دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

امام رضا (علیه‌السّلام):

«مومن به درجه کامل ایمان نمی‌رسد مگر اینکه در او سه خصلت باشد یک سنت از خدا و یک سنت از نبی خدا (پیامبر) و یک سنت از امام زمان. آن روش و سنتی که باید از خدا داشته باشد. ستّار بودن است خداوند در قرآن می‌فرماید: که او عالِم به غیب است و کسی به عالَم غیب او آگاه نیست. و سنتی که باید از پیامبر داشته باشد مدارا کردن با مردم است. همان گونه که خداوند پیامبرش را امر به مدارا با مردم کرده است. و به او گفت عفو را پیشه بگیر. و امر به معروف کن. و سنت و روشی که باید از امام زمان داشته باشد صبر در سختی‌ها و ناملایمات روزگار»(کافی، ج2، ص 248، ح 39)
امام رضا (علیه‌السّلام):
امام رضا (علیه‌السّلام):

امام رضا (علیه‌السّلام):

«لا یکون المومن مومناً حتی تکون فیه ثلاث خصال سنةُ من ربه و سنهُ من نبیِهِ و سنةُ من ولیه. اما السنةُ من ربّه فکتمان السر [قال الله عزوجل عَالِمُ الْغَیْبِ فَلَا یُظْهِرُ عَلَى غَیْبِهِ أَحَدًا إِلَّا مَنِ ارْتَضَى مِن رَّسُولٍ]. (26و27/جن) فاما السنة من نبیه فمداراة الناس ‍]فاِنّ اللهَ عزوجل امر نبیه بمداراة الناس فقال خذ العفو و امر بالمعروف] فاما السنة من ولیّه الصبر فی البأساء و الضراء »(کافی، ج2، ص 248، ح 39).

«مومن به درجه کامل ایمان نمی‌رسد مگر اینکه در او سه خصلت باشد یک سنت از خدا و یک سنت از نبی خدا (پیامبر) و یک سنت از امام زمان. آن روش و سنتی که باید از خدا داشته باشد. ستّار بودن است خداوند در قرآن می‌فرماید: که او عالِم به غیب است و کسی به عالَم غیب او آگاه نیست. و سنتی که باید از پیامبر داشته باشد مدارا کردن با مردم است. همان گونه که خداوند پیامبرش را امر به مدارا با مردم کرده است. و به او گفت عفو را پیشه بگیر. و امر به معروف کن. و سنت و روشی که باید از امام زمان داشته باشد صبر در سختی‌ها و ناملایمات روزگار».

توضیح: توجه انسان به جایگاه خود در مقابل ذات حق تعالی تقویت این نکته است که انسان در همه حال محتاج به خدای عزیز است و این احتیاج به صورت مداوم است که اگر لحظه‌ای قطع شود. نمی‌تواند کاری را از پیش ببرد. قرآن همین نکته را متذکر انسان‌ها، حتی انبیاء تا انقراض عالم دارد. [یا ایها الناس انتم الفقراء الی الله و الله هو الغنی الحمید].

ولی با همه این اوصاف مبنی بر بندگی و احتیاج علی الدوام به ذات اقدس الهی، وجود مبارک امام رضا (علیه‌السّلام) می‌فرماید: انسان به عنوان خلیفۀ خداوند در کره خاکی و به عنوان ظهور تجلی الهی،باید خصائصی از خدا و پیامبر و امام زمان که هر سه مورد در قرآن به اطاعت آن‌ها تاکید شده است داشته باشد. همان طوری که خداوند ستار العیوب است. و خطاهای انسان‌ها را می‌پوشاند و از گناهان او در خیلی از موارد اغماض می‌کند انسان هم باید این خصیصه را از خداوند داشته باشد که حق ندارد هر آنچه را دید و لو ناحق باشد بازگو کند و از این نکته‌ باید نتیجه گرفت که اگر به دیده‌هایی که ما می‌بینیم و لو خلاف باشد حق گفتن نداریم. قطعاً اموری را که فقط شنیدنی باشد را نمی‌توانیم و حق نداریم بازگو کنیم.

روش و سنتی که باید از پیامبر داشته باشیم مدارا کردن با هم نوع، که در بعضی روایات مدارا کردن با هم نوع را نیمی از عقل شمرده‌اند. پیامبر اسلام 23 سال سختی‌ها را دید. از نزدیکان، دوستان، خویشاوندان او را شاعر، ساحر – مجنون گفتند ولی او مدار و تحمل کرد، تا این شجره طیبه به ثمر رسید.

لذا وجود مبارک امام رضا می‌فرماید: بهترین خصلتی که ما باید از پیامبر داشته باشیم مدارا کردن و تحمل کردن هم نوع خود است.

و سنت و روشی که باید از امام زمان داشته باشیم صبر در مشکلات و سختی‌ها است. همان گونه که بعد از پیامبر ، امیرالمؤمنین و امامان یکی پس از دیگری در مقابل سختی‌ها و مشکلات صبر پیشه کرده‌اند و توانسته‌اند اهداف الهی خود را پیش ببرند. و امروز هم امام زمان در مقابل همه مشکلات جامعه اسلامی و دشمنی با دین صبر می‌کند. تا روزی که خدای عزیز عالم زمینه فرج امام را فراهم نماید و تمام مشکلات به دست با کفایت حضرتش مرتفع گردد.

«اللهم عجل لولیک الفرج»

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

دفتر تجارتی    Business office

دفتر تجارتی Business office

در لغت دفتری که تاجر معاملات خود را ثبت نماید و از روی آن سود وی تعیین گردد را دفتر تجارتی گویند.
استثنائات اصل عدم قابلیت استناد به ایرادات در مقابل سند تجاری

استثنائات اصل عدم قابلیت استناد به ایرادات در مقابل سند تجاری

یکی از اصول حاکم بر اسناد تجاری، اصل غیر قابل استناد بودن ایرادات در مقابل سند تجاری می‌باشد طبق این اصل، اسناد تجاری به خودی خود معرّف طلب صاحب آن می‌باشند و روابط حقوقی که ممکن است بین امضاکنندگان و ظهرنویسان موجود باشد و ادّعاهایی که هر یک از آنها بر دیگری درباره معامله‌ای که به صدور سند تجاری منجر شده است، در حقوق صاحب سند تجاری، تأثیری ندارد و سند تجاری گردش کرده و از طرف دارنده اصلی به دیگری منتقل شده و یک سند مستقل از رابطه حقوقی اصلی است
No image

عقد شرکت (societe)

پر بازدیدترین ها

No image

شرایط شکلی صدور برات

No image

ضمان و اقسام آن

No image

اعتراض در برات

No image

عول و تعصیب

Powered by TayaCMS