دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ناتوی فرهنگی

No image
ناتوی فرهنگی

ناتوي فرهنگي

«ناتو» در ابتدا سازمانی نظامی بود که در برابر تهدیدات شوروی، در حکم ابزاری برای دفاع از مواضع غرب به شمار می‌رفت تا از آن طریق برای خود به عنوان یک هویت سیاسی و فرهنگی شکل دهد. ناتو در واقع برساخته توهم یک تهدید بود. تا قبل از فروپاشی شوروی، تهدید از جانب شوروی بود و بعد از آن تهدید از جانب اسلام احساس می‌شد.

ناتو در واقع متعهد به دفاع از پروژه فرهنگی مدرن غربی آتلانتیک محور بود. به این اعتبار ناتو پیش از آنکه ابزاری نظامی باشد، ابزاری هویت بخش به غرب بود. رویکرد ناتو بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به سمت ابعاد فرهنگی و به اصطلاح نرم سوق یافت و بر چهره فرهنگی این سازمان تمرکز و تبلیغ شد.

رویکرد اصلی ناتوی فرهنگی، جنگ نرم و هدف اصلی آن به حاشیه راندن هویت جوامع بشری بویژه مقابله با فرهنگ‌های سرکش و چالش برانگیز در برابر انگاره‌های لیبرال دموکراسی غرب است.

اعضای ناتوی فرهنگی با بهرمندی از57 سال تجربه نظامی گری، تاسیسات پایه‌ای هماهنگی را در حوزه رسانه شکل داده‌اند. خبرگزاری‌های بین المللی، شبکه‌های خبری و تاسیسات ماهواره‌ای که ارسال امواج به صدها شبکه ماهواره‌ای را بر عهده دارند، صدها روزنامه و هزاران پایگاه خبری و تبلیغاتی از جمله تاسیساتی هستند که همگی ارزش‌های مشترک غربی را منتشر و تلاش می‌کنند ایستارهای اعتقادی مقاوم در برابر خود را درهم بکوبند.

ساموئل هانتینگتن، نظریه پرداز امریکایی که نگاه قابل توجهی به کشورهای به اصطلاح «جنوب» و جهان سومی دارد، معتقد است جهان ملغمه ای است از فرهنگ‌های مختلفی چون فرهنگ اسلامی، غربی، کنفوسیوسی، ژاپنی ، هندی و... ، در این میان تنها تمدن سرکش و انعطاف ناپذیر در برابر تمدن غرب، فرهنگ اسلامی است. به گفته ادوارد سعید، نویسنده امریکایی (فلسطینی الاصل)، این تنها اسلام بود که به نظر می‌رسید هرگز به طور کامل تحت سلطه و تسلیم غرب در نیامده است.

از این رو ، غرب این بار با استمداد از تکنیک‌های رسانه ای و تبلیغاتی قصد نفوذ و رخنه بر تمدن اسلام را دارد. ناتوی فرهنگی با برنامه ریزی بلند مدت قصد دستکاری ذهنی نسل‌های آینده را برعهده گرفته است. در ناتوی فرهنگی، فرهنگ به عنوان شاکله بنیادین جامعه مورد هجمه قرار می‌گیرد. از آنجایی که فرهنگ جوامع اسلامی عبارت است از آموزه‌های ناب اسلامی که شاکله حسی و رفتاری مسلمانان را می‌سازد، پس آنچه مورد تهاجم غرب قرار می‌گیرد، اسلام است.

در ایران اسلامی، رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای، ازدهه 70 مسئله تهاجم فرهنگی را مورد توجه قرار دادند و برای اقدامات غرب علیه فرهنگ ایرانی – اسلامی اصطلاح شبیخون فرهنگی را استفاده کردند. ایشان تهاجم فرهنگی را به عنوان هجوم یک مجموعه سیاسی یا اقتصادی به بنیادهای فرهنگی یک ملت برای دستیابی به مقاصد شوم سیاسی برشمردند و نسبت به آن بارها هشدار دادند و اهل نظر را به تامل و پیشگیری از تهاجم فرهنگی غرب فرا خواندند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آثار مال حرام

متن سخنرانی آثار مال حرام در موضوع حلال و حرام در این بخش قرار دارد.
No image

حکمت های جسمی و معنوی خوراک حلال

در این متن به حکمت های جسمی و معنوی خوراک حلال با موضوع حلال و حرام پرداخته شده است.
No image

حدود و ثغور برنامه های مالی در لسان روایات وسیره علما

در این متن به حدود و ثغور برنامه های مالی در لسان روایات وسیره علما با موضوع حلال و حرام پرداخته شده است.
No image

تعابیر روشن قرآن در مورد مال حرام و نامشروع

متن سخنرانی تعابیر روشن قرآن در مورد مال حرام و نامشروع در موضوع حلال و حرام در این بخش قرار دارد.
No image

تجارت حلال و حرام وباطن ملکوتی هرکدام

در این بخش متن سخنرانی با عنوان تجارت حلال و حرام وباطن ملکوتی هرکدام در موضوع حلال و حرام آورده شده است.

پر بازدیدترین ها

No image

حکمت های جسمی و معنوی خوراک حلال

در این متن به حکمت های جسمی و معنوی خوراک حلال با موضوع حلال و حرام پرداخته شده است.
No image

مال حلال، فرصت پر منفعت الهی

در این متن به مال حلال، فرصت پر منفعت الهی با موضوع حلال و حرام پرداخته شده است.
No image

کسب و کار مشروع و نتایج معنوی آن

متن سخنرانی کسب و کار مشروع و نتایج معنوی آن در موضوع حلال و حرام در این بخش قرار دارد.
No image

آثار مال حرام

متن سخنرانی آثار مال حرام در موضوع حلال و حرام در این بخش قرار دارد.
No image

تاکیدات اسلام در پرهیز ازمال حرام

در این بخش متن سخنرانی با عنوان تاکیدات اسلام در پرهیز ازمال حرام در موضوع حلال و حرام آورده شده است.
Powered by TayaCMS