحَیُّراً» (کافی، ج 1، ص 92)

امام باقر (علیه‌السلام) فرمود:

«در آفریده‌های خداوند بحث و گفت و گو کنید و در ذات اقدس الهی سخن نگوئید؛ زیرا سخن گفتن در ذات باریتعالی جز بر تحیر و سرگشتگی سخنگوی نمی‌افزاید»

توضیح:

بشر در جهان طبیعت، محصور و زندانی است و به عالم ماوراء طبیعت راه ندارد. انسان مانند سایر موجودات ارضی و سماوی، آفریده‌ و مخلوق خدا است و هرگز قادر نیست با درک نارسای خویش به حقیقت آفریدگار خود پی ببرد و به خالق جهان، احاطه علمی پیدا کند. به همین جهت اولیای گرامی اسلام پیروان خود را از تفکر در حقیقت حضرت حقّ و تحقیق در ذات باریتعالی بر حذر داشته‌اند. چه دراین راه جز ناکامی و شکست چیزی نصیبشان نخواهد شد.

بشر ماورای جلاش نیافت

بصر منتهای کمالش نیافت

نه بر اوج ذاتش پرد مرغ فهم

نه در ذیل وصفش رسد دست وهم

نه ادراک بر کنه ذاتش رسد

نه فکرت به عزّ صفاتش رسد

در این ورطه کشتی فرو شد هزار

که پیدا نشد تخته‌ای در کنار

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پرسش‌هایی که پاسخ آن بر گرده فلسفه است

پرسش‌هایی که پاسخ آن بر گرده فلسفه است

انسان تنها موجودی است كه با برپايي نظام فكري و ايدئولوژيك، به آينده خود نيز نظر دارد و متفكرانه و مبتني بر يك چارچوب انديشه‌اي، به به كارگيري ابزار مي‌پردازد.
No image

زیان های تنبلی

No image

هجرت به مشهد مقدس

No image

اوصاف چشم‌نواز

پر بازدیدترین ها

No image

کشکول

No image

الکشکول

No image

المرآة

No image

کشکول

No image

النکت

Powered by TayaCMS