دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آیت الله حائری شیرازی؛ استقلال علمی مسلمانان شرط مطرح شدن اسلام است.

No image
آیت الله حائری شیرازی؛ استقلال علمی مسلمانان شرط مطرح شدن اسلام است.
آیت الله محی الدین حائری شیرازی شرط مطرح شدن اسلام در عالم را استقلال علمی مسلمانان دانست و افزود: دنیا برای جلوگیری از ترویج اسلام سعی در مصرف گرا کردن کشورهای اسلامی داشته است.
 
به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، آیت الله حائری شیرازی پیش از ظهر امروز در همایش بسیجیان استان فارس افزود: نمی توانیم برای همیشه در سفره علم دنیا میهمان بوده و حرفی برای گفتن نداشته باشیم و چنین رفتاری برای ما مسلمانان سرشکستگی است که تمام دنیا از نظر علمی صاحب نظر و تولید کننده باشند و ما فقط تولید آنها را مصرف کنیم.
وی تصریح کرد: متخصصان و اساتید دانشگاه های ما هرچه از علم دیگران بیاموزند مناسب و شایسته است اما باید علم را آموخت و در قبال آن علمی را نیز تولید کرد.
امام جمعه شیراز تاکید کرد: دانشگاه های ما باید علم مسیحی را بیاموزند و علم اسلامی را تولید کنند یعنی در کنار مصرف علمی باید شرایطی پیش آید که تولید علم نیز داشته باشیم.
آیت الله حائری شیرازی شرط مطرح شدن اسلام در عالم را استقلال علمی مسلمانان دانست و افزود: دنیا در مخالفت با اسلام از 300 سال گذشته روشهای جدیدی را طی کرده و براساس راه های جدید مبارزه برنامه ریزی می کند و یکی از این راه ها مصرف گرایی علمی اسلام به جای تولید کنندگی است.
وی در این رابطه اظهار داشت: شرط تولید علم و دانش احساس نیاز است و آنها قصد دارند ما چنین نیازی را احساس نکنیم به همین خاطر است که ما نیازهای خود را جلوی ویترین مغازه ها تامین می کنیم نه با دانش و تولید خودمان به بیان دیگر وقتی ما جلوی ویترین مغازه ای وسیله را مشاهده و نسبت به آن احساس نیاز کردیم دیگر نمی توانیم خودمان تولید کننده آن باشیم چون با خرید و مصرف آن نیاز خود را برطرف می کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با تاکید بر لزوم سرمایه گذاری در بخش تحقیقات و پژوهش به عنوان یکی از مبناهای اساسی تولید علم در کشور عنوان کرد: در دانشکده های کشاورزی ما بادمجان، گوجه، خیار و اقسام گلها و گیاهان تولید می شود اما بذر آن را به قیمت طلا از هلند می خریم در صورتیکه پروژه های تحقیقاتی ما در دانشکده های کشاورزی برای تولید همین بذرها به خاطر عدم توانایی مالی و اختصاص بودجه متوقف شده است.
وی تاکید کرد: مخالفین ما از دست یابی به انرژی هسته ای ایران ترسی ندارند بلکه آنها از استقلال علمی ایران می هراسند وگرنه خیلی از کشورهای دنیا بمب اتم هم دارند اما به غنی سازی کامل اورانیوم دست نیافته و همچنان به کشورهای دیگر وابسته هستند.
امام جمعه شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم حضور زنان در عرصه های مختلف اجتماعی از جمله ورزش بیان کرد: در شیراز برای بانوان پارکی احداث شده که می توانند با مراجعه با آن محل بدون دغدغه خاطر ورزش کنند و هیچ اشکالی شرعی نیز ندارد که بانوان بدون خودنمایی در عرصه های مختلف حضور داشته باشند.
آیت الله حائری با اشاره به اینکه رئیس جمهور نیز از اعزام تیمهای ورزشی بانوان به مسابقات مختلف حمایت می کند، افزود: این رفتارها باعث می شد که در دنیا نگویند که زنان مسلمان بینش اجتماعی ندارد در صورتیکه در آن زمانها نیز حضرت زینب (س) و حضرت خدیجه (س) در مسائل سیاسی روز ورود می کردند و حتی زینب (س) به خوبی در شرایط آن زمان خطوط اجتماعی را می شناخت.
 
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

چگونه در مهمانی‌ها رفتار کنیم؟

رعایت آداب مهمانی می‌تواند روابط برادرانه میان مۆمنان را مستحکم‌تر ساخته و در رشد تعالی اجتماع تأثیر بسزایی داشته باشد.
No image

نقش ابراز علاقه و معاشرت درست در اسلام

نسان علاقه دارد كه مورد علاقه و محبت دیگران باشد. اگر آن‏ دوستداران، محبت‏خود را آشكار كنند، محبوب هم به محبان‏ علاقه‏ مند مى‏ شود و این محبت دو جانبه، زندگیها را از صفا و صمیمیت‏ بیشترى برخوردار مى‏سازد. ما اگر بدانیم كه خدا دوستمان دارد، ما هم‏خدا را بیشتر دوست‏خواهیم داشت. اگر بدانیم و بفهمیم كه رسول‏ خدا(ص) و اهل بیت(ع) به ما شیعیان عنایت و محبت دارند و این ‏علاقه را بارها نشان داده و اظهار كرده‏اند، محبت عترت در دل ما بیشترخواهد شد.
No image

اخلاق معاشرت اجتماعی، نمونه ای از سبک زندگی اسلامی

نمونه های بسیاری از سیره ی ائمه ی معصوم علیهم السلام درباره ی تشویق و تحریض مؤمنان به دوستی و برادری با هم، ایجاد پیوند برادری و دوستی بین آنها، اصلاح اختلافات و رفع کدورت ها گزارش شده است.
No image

اخلاق معاشرت و ارتباط با خویشاوندان در اسلام

سنّتِ «صله رحم»، از نیکوترین برنامه های دینی در حیطه معاشرت است. گرچه شکل نوین زندگی و مشغله های زندگیهای امروزی، گاهی فرصت این برنامه را از انسانها گرفته است، ولی حفظ ارزشهای دینی و سنّتهای سودمند و ریشه دار دینی، از عوامل تحکیم رابطه ها در خانواده ها است. بویژه در مناسبتهای ملّی، در اعیاد و وفیات و آغاز سال جدید، فرصت طبیعی و مناسبی برای عمل به این «سنّت دینی» است.
No image

تحلیل یافته‌های الگوی دینی رفتارها در خانواده و نقش رسانه ملی

آنچه از امور فطری در بحث تربیت مورد نظر است و مبنای تربیت مطرح می‌شود، امور فطری در زمینه خواست‌ها و گرایش‌هاست. البته باید توجه داشت آن دسته از خواست‌های فطری مبنای تربیت قرار می‌گیرد که ویژه انسان است و امتیاز او بر حیوان به شمار می‌آید، نه آن بخش از خواست‌ها و گرایش‌ها که میان هر دو مشترک است؛ زیرا در این بخش، انسان مانند حیوان برای شکوفاسازی نیازی به تربیت ندارد.

پر بازدیدترین ها

No image

ویژگی های خانواده موفق از نظر اسلام

از دیدگاه اسلام انسانها از لحاظ ویژگیها ، توانایی و استعدادها متفاوت از یکدیگر هستند. بر این اساس در نظر گرفتن این تفاوتها را نیز در تربیت فرزندان در خانواده دارای اهمیت می‌داند. از نمونه احادیثی که ذکر شد و هزاران شواهد معتبر دیگر می‌توان به نقش اهمیت خانواده از دیدگاه اسلام پی برد. اسلام سعادت و شقاوت فرد را تحت تاثیر خانواده چه در دوران قبل از تولد و چه بعد از تولد می‌داند.
No image

تحلیل یافته‌های الگوی دینی رفتارها در خانواده و نقش رسانه ملی

آنچه از امور فطری در بحث تربیت مورد نظر است و مبنای تربیت مطرح می‌شود، امور فطری در زمینه خواست‌ها و گرایش‌هاست. البته باید توجه داشت آن دسته از خواست‌های فطری مبنای تربیت قرار می‌گیرد که ویژه انسان است و امتیاز او بر حیوان به شمار می‌آید، نه آن بخش از خواست‌ها و گرایش‌ها که میان هر دو مشترک است؛ زیرا در این بخش، انسان مانند حیوان برای شکوفاسازی نیازی به تربیت ندارد.
No image

ویژگی خانواده قرآنی (1 )

قرآن کریم با نگاه ویژه به این کانون مهم ومقدس؛توجه بشر را به تشکیل این کانون مقدس جلب می کند وبهترین الگوها را برای شناسایی خانواده برتر به جهانیان معرفی می کند.مقاله حاضر با عنوان ویژگیهای خانواده های قر آنی بعد ازبیان مقدمه ای کوتاه در مورد جایگاه واهمیتی که کانون مقدس خانواده در قرآن دارد؛نمونه ها والگوهایی که در قرآن بیان شده را معرفی کرده وبعد از آن به بیان آثار وویژگیهایی که قرآن در خانواده می گذاردپرداخته است.ودر پایان هم چند نکته را به عنوان نتیجه گیری بیان کرده است.
No image

سبک زندگی در خانواده اسلامی

مفهوم «سبک زندگي» از جمله مفاهيم علوم اجتماعي و علم جامعه شناسي و مردم شناسي است که اخيراً و در دهه اخير بسيار مورد توجه عالمان علوم اجتماعي و مديران فرهنگي قرار گرفته است؛ سبک زندگي معنايي است که از به هم تنيدگي و پيوند و نظام وارگي و شبکه اي بودن عوامل متعددي که در شيوه هاي زندگي يا اقليم هاي زيستن انسان تأثير مي گذارند، به وجود آمده است.
No image

هدف از تشکیل خانواده

Powered by TayaCMS