دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اعلام آمادگی خسروپناه برای مناظره علمی با مجتهد شبستری

No image
اعلام آمادگی خسروپناه برای مناظره علمی با مجتهد شبستری
اعلام آمادگی خسروپناه برای مناظره علمی با مجتهد شبستری
حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبری فارس «توانا» با اشاره به مبنای فکری آقای مجتهد شبستری که به شدت متاثر از هرمنوتیک گادامر است اشاره کرد و گفت: مطابق هرمنوتیک گادامر از آن جایی که فهم متن یا واقعیت زایده انتظارات، پیش فرض‌ها، حب و بغض‌ها و فضائل و رذائل است، به تعداد فهمنده از متن واحد، فهم های متفاوتی وجود دارد و بر همین اساس معیاری در فهم صحیح از فهم سقیم نمی باشد.به عبارت دیگر می توان گفت که مطابق هرمنوتیک گادامر، فهم نسبی است.
استاد حوزه و دانشگاه ضمن اشاره به نقد هرمنوتیک توسط متفکران مغرب زمین در ادامه گفت:مطابق هرمنوتیک گادامرکه فهم نسبی است، همین فهم گادامر نیز نسبی بوده و معیاری وجود ندارد که گادامر، هرمنوتیک خود را بر سایر هرمنوتیک‌ها ترجیح دهد.پس اولا این هرمنوتیک، خود متناقض است و ثانیا مطابق آن تعلیم و تربیت، قانونگذاری و سایر امور اجتماعی لغو است و بدین ترتیب جامعه دچار آنارشیسم می‌شود.
ایشان تشکیک مجتهد شبستری در مورد عصمت پیامبر اعظم در امور شخصی را پارادوکس دانسته و تصریح نمود: پیامبر که مطابق قول ایشان به مرتبه‌ای از کمال رسیده که می‌تواند وحی الهی را دریافت کرد و ملکوت عالم را نظاره کند چگونه در مسائل معمولی دچار گناه می‌شود؟ چگونه فردی که ملکوت گناه یعنی آتش را می‌بیند، به آتش دست می‌زند؟ این امر مانند آن است که بگوئیم استاد ریاضی از حل معادله معمولی و ساده عاجز است!اگر پیامبر اعظم در امور شخصی گناه می‌کرد متدینان به او ایمان نمی آوردند چون خطا در وحی را نیز ممکن می دانستند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مراتب کمال نورانی را به اعتبار مراتب بالاتر حجاب دانسته و در ادامه اظهار داشت:در نزد اهل معرفت، جهت سیر ار منزل پائین به منزل بالاتر، نیاز به استغفار است و این غفران در واقع طلب استکمال برای سیر به مرحله بالاتر است.از همین جهت هرچند پیامبر یکپارچه نور بود و در همه حال به یاد خدا بود، اما با توجه به اینکه سیر الی الله نامتناهی است، ایشان با استغفار، درخواست صادفانه‌ای را جهت دریافت کمالات بیشتر مطرح می کنند.اما آقای شبستری بدون توجه به این امور موضعی عوامانه گرفته است.
حجت‌الاسلام خسروپناه با رد محدود شدن قلمرو دین گفت:انتظارات بشر از دین، موجب کم یا زیاد شدن قلمرو دین نمی‌شود.چون این خود دین است که قلمروش را تعیین می کند نه دیگران.مگر آنکه منظور دین بشری و ساخته دست انسان باشد.
همچنین به برکت انقلاب اسلامی، به نظر می‌رسد که انتظارات بشر از دین بیشتر شده است و شاهد مثال آن طرح مباحثی همچون علم دینی، جامعه دینی، هنر دینی و ... است.
ایشان در مورد مسئله علم امام تأکید کردند:با استناد به برخی روایات مأثوره می‌توان گفت که ائمه علوم زیادی را می دانستند.اما باید توجه داشت که هدف اصلی انبیای الهی و ائمه هدا هدایت بشر بوده است و نه نوشتن کتاب‌های علمی.البته در راستای هدایت بشر از علوم دیگر همچون تغذیه، نجوم و... نیز استفاده می‌کردند.
مدیر گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان خاطر نشان ساخت:بنده شخصا با طرح مباحثی از این دست مخالف نیستم.اما بهتر است که این مباحث در محافل تخصصی همچون کرسی های نظریه پردازی طرح شود و اگر هم احیانا قرار بر این شد که در فضای دانشجویی ایراد شود می‌بایست مسئولین برگزاری جلسه بحث را به صورت یکطرفه پیش نبرند.در همین جا بنده اعلام آمادگی می‌کنم که با آقای مجتهد شبستری در یک فضای دانشگاهی مناظره کنم، علی رغم اینکه ایشان چند سال پیش از حضور در مناظره‌ای که چند سال پیش در دانشکده الهیات ترتیب داده شد طفره رفتند.
 
منبع:
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

مراحل خلقت انسان

No image

شفاعت از دیدگاه قرآن

خبرگزاری فارس: شفاعت‌بی قید و شرط نیست و اصل شفاعت، شفاعت کننده و شفاعت‌شونده همه به اجازه و اذن خداوند است. علاوه بر آن، شفاعت‌شونده باید واجد شرایطی باشد که برخی از آنها ذکر شد و اگر کسی واجد شرایط نباشد مورد شفاعت قرار نمی‌گیرد; هر چند که همسر پیامبر باشد...
No image

زبان قرآن؛ ساختار و ویژگى‌‌ها

مقاله حاضر کوششى است مختصر و ناچیز در تحلیل ساختار زبان قرآن و ترسیم و تعریف خصوصیات آن که در دو محور تقدیم مى‌گردد: محور اول گزارش برخى از نظریه‌هاى مطرح در این باب همراه با بررسى اجمالى آنها و اختیار نظریه قابل دفاع‌تر است. محور دوم تصویر ویژگى‌هایى است که مجموعه آنها هویت زبان قرآن را مى‌شناساند و مرز آن را از سایر زبانها متمایز مى‌کند...

پر بازدیدترین ها

No image

مراحل خلقت انسان

No image

«جاهلیت» در قرآن‌

از کلمه «جاهلیت» در چهار سوره مدنى قرآن کریم یاد شده است: آل عمران، مائده، احزاب و فتح. جاهلیت در اصطلاح قرآنى از ریشه جهل به معنى سفاهت، دشمنى، غضب و سبک مغزى مشتق است نه از جهل به معناى نادانى و تباهى و سرگردانى...
No image

مقام و منزلت زن در قرآن

خبرگزاری فارس: اسلام زن را بعنوان مسئله مهم زندگی و متمم حیات انسانی در مسائل اجتماعی ، اخلاقی و قانونی خود جا داده و او را به عنوان عضو موثر جامعه دانسته است...
No image

رابطه مهجوریت قرآن و مهجوریت اهل بیت(ع)

عمیق بودن قرآن و نیازمندی آن به تفسیر، معرّفی اهل بیت علیهم السلام به عنوان متخصّصان و کارشناسان شریعت، برای توضیح و تشریح کتاب آسمانی را ضروری می سازد و ضمیمه شدن اهل بیت به عنوان «ثقل اصغر» به «ثقل اکبر» در حدیث شریف ثقلین، در همین راستا صورت گرفته است...
Powered by TayaCMS