دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

چگونه غضب خود را کنترل کنيم

No image
چگونه غضب خود را کنترل کنيم

تا حالا شده سر موضوعي عصباني شويد و به قول معروف از کوره در برويد؟! در آن حالت چه کار کرده ايد؟ غير از اين است که در اکثر مواقع در چنين شرايطي عملي را انجام داده ايم که بعداً از کار خودمان پشيمان شده ايم؟! در اين مقاله بر آن شديم تا ببينيم چگونه مي‌توانيم بر اين قوه غضب خود کنترلي داشته و آن را مهار کنيم؟

مصاحبت با افراد بردبار

با افراد خوش اخلاق رفيق شويم. با کساني رفيق نشويم که او هم جوش بياورد. با آدم‌هاي حليم رفيق شويم. از صحنه‌‌هايي که عصبانيت را تحريک مي‌‌کند، دوري کنيم. گاهي آدم يک صحنه‌هايي مي‌‌بيند عصبانيتش تشديد مي‌‌شود.

تغيير موقعيت

از جايي که عصباني شدي، بلند شو و جاي ديگري برو. جايت را عوض کن. از آب سرد استفاده کن. توجه کنيم که اگر اين عصبانيت را قورت بدهيم خدا چه پاداشي به ما مي‌دهد: «ما تجرعت جرعه احب الي من جرعه غيظ لا اکافي بها صاحبها» (کافي، ج ?، ص ??) اگر شما اينجا غيظت را بنشاني، خدا هم غضبش را بر تو مي‌نشاند.

توجه به آثار عفو و بخشش ديگران

توجه داشته باشيم که احتياج ما به عفو در قيامت از احتياج انسان به عفو ما بيشتر است. اگر امروز شخصي مرا عصباني کرده است، من او را ببخشم. حالا ايشان چقدر به بخشش من نياز دارد؟ مگر من در قيامت نيازم به بخشش خدا بيش از نياز ايشان به بخشش من است. ايشان مرا عصباني کرده، من از دست ايشان عصباني هستم. حالا عصباني هستم، مي‌توانم داد بزنم ولي اگر اين عصبانيت را قورت بدهم، خداوند در روز قيامت غضبش را از من بر خواهد داشت. حديث داريم اگر کسي غيظ کرد و غضب کرد و خودش را نگه داشت؛ «والکاظمين الغيظ اقاله ا... نفسه يوم القيامه» (کتاب الزهد: ص ?، ح ?) خدا گناهاني را که کرده است ناديده مي‌‌گيرد. حديث قدسي است که مي‌فرمايد: «اذکرني حين تغضب، اذکرک حين اغضب» (مصباح الهدايه/ ص ???) تو وقت غضب ياد من باش و کظم غيظ کن. من هم وقت غضب ياد تو مي‌شوم.

غضب مثبت هم داريم

اميرالمؤمنين (ع) به امام حسن و امام حسين عليهما السلام مي‌فرمايد: شما بايد غضب داشته باشيد. «کونا للظالم خصما» (نهج‌البلاغه/ نامه ??) نسبت به ظالم بايد غضب کنيد. نه اينکه از کنار ظالم رد شويد و هيچ چيز نگوييد! حداقل مي‌توانيد عبوس شويد. در حديث داريم اگر کسي منکري انجام مي‌دهد، مي‌تواني با زبان جلويش را بگير، نمي‌‌تواني با عمل و قدرت جلويش را بگير. اگر نه عملي داري و نه رويت مي‌‌شود زباني حرف بزني، لا اقل «وجوه مکفهره» (وسائل الشيعه، ج‌??، ص: ???‌) قيافه‌ ات را در هم بکش. به او لبخند نزن.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آثار مال حرام

متن سخنرانی آثار مال حرام در موضوع حلال و حرام در این بخش قرار دارد.
No image

حکمت های جسمی و معنوی خوراک حلال

در این متن به حکمت های جسمی و معنوی خوراک حلال با موضوع حلال و حرام پرداخته شده است.
No image

حدود و ثغور برنامه های مالی در لسان روایات وسیره علما

در این متن به حدود و ثغور برنامه های مالی در لسان روایات وسیره علما با موضوع حلال و حرام پرداخته شده است.
No image

تعابیر روشن قرآن در مورد مال حرام و نامشروع

متن سخنرانی تعابیر روشن قرآن در مورد مال حرام و نامشروع در موضوع حلال و حرام در این بخش قرار دارد.
No image

تجارت حلال و حرام وباطن ملکوتی هرکدام

در این بخش متن سخنرانی با عنوان تجارت حلال و حرام وباطن ملکوتی هرکدام در موضوع حلال و حرام آورده شده است.

پر بازدیدترین ها

No image

آثار مال حرام

متن سخنرانی آثار مال حرام در موضوع حلال و حرام در این بخش قرار دارد.
No image

زندگی در سایه مال حلال

در این بخش متن سخنرانی با عنوان زندگی در سایه مال حلال در موضوع حلال و حرام آورده شده است.
No image

کسب حلال و پرهیز از حرام، شرط قبولی اعمال

متن سخنرانی کسب حلال و پرهیز از حرام، شرط قبولی اعمال در موضوع حلال و حرام در این بخش قرار دارد.
No image

حکمت های جسمی و معنوی خوراک حلال

در این متن به حکمت های جسمی و معنوی خوراک حلال با موضوع حلال و حرام پرداخته شده است.
No image

تاکیدات اسلام در پرهیز ازمال حرام

در این بخش متن سخنرانی با عنوان تاکیدات اسلام در پرهیز ازمال حرام در موضوع حلال و حرام آورده شده است.
Powered by TayaCMS