دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ضرورت توجه به قرآن ومعارف الهی

امام هشتم(ع) به ما فرمود: بیش از هر چیز و پیش از هر چیز اهل دقت و مطالعه باش.
ضرورت توجه به قرآن ومعارف الهی
ضرورت توجه به قرآن ومعارف الهی

امام هشتم(ع) به ما فرمود: بیش از هر چیز و پیش از هر چیز اهل دقت و مطالعه باش. 1 ساعت مطالعه بکنی، 1 ساعت اندیشه داشته باشی، تا 10 ساعت بنالی؛ آن اندیشه 1 ساعت، آن مطالعه 1 ساعت کار این 10 ساعت را می‌کند. شما یک نمی پیدا کن از یک قلب و صدر مشروحی؛ آنگاه بسیاری از مشکلاتتان حل می‌شود.

شما نکوشید که تنها گلیم خود را از آب در ببرید ! بکوشید که در شرائط کنونی بسیاری از جوانها که دسترسی به اینگونه از مجامع فرهنگی ندارند، آنها را در یابید. با سخنانتان، با نوارتان، با پیامتان، با خواندن‌های آموزنده تان، آنها را هم در یابید. وجود مبارک امام هشتم فرمود: لیست العباده کثره الصّلاه و الصّیام، بل العباده کثره التّفکّر فی امر الله (1).

بیان امام هشتم(ع) در ابطال تفکر کثرت گرائی و تعدد قرائت‌ها در دین بعد به ما فرمود: ممکن است اختلاف قرائاتی در کار باشد، آن تفکر منحوس پلورالیسم در کار باشد، کثرت گرائی در کار باشد؛ یک وقت خواستند بگویند دین افیون است؛ عدّه‌ای گفتند، عدّه‌ای احتجاب کردند ! یک وقت خواستند بگویند دین نیست؛ عدّه‌ای گفتند، عدّه‌ای احتجاب کردند. یک وقت خواستند بگویند دین جدای از سیاست است؛ عدّه‌ای گفتند، عدّه ای حریم گرفتند. امّا سرانجام به اینجا رسیدند که دین حق است، امّا قرائت‌های مختلف دارد، دین برداشت‌های مختلف دارد. آنچه را که شما می‌گوئید، آن هم دین است؛ آنچه را که ما می‌گوئیم، آن هم دین است. با اختلاف قرائت، با کثرت‌گرائی، با اندیشه پلورالیزمی خواستند اینگونه از مسائل را جا بیندازند.

ضرورت ارجاع متشابهات قرآن و روایات بر محکمات آنها

وجود مبارک امام هشتم فرمود: می‌دانید منشا این توهمات باطل چیست ؟! منشا همه اینها تمسّک به متشابهات است. شما متشابهات قرآن را به محکمات قرآن بر گردانید، متشابهات روایات را به محکمات روایات بر گردانید؛ کلمات ما و احادیث ما مانند قرآن کریم است. قرآن کریم متشابهاتی دارد، محکماتی دارد: من ردّ مت شاب ه القرآن لی محکم ه فقد هد ی لی صراط مستقیم (2).

این بیان نورانی امام هشتم، علی بن موسی (ع) است؛ فرمود: قرآن را بخوانید، مفاهیم قرآن را بدانید، صدر و ساقه قرآن را بفهمید؛ محکماتش را شناسائی کنید، متشابهاتش را شناسائی کنید، متشابهات را به محکمات ارجاع بدهید تا به این غائله اختلاف قرائات، اختلاف برداشت، کثرت برداشت، تفکر پلورالیزمی و مانند آن خاتمه بدهید تا کسی نگوید : آنچه را که شما می‌گوئید دین است؛ آنچه را که ما می‌گوئیم، این هم دین است. بعد فرمود: روایات ما هم اینچنین است. اگر در جمع شما کسانی بودند، علمائی بودند، فضلائی بودند؛ چه اینکه به لطف له هستند که اهل این کار باشند، با آنها با انگیزه و اندیشه و پایمردی بنشینید و اگر نبود، به سراغ کسان دیگری بروید که این اصول را به صورت مستوفی در اختیار دارند و اگر خدای ناکرده این نسل سوّم انقلاب آسیب ببیند، از بین بردن انقلاب و غارت کردن این کشور و در نتیجه غارت کردن دین مردم، کاری است آسان!

تقدّم کورش کبیر بر پیامبر اکرم(ص) در عصر سیاه حکومت پهلوی شما نبودید از نزدیک ببینید که اینها نام کورش را بر نام پیغمبر مقدّم داشتند! تاریخ رسمی ما مسلمانها، تاریخ هجری بود؛ خواه هجری شمسی، خواه هجری قمری. بالاخره به هجرت بر می‌گردد. همه تاریخ‌های هجری شمسی و قمری را اینها خواستند از بین بردارند، ب تضافر الدوله علی هضم ها. آنوقت تاریخ شاهنشاهی کورش کبیر را به جای هجرت پیغمبر بگذارند !! اگر این کار را کردند، در توده مردم فرهنگ عمومی عوض می‌شود. هر وقت من وارد برخی از قبرستان‌هائی که آثار مشئوم پهلوی را به همراه دارد می‌شوم، آن لوح قبر را می‌خوانم؛ خدا می‌داند که در من چه اثری می‌گذارد ! بعضی‌ها سنگ قبر مرده‌های خود را هم تاریخ شاهنشاهی قرار دادند. در جریان چکها، اوراق بهادار، اسنادی که دفاتر رسمی باید امضاء می‌کردند، اجبار بود که تاریخ کورش کبیر، تاریخ شاهنشاهی باشد، تاریخ هجری نباشد. امّا سنگ قبر را کسی مجبور نمی‌کرد که شما سنگ قبر مرده‌ها را تاریخ کورش کبیر بگذارید، نام پیغمبر را بردارید ! ولی وقتی یک ملّتی اینچنین تربیت شد، فرهنگ برگشت و عمومی شد، سنگ قبرها هم عوض می‌شود، مسائل عادی هم عوض می‌شود.

اینها باورشان شده است که تاریخ ایران؛ تاریخ شاهنشاهی است، نه تاریخ هجری! در حالی که ذات اقدس له در قرآن کریم فرمود: شما بلندتر از صدای پیغمبر صدایتان را قرار ندهید: لاترفعوا اصواتکم فوق صوت النّب ی و لاتجهروا له ب القول کجهر بعض کم بعضاً (3). شماوقتی در محضر آن حضرت نشستید، آرام حرف بزنید. هرگز صدایتان را بلندتر از صدای پیامبر نکنید. اینها آمدند نام و صدای کورش را بالاتر از نام و صدای پیامبر کردند.

برداشت‌های غلط و ناصواب از دین به دلیل « عدم شناخت » و « سوء برخورد » آنکه می‌گفت: دین افیون است، یعنی مارکس و ا نگلس؛ او که نهج البلاغه و قرآن را ندیده بود، او مساجد تخریب شده و مساجد منزوی شده را می‌دید، این حرف را می‌زد. او که دسترسی اش به قرآن و نهج البلاغه نبود ! او مساجد منزوی شده را می‌دید. امّا اینها هم قرآن را دیدند، هم نهج البلاغه را دیدند، هم انقلاب را دیدند و گفتند: دین افیون است!

اگر خدای ناکرده این فکرها با این رهبری‌های ذات اقدس له سامان نپذیرد، این خطر هست که نسل سوّم،از انقلاب (معاذ الله) محروم بشوند، آن معارف الهی در نسل جوان ظهور نکند و این همان می‌شود که وجود مبارک امیرالمومنین، علی بن ابیطالب (ع) در مراسم سوگ فاطمه زهرا (س) به پیامبر عرض کرد: ب تضافر الامّه علی هضم ها. یعنی اکثر مردم تلاش و کوشش کردند که فاطمه را از بین ببرند. فاطمه همان است که می‌گویند: او حجت بر حجج است.

این سخن کمی نیست که مرحوم کلینی(رض) از معصوم(ع) نقل کرده که جبرئیل امین بر این بانو نازل می‌شد !! آن معارف غیبی را بازگو می‌کرد و وجود مبارک بی بی اینها را تلقّی می‌کرد، بعد به علی بن ابیطالب املاء می‌کرد و علی بن ابیطالب کاتب وحی بود برای فاطمه. دختر پیغمبر بودن، مادر 11 امام بودن، اینها همه فضیلت است؛کما اینکه فاطمه بنت اسد مادر 12 امام است، ولی این مقام را ندارد ! مگر فاطمه بنت اسد مادر 12 امام نیست ؟ او کجا، فاطمه زهرا کجا!! شما می‌بینید امیرالمومنین (ع) در نهج البلاغه گاهی به کلام فاطمه استشهاد می‌کند. می‌فرماید: فاطمه اینچنین گفته است ! این می‌شود « حجت خدا ».

مصحف فاطمیه، یکی از منابع علوم اهل بیت (علیهم السّلام)این مصحف فاطمه جزء منابع علوم اهل بیت است. وقتی از ائمه (علیهم السّلام) سوال می‌کنند: این علوم غیب را شما از کجا دارید، می‌فرمود: باطن قرآن پیش ماست، در زیارت جامعه کبیره می‌گوئیم: و عندکم ما نزلت به ملاکته لی رسله (4). همه صحفی که فرشتگان الهی برای انبیای گذشته آورند، پیش ائمه است؛ از اینجا علوم غیب دارند. می‌فرمود: مصحف مادر ما پیش ماست ! ما بسیاری از اسرار غیب را از کتاب مادرمان می‌گوئیم؛ این می‌شود حجت خدا بر ائمه!

چگونگی حجیت حضرت زهرا (س) بر سائر ائمه (علیهم السّلام)

همانطوری که قرآن حجه الله است علی الامه، همانطوری که صحف انبیای الهی حجه الله است علی الامه، مصحف فاطمه هم حجه الله است. منتها با رحلت رسول گرامی(ص) وحی تشریعی قطع شده است که علی بن ابیطالب(ع) در نهج البلاغه فرمود: لقد انقطع ب موت ک ما لم ینقط ع ب موت احد (5)؛ ولی وحی تسدیدی، آن وحی ا نبائی، وحی تعریفی و اقسام وحی به تاییدات الهی لی یوم القیامه هست و الآن بر وجود مبارک ولی عصر (ارواحنا فداه) می‌تابد.

آن معارف را که جبرئیل(ع) آورد و وجود مبارک فاطمه(س) دریافت کرد، به امیرالمومنین فرمود و امیرالمومنین در آن مصحف املاء کرد، شده « مصحف فاطمه» وائمه بعدی به استناد آن مصحف از بسیاری از گزارشات غیبی با خبر بودند. لذا آن بانو می‌شود حجت خدا بر ائمه و او یک چنین آدمی است !! مگر می‌شود فاطمه را به این آسانی منزوی کرد ؟! او در سخنرانی‌هایش در آن جریان مسجد رسول خدا و حمایت از ولایت همین بود و اگر آن جریان نبود که فاطمه (س) حضور پیدا نمی کرد!

غرض آن است: اگر خدای ناکرده نسل سوّم انقلاب که اکثر شما از همین نسل سوّمید، از معارف الهی فاصله بگیرید، از علماء فاصله بگیرید، از قرآن فاصله بگیرید، از نهج البلاغه فاصله بگیرید، حرف را از صاحب حرف نشنوید، حرف را از صاحبدل نشنوید، حرف را از صاحب پیام دینی نشنوید، این خطر، همه ما را تهدید می‌کند که امیدواریم ان شآء الله اینچنین نباشد !

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

روایتی ناتمام از مکتب اصفهان ; نگاهی به سریال روشنتر از خاموشی

روایتی ناتمام از مکتب اصفهان ; نگاهی به سریال روشنتر از خاموشی

از میان کارهای تلویزیونی حسن فتحی، مجموعه روشنتر از خاموشی که به شرح زمانه و اندیشه ملاصدرا می‌پردازد، چندان اسباب شهرت این کارگردان نیست. با آن‌که زمان پخش سریال نامناسب نبود و با آمدن شبکه IFilm هم پخش آن به دفعات تکرا شد، اما این سریال همواره در قیاس با هم‌نژادان خود- یعنی شب دهم، مدار صفر درجه و البته پهلوانان نمی‌میرند- کم‌رنگ و مهجور مانده است!
منحنی فرهنگ در مسابقه خنداننده شو

منحنی فرهنگ در مسابقه خنداننده شو

خندوانه هر چند وقت یک بار دچار رکود می‎شود و در رقابت با همسایه‌اش در شبکه نسیم (دورهمی) گاهی بالا رفته و گاهی پایین می‌افتد و این خودش موضوعی مستقل برای تحلیل است. اما هدف این متن تمرکز بر قسمت خنداننده شو این برنامه بوده و تحلیل محتوای خندوانه و نقادی رفتار مجری و مبتکر آن‌را شاید در جایی دیگر دنبال کنیم.
کمپانی خنداننده ها، سهامی عام ; نگاهی دوباره به خندوانه

کمپانی خنداننده ها، سهامی عام ; نگاهی دوباره به خندوانه

خندوانه یکی از عجیب ترین پدیده‌های رسانه‌ای کشور است که در عرض سه سال حضور نسبتا مداوم خود به یکی از پر طرفدارترین برنامه‌های تاریخ تلویزیون ایران بدل شده است. تنها برنامه‌هایی مانند خبر ساعت 14 یا خبر بیست و سی را از حیث جذب مخاطب بتوان با این برنامه مقایسه کرد که البته همه می‌دانیم که این مقایسه از جنس قیاس مع الفارق است.
از سرمایه می‌‌خوریم ; نگاهی به سریال زیر پای مادر

از سرمایه می‌‌خوریم ; نگاهی به سریال زیر پای مادر

سریال زیر پای مادر از سری چندگانه‌های تلوزیون است که می‌‌کوشد مضمون خانواده را مد نظر خود قرار دهد. با مراجعه به حافظه خود به عنوان مخاطب برنامه‌های تلوزیونی می‌‌توان به سادگی دریافت که موضوع بسیاری از سریال‌ها و مجموعه‌های تلوزیونی در یکی دو دهه اخیر خانواده است.
هویت چهل تکه و بحران مدنیت؛ تفسیری بر سبک زندگی در پاورچین

هویت چهل تکه و بحران مدنیت؛ تفسیری بر سبک زندگی در پاورچین

پاورچین آغازی بر طنزهای دنباله‌دار (یا به اصطلاح جریان‌ساز) دهه هشتاد بود که تاثیر آن در نقطه چین ادامه یافت و البته در شب‌های برره به اوج رسید. طنزی پراستعاره که ذهن مخاطب را در تعمیم دادن آزاد می‌گذاشت.

پر بازدیدترین ها

سیاهی آزاد شد، سفیدی در بند ماند | دربارهٔ کوئنتین تارانتینو و فیلمِ «جانگو آزاد شده»

سیاهی آزاد شد، سفیدی در بند ماند | دربارهٔ کوئنتین تارانتینو و فیلمِ «جانگو آزاد شده»

فیلم اخیر تارنتینو را می‌توان در راستای تمایلات سیاسی او به جمهوری خواهان ارزیابی کرد. با شروع دور دوم ریاست جمهوری اوباما و نیاز جمهوری‌خواهان به پشتوانه‌های رسانه‌ای جهت کنترل افکار عمومی، باعث تولید دو فیلم شاخص شد. جِنگوی آزاد شده و لینکلن...
در جهان عیاران ; نگاهی به سریال پهلوانان نمی میرند

در جهان عیاران ; نگاهی به سریال پهلوانان نمی میرند

اتفاقات سیاسی و اجتماعی در تاریخ ایران همواره ارتباط نزدیکی با اعتقادات اخلاقی و مذهب داشته است. بسیاری از قیام های محلی برآمده از دیدگاه مذهبی بودند و یا بواسطه حفظ اخلاقیات شکل گرفتند. در ایران، اخلاق گرایی و دین گرایی همپوشانی نزدیکی با وطن پرستی و استقلال ملی دارد. بسیاری از آثار ادبی و سینمایی از «کلیدر» محمود دولت آبادی گرفته تا «هزاردستان» علی حاتمی، بر اساس همین همپوشانی خلق شده اند.
هویت چهل تکه و بحران مدنیت؛ تفسیری بر سبک زندگی در پاورچین

هویت چهل تکه و بحران مدنیت؛ تفسیری بر سبک زندگی در پاورچین

پاورچین آغازی بر طنزهای دنباله‌دار (یا به اصطلاح جریان‌ساز) دهه هشتاد بود که تاثیر آن در نقطه چین ادامه یافت و البته در شب‌های برره به اوج رسید. طنزی پراستعاره که ذهن مخاطب را در تعمیم دادن آزاد می‌گذاشت.
وصل و فصل؛ مقایسه دیوار به دیوار با اجاره نشین‌ها

وصل و فصل؛ مقایسه دیوار به دیوار با اجاره نشین‌ها

مجموعه دیوار به دیوار طنزی گیرا، کنایه‌پرداز و قابل تحلیل است. پیداست که هم بازی شدن چندین بازیگر مطرح(در عین موفقیت کارگردان در بازیگردانی مجرب‌های سینما و تئاتر ایران) بر جذابیت و ظرافت کار می‌افزاید. همچنان که کنار هم نشستن اجباری چند خانواده ایرانی در یک ساختمان اعیانی از موضوعاتی است که تحلیل وجوه نمادین آن، منتقدان را به خوانش استعاری از اثر دعوت می‌نماید.
در حسرت یک حرف ساده ; نگاهی به سریال در مسیر خوشبختی

در حسرت یک حرف ساده ; نگاهی به سریال در مسیر خوشبختی

سریال درمسیر خوشبختی( پخش شده در نوروز سال نود و شش از شبکه دو) قرار است که حال و هوایی طنز داشته باشد. در این راه البته این سریال تاحدی موفق است و آن هم به خاطر بهره بردن از عناصر همیشگی مرسوم و متداول در این قبیل داستانهاست؛ جوانک عاشق( با بازی امیرحسین آرمان)رفیق کلک( با بازی پوریا پورسرخ) خواهر رفیق کلک که نامزد همان جوانک عاشق است و یک پدرزن لجباز و یک دنده که به دلایلی کاملاً منطقی که با روحیه جوانک عاشق هماهنگی ندارد، با ازدواج دو طیف داستان مخالف است
Powered by TayaCMS