دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

توصیه‌های مهم آیت الله مکارم شیرازی درباره اعمال حج

No image
توصیه‌های مهم آیت الله مکارم شیرازی درباره اعمال حج
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اهمیت به جاآوردن حج بر توجه هرچه بیشتر بر این فریضه الهی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی، بیست وششم رمضان در ادامه سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم در حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به اهمیت حج گفت: متاسفانه عده‌ای هنوز به اهمیت حج دست‌ نیافته و در این زمینه قدمی درست برنمی‌دارند.

وی با بیان این که حج از فرائض الهی به شمار می‌آید،‌ خاطر نشان کرد: در بسیاری از آیات قرآن به اعمال حج اشاره شده به گونه‌ای که احکام نماز به این اندازه و به صورت ریز در قرآن نیامده است و این نشان از اهمیت و توجه به حج می‌دهد.                                     

این مرجع تقلید، سفر حج را در عصر حاضر بسیار آسان و راحت دانست و افزود: هم‌اینک کسانی که توان مالی و جانی دارند می‌توانند به راحتی به سفر حج روند و این فریضه الهی را بجا آورند در حالی که در گذشته سفر حج با بسیاری از مشکلات روبرو بود و حتی افراد بیش از پنج ماه در سفر بودند تا به معبود خود می‌رسیدند.                             

وی با بیان این که زائران خانه خدا گاهی برای سفر به منی پوست بدنشان در آفتاب سوزان تغییر می‌کرد و این مشقت‌ها را برای خود مشکل نمی‌دانستند، تاکید کرد: متاسفانه برخی با این که می‌توانند به راحتی به حج روند و خانه خدا را زیارت کنند ولی مشکلات کوچک را بزرگ می‌شمارند و از سختی راه سفر در گذشته چیزی به میان نمی‌آورند که این خود ناسپاسی به نعمت‌های الهی است.                            

حضرت آیت الله مکارم شیرازی،‌ حج را دارای منافع اخلاقی، سیاسی،‌ اجتماعی و فرهنگی توصیف کرد و افزود: براساس آموزه‌های دینی، پیروان اهل بیت(ع) براین باورند تمام احکام الهی دارای فلسفه و حکمت است، زیرا؛ از سوی خدواند حکیم صادر شده و برای حج و دیگر احکام نیز فلسفه‌های بسیار شمرده شده که ما انسان تنها به تعداد محدود آن دست‌‌یافته‌ایم.

وی با توجه به این که یکی از اعمال حج،‌ قربانی کردن است،‌ اظهار داشت:‌ در قرآن داریم کسی که قربانی می‌کند باید این قربانی را در اخیتار فقرا قرار دهد در حالی که در سرزمین مکه بسیاری از زائران، قربانی‌ها خود را می‌سوزاند و یا از میان می‌بردند. ولی؛ به برکت مراجع تقلید شیعه ایران این نابسمانی،‌ سرسامان گرفت.                                   

این مرجع تقلید تاکید کرد: آیا شکر نعمت این است که زائر خانه خدا قربانی را بسوزاند و یا از بین ببرند و کسی استفاده نکند؟ این چه شکر نعمتی است که خود نعمت را از بین می‌برید اگر این بی سرسامانی را مراجع تقلید شیعه ایران مانع نمی‌شدند این ننگ برای مسلمانان تا ابد باقی می‌ماند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که عده‌ای با مصرف و خوردن گوشت مخالف هستند،‌ خاطر نشان کرد: استفاده نکردن از گوشت حیوانان،‌ اشتباه است، اسلام می‌گوید به صورت معتدل استفاده کنید، روایات متعدد داریم اگر کسی تا چهل روز گوشت استفاده نکند، این فرد بداخلاق خواهد شد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: روایات می‌گوید نباید معده خود را گورستان حیوانات کنید،‌ نه این که از گوشت استفاده نکرده و ترک نعمت الهی کنیم.
 
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS