دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ارتش

رزمندگان مایه پیروزی دین و قلعه های حاکمانند.
ارتش
ارتش

ارتش

قال امیرالمؤمنین علیه السلام: «الْجُنُودُ عِزُّ الدِّینِ وَ حُصُونُ الْوُلَاة» (تصنیف غرر الحکم و درر الکلم حدیث7671)

نیروی نظامی قسمت لاینفک جامعه است که برای حفظ حکومت و دفاع از کیان اسلامی ضروری است. از مردم در لسان شارع تعبیر به عیال الله آمده است[1]و تأکید خاصی بر محبت نسبت به آنها و نفع رساندن به ایشان شده است.[2] و چه نفعی بالاتر و ضروری تر از حفظ جان و مال انسانها!

اسلام دین جنگ و خشونت نیست اما در جای خود دفاع از خود و خانواده و جان و مال علاوه بر اینکه مذموم نیست بلکه مقدس نیز شمرده شده است تا جایی که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرموده اند:

« مَنْ رَدَّ عَنْ قَوْمٍ مِنَ الْمُسْلِمِینَ عَادِیَةَ [مَاءٍ] أَوْ نَارٍ أُوجِبَتْ لَهُ الْجَنَّة»[3]

هر کس تجاوز [آب] یا آتشى را از گروهى از مسلمین برگرداند، بهشت برایش واجب گردد.

و حال اگر آتش ظلم دشمن و یا سیل فتنه به سوی مردم حمله کند کیست که از آنها حمایت کرده با نثار جان خویش رضایت خداوند را جلب کند؟

حضرت در حدیث شریف «الْجُنُودُ عِزُّ الدِّینِ» لشکریان و رزمندگان را برای دین ضروری می‌داند و علاوه بر آن عزت دین را در گرو وجود رزمندگان و قوای نظامی می‌داند. عزیز به معنی شکست ناپذیر است و حضرت اشاره می‌کند که اگر دین بخواهد شکست نخورد باید برای خورد نیروهای دفاعی تدارک ببیند. علاوه بر کیان و وطن خاکی، دین نیز به وجود رزمندگان و لشکریان نظامی نیاز دارد و این همان جنبه قدسی جبهه و جنگ است. 

پی نوشت:
[1] . «الخلق عیال الله ...» کلینی، محمد، الکافی (اصول)، اسلامیه، تهران، 62 ج 2 ص 164.
[2]. قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله: «الْخَلْقُ عِیَالُ اللَّهِ فَأَحَبُّ الْخَلْقِ إِلَى اللَّهِ مَنْ نَفَعَ عِیَالَ اللَّهِ وَ أَدْخَلَ عَلَى أَهْلِ بَیْتٍ سُرُورا»همان
[3] . همان ص 165

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز توسط محقق ایرانی دانشگاه کالیفرنیا
آیت الله مکارم شیرازی؛جوانان قم را دریابید

آیت الله مکارم شیرازی؛جوانان قم را دریابید

قم عش آل محمد (ص) است، قم مرکز علمی شیعیان است، باید مراقب وسیله‌های دشمن در قم باشیم، نباید بگذاریم این شهر آسیب‌پذیر باشد.
No image

تمهیدات عید فطر

پر بازدیدترین ها

ماده مخدری در  قالب آدامس

ماده مخدری در قالب آدامس

پان پراگ، ماده مخدری است که جدیدا در قالب آدامس وارد ایران شده است.
امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

امروز چهارشنبه بیست و یکم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با بیست و نهم شعبان المعظم سال 1428 هجری قمری و برابر است با دوازدهم سپتامبر 2007 میلادی.
No image

تمهیدات عید فطر

Powered by TayaCMS