دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

چرایی حد كفاف برای سالكين

No image
چرایی حد كفاف برای سالكين

(بدان اي سالک راه خدا!) اينکه چه مانعي دارد يک نفر، در مواردي که خدا آن را حرام نکرده به دنبال جمع کردن بيش از حد کفاف خود باشد؟ در اينجا بحث حرام نيست، بحث لذت هاي حلال بيش از اندازه است، بحث کيف هاي مشروع و التذاذات نفسانيه است. در مباحث اخلاقي و بحث هاي رواني عوامل و اسبابي براي محبت مطرح شده که عبارتند از: التذاذ و لذت بردن، موانست و همراهي، زيبايي و جمال. در باب دنيا، چه ابزار دنيوي و چه حيات دنيوي، عوامل ايجاد محبت به نحو شديدي مطرح بوده و کارساز است. يعني هم لذت بردن از ابزار دنيوي وجود دارد، هم موانست با ابزار دنيوي در زندگي همه هست و هم جلوه ها و زيبايي هاي ابزار دنيوي موجود بوده و مي تواند محبت را در انسان ايجاد نمايد، بنابراين عوامل ايجاد محبت اگر بيش از حد کفاف مورد توجه قرار گيرد، موجبات تبديل نگرش انسان را فراهم مي آورد و نگاه الهي انسان را به نگاه مادي و دنيوي تغيير مي دهد و همين حب دنيا سبب مفاسد بعدي براي او خواهد شد. (1)

    برگرفته از: 1- رسائل بندگی، آيت الله شيخ مجتبی تهرانی، ص152

                روزنامه كيهان، شماره 21035 به تاريخ 27/1/94، صفحه 6 (معارف)

مقاله

نویسنده آیت الله مجتبی تهرانی
جمع آوری و تدوین رسول غفارپور

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز توسط محقق ایرانی دانشگاه کالیفرنیا
آیت الله مکارم شیرازی؛جوانان قم را دریابید

آیت الله مکارم شیرازی؛جوانان قم را دریابید

قم عش آل محمد (ص) است، قم مرکز علمی شیعیان است، باید مراقب وسیله‌های دشمن در قم باشیم، نباید بگذاریم این شهر آسیب‌پذیر باشد.
No image

تمهیدات عید فطر

پر بازدیدترین ها

No image

تغییر ساعت رسمی کشور

No image

تمهیدات عید فطر

امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

امروز چهارشنبه بیست و یکم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با بیست و نهم شعبان المعظم سال 1428 هجری قمری و برابر است با دوازدهم سپتامبر 2007 میلادی.
Powered by TayaCMS