دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

راه حل برای تنها نبودن

No image
راه حل برای تنها نبودن

کلمات کلیدی :

نویسنده :

1- تیزبین باشید

به حواس مختلف خود توجه کامل داشته باشید. سعی کنید از تک تک آن ها کمال بهره را ببرید.

اگر تیزبین باشید زندگی همواره درس هایی برای آموختن به شما دارد که می تواند تا ابد شما را در مسیر پیشرفت و تعالی به خود مشغول نگاه دارد.

برخی مردم در شرایط بسیار پیش پا افتاده هم قادر به یافتن زیبایی ها و تنوع موجود در بافت حوادث هستند. آن ها در هر لحظه می توانند از زندگی لذت ببرند.

2- در زمان حال زندگی کنید.

هر چند این امر برای اذهانی که عادت دارند حسرت گذشته را بخورند و آنی از دغدغه ی آینده تهی نباشند به این سادگی ها میسر نیست. بیشتر مردم متوجه نیستند ارزشمندترین ارمغان هستی خود زمان حال است.

تجربیات تلخ گذشته و آینده ی نامطمئن دستاویزی است که عده کثیری را از توجه به زمان حال بازمی دارد. ما با افکارمان زنده هستیم. این افکار هستند که به ضمیرمان شکل می بخشند، ولی اگر راه استفاده و کنترل آن ها را ندانید می توانند بی آن که متوجه شوید شما را به ناکجا آباد بکشانند. با زندگی در زمان حال به نگرشی بالغ دست می یابید تا چیزها را همان گونه که هست بپذیرید نه بر پایه ی تصورات و پیش فرض هایتان. این پذیرش واقعیت هدایتگر شما می شود و امکان بنیان روابط با شیوه ای عقلایی را فراهم می آورد. کسی که بدین تفکر دست یافت هرگز تنها نمی شود. لحظاتش مملو از حیات است و حیاتش را از تک تک لحظاتی ساخته است که در آن ها زندگی می کند.

3- روابط سالمی با دیگران ایجاد کنید.

بسیاری از روابط پس از مدتی نزول می کنند زیرا یکی از طرفین می خواهد رابطه را به نفع خود مصادره کند. روابط سالم بر مبنای اعتماد و درک متقابل، عشق و محترم شمردن حریم و آزادی یکدیگر ایجاد می شود. فقدان هر یک از این خصوصیات روابط را به چالش می کشد. وقتی مسایل آن گونه که باب میل شماست پیش نمی روند، تقصیر را به گردن دیگران انداختن خطاست. زمانی که مسوولیت رابطه ای را پذیرفته اید باید حفظ و صیانت از آن را نیز تقبل نمایید و با سهیم کردن خود در آن چه پیش می آید راه بازگشت را برای بازگرداندن شرایط به وضعیت اولیه باز نگاه دارید.

4- به دیگران کمک کنید و این کار را از صمیم قلب انجام دهید.

با کمک به دیگران خود و تنهایی تان را فراموش خواهید کرد، همچنین بدین ترتیب زمان زیادی طول نمی کشد که دوستان جدیدی پیدا می کنید. وقتی بدون هیچ چشمداشتی به دیگران کمک می کنید، وجود تشنه ی خود را از عواطف انسانی سیراب می سازید و به روح و روان خود جان تازه ای می بخشید.

5- خلاق باشید

خلاقیت موجی می شود تا بتوانید از امکانات، استعدادها و توانایی های خود بیشترین استفاده را ببرید. خلاقیت می تواند شاه کلیدی برای حل معضلات و مسایل زندگی تان باشد و درهای بسته را نه تنها در مورد روابط اجتماعی بلکه در هر موردی که بتوانید فکرش را بکنید، برایتان بگشاید. انسان های خلاق تنها نمی شوند. زمانی که آن ها در شرایطی نامطلوب قرار می گیرند از توان ذهنی شان استفاده می کنند و با خلق ایده های جدید ورق را به نفع خود باز می گردانند. خلاقیت از ذهن و با خلق ایده شروع می شود. اغلب، کسانی که می توانند از زوایای مختلف به قضایا نگاه کنند، در خلق ایده موفق تر هستند. روی مسایل خود تعمق کنید و ابعاد مختلف آن ها را مورد بررسی قرار دهید. مطمئناً متوجه مسایلی خواهید شد که پیش از این از نگاهتان مخفی مانده بودند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

چگونه در مهمانی‌ها رفتار کنیم؟

رعایت آداب مهمانی می‌تواند روابط برادرانه میان مۆمنان را مستحکم‌تر ساخته و در رشد تعالی اجتماع تأثیر بسزایی داشته باشد.
No image

نقش ابراز علاقه و معاشرت درست در اسلام

نسان علاقه دارد كه مورد علاقه و محبت دیگران باشد. اگر آن‏ دوستداران، محبت‏خود را آشكار كنند، محبوب هم به محبان‏ علاقه‏ مند مى‏ شود و این محبت دو جانبه، زندگیها را از صفا و صمیمیت‏ بیشترى برخوردار مى‏سازد. ما اگر بدانیم كه خدا دوستمان دارد، ما هم‏خدا را بیشتر دوست‏خواهیم داشت. اگر بدانیم و بفهمیم كه رسول‏ خدا(ص) و اهل بیت(ع) به ما شیعیان عنایت و محبت دارند و این ‏علاقه را بارها نشان داده و اظهار كرده‏اند، محبت عترت در دل ما بیشترخواهد شد.
No image

اخلاق معاشرت اجتماعی، نمونه ای از سبک زندگی اسلامی

نمونه های بسیاری از سیره ی ائمه ی معصوم علیهم السلام درباره ی تشویق و تحریض مؤمنان به دوستی و برادری با هم، ایجاد پیوند برادری و دوستی بین آنها، اصلاح اختلافات و رفع کدورت ها گزارش شده است.
No image

اخلاق معاشرت و ارتباط با خویشاوندان در اسلام

سنّتِ «صله رحم»، از نیکوترین برنامه های دینی در حیطه معاشرت است. گرچه شکل نوین زندگی و مشغله های زندگیهای امروزی، گاهی فرصت این برنامه را از انسانها گرفته است، ولی حفظ ارزشهای دینی و سنّتهای سودمند و ریشه دار دینی، از عوامل تحکیم رابطه ها در خانواده ها است. بویژه در مناسبتهای ملّی، در اعیاد و وفیات و آغاز سال جدید، فرصت طبیعی و مناسبی برای عمل به این «سنّت دینی» است.
No image

تحلیل یافته‌های الگوی دینی رفتارها در خانواده و نقش رسانه ملی

آنچه از امور فطری در بحث تربیت مورد نظر است و مبنای تربیت مطرح می‌شود، امور فطری در زمینه خواست‌ها و گرایش‌هاست. البته باید توجه داشت آن دسته از خواست‌های فطری مبنای تربیت قرار می‌گیرد که ویژه انسان است و امتیاز او بر حیوان به شمار می‌آید، نه آن بخش از خواست‌ها و گرایش‌ها که میان هر دو مشترک است؛ زیرا در این بخش، انسان مانند حیوان برای شکوفاسازی نیازی به تربیت ندارد.

پر بازدیدترین ها

No image

ویژگی های خانواده موفق از نظر اسلام

از دیدگاه اسلام انسانها از لحاظ ویژگیها ، توانایی و استعدادها متفاوت از یکدیگر هستند. بر این اساس در نظر گرفتن این تفاوتها را نیز در تربیت فرزندان در خانواده دارای اهمیت می‌داند. از نمونه احادیثی که ذکر شد و هزاران شواهد معتبر دیگر می‌توان به نقش اهمیت خانواده از دیدگاه اسلام پی برد. اسلام سعادت و شقاوت فرد را تحت تاثیر خانواده چه در دوران قبل از تولد و چه بعد از تولد می‌داند.
No image

تحلیل یافته‌های الگوی دینی رفتارها در خانواده و نقش رسانه ملی

آنچه از امور فطری در بحث تربیت مورد نظر است و مبنای تربیت مطرح می‌شود، امور فطری در زمینه خواست‌ها و گرایش‌هاست. البته باید توجه داشت آن دسته از خواست‌های فطری مبنای تربیت قرار می‌گیرد که ویژه انسان است و امتیاز او بر حیوان به شمار می‌آید، نه آن بخش از خواست‌ها و گرایش‌ها که میان هر دو مشترک است؛ زیرا در این بخش، انسان مانند حیوان برای شکوفاسازی نیازی به تربیت ندارد.
No image

سبک زندگی در خانواده اسلامی

مفهوم «سبک زندگي» از جمله مفاهيم علوم اجتماعي و علم جامعه شناسي و مردم شناسي است که اخيراً و در دهه اخير بسيار مورد توجه عالمان علوم اجتماعي و مديران فرهنگي قرار گرفته است؛ سبک زندگي معنايي است که از به هم تنيدگي و پيوند و نظام وارگي و شبکه اي بودن عوامل متعددي که در شيوه هاي زندگي يا اقليم هاي زيستن انسان تأثير مي گذارند، به وجود آمده است.
No image

راهنمای خانواده در پیشگیری از انحرافات (4)

والدین و تمام اعضای خانواده می­بایست در همه­ی شئون زندگی خانوادگی، بویژه در رفتار با زنان و دختران از آن بزرگان و پیشوایان دینی پیروی کرده تا خانواده­ای رشد یافته و بالنده، و زنان و دخترانی با­کرامت و پای­بند به عفاف و حجاب و بدورازهرگونه انحراف و آسیب داشته باشیم.
No image

بنياد هاي خانواده در مكتب اسلام. ازدواج و تحكيم خانواده. سبک زندگی

خانواده به عنوان اصلي ترين نهاد اجتماعي و زيربناي جوامع و منشأ فرهنگ ها و تمدن ها در تاريخ بشر بوده. اين کوچکترين نهاد، محبوب ترين نهاد در نزد خداست .
Powered by TayaCMS