دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

پشت پرده اسلام هراسی در غرب

No image
پشت پرده اسلام هراسی در غرب

اسلام، غرب، سرمايه داري

علیرضا قشقایی

سرپوشی برای سیاست‌های سرمایه داری

ایجاد رعب و وحشت در خصوص دین مبین اسلام یکی از راهکارهای اساسی سیاستمداران غربی در چند دهه اخیر علی‌الخصوص در سالهای جاری بوده است. در واقع سران کشورهای غربی با استفاده از تکنیک‌های رسانه‌ای و خبر سازی در خصوص اسلام به نحوی سعی دارند تا وجه دین مبین اسلام را مشوه جلوه دهند و این دین رحمانی و الهی را دینی خشونت طلب معرفی کنند. نگاهی بر وضعیت فعلی رسانه‌های غربی در نحوه پوشش اخبار مربوط به مسلمانان و همچنین تولیدات اخیر سینمای هالیوود به خوبی این نکته را مشخص می‌کند که راهبرد اصلی غرب در برخورد با دین اسلام ایجاد رعب و وحشت است. سیاستمداران غربی هر روز دم از خطرات دین اسلام می‌زنند و کشورهای غربی را در آستانه حمله مسلمانان می‌دانند.

اما نگاهی دقیق بر این راهبرد غرب درخصوص اسلام نکات قابل تاملی را به دست می‌دهد. در واقع باید گفت این راهکار غرب در خصوص دین مبین اسلام بر آمده از ریشه‌هایی است که شناخت این ریشه‌ها می‌توانند تحلیل درست و جامعی از وضعیت اسلام هراسی در کشورهای غربی به دست دهد.

بی شک یکی از دلایل اساسی تکیه بیش از حد غرب بر اسلام هراسی، نگرانی سیاستمداران این کشور‌ها از جذبه‌های دین مبین اسلام است. به هر حال امروز بحران معنویت یکی از اصلی‌ترین بحران‌ها در غرب است که بسیاری از افراد این جوامع را در بر گرفته است. بی شک توجه دین مبین اسلام به جنبه‌های عمیق عرفانی و معنوی می‌تواند پاسخی جامع به روح تشنه معنویت جوامع غربی باشد اما سیاستمداران غربی که این جذابیت را به خوبی مشاهده کرده‌اند سعی دارند تا با دامن زدن به پروژه‌های اسلام هراسی مانع از نفوذ و رسوخ دین مبین اسلام در میان کشورهای غربی شوند. هر چند با تمام اقدامات غرب در پروژه اسلام هراسی هنوز هم گرایش به اسلام در میان کشورهای غربی آمار قابل ملاحظه‌ای دارد.

از سوی دیگر یکی از اصلی‌ترین دلایل پروژه اسلام هراسی در غرب که با تمام امکانات موجود پیگیری می‌شود سرپوش گذاشتن بر سیاست‌های نظام‌های لیبرالیستی است. نباید از این مهم نیز چشم پوشید که از نگاه نظام‌های سرمایه داری دستیابی به منافع اقتصادی از همه چیز مهمتر است. در دنیای امروز نیز بخش عمده‌ای از ثروت‌های جهان از جمله ذخایر نفت و گاز در اختیار مسلمانان قرار دارد.

اما سردمداران نظام‌های

سرمایه داری به هر نحو ممکن درصدد هستند تا این ذخایر را به دست آورند و لازمه این چپاول نیز ایجاد زمینه دشمنی با مسلمانان و آغاز جنگ است. بسیاری از تحلیلگران بر این ادعا هستند که یکی از اصلی‌ترین دلایل آغاز جنگ در عراق و اساساً حادثه 11 سپتامبر اهمیت دخایر نفت کشور عراق بوده است. در واقع بسیاری معتقدند اصلی‌ترین دلیل دامن زدن کشورهای غربی به پروژه اسلام هراسی توجیه سیاست‌های جنگ افروزانه آنها در منطقه خاورمیانه است. از سوی دیگر یکی از ریشه‌های تشدید جو اسلام هراسی در میان افکار عمومی غرب از سوی رسانه‌ها توجیه سیاست‌های کنترلی و امنیتی در این کشورهاست.

اساسا نظام‌های لیبرال دموکراسی تکیه بیش از حدی بر کنترل افراد جامعه دارند تا بدین وسیله مانع از هر گونه ایجاد تنش در سطح جامعه شوند.

با این حال دامن زدن به اسلام هراسی و مسئله تروریست دلیل بسیار قانع کننده‌ای برای افکار عمومی کشورهای غربی است که به این کنترل‌های بسیار شدید در کشور‌های به اصطلاح آزاد جهان تن در دهند.

در واقع سیاستمداران کشورهای غربی با تمسک به غول خود ساخته‌ای سعی دارند تا مردم را در برابر محدودیت‌های شدید امنیتی که هم اکنون در کشورهای غربی اعمال می‌شود ساکت نگه دارند.

به عنوان مثال هم اکنون بسیاری از شهروندان غربی از نصب اسکنرهای بدن در ورودی‌های فرودگاه‌ها به شدت ناراحت هستند اما سیاستمداران غربی با استناد به تهدیدات فراروی غرب!!! این نارضایتی‌ها را غیر ضروری می‌نامند که شهروندان باید از آنها دست بکشند.

با این حال باید گفت پشت پرده اسلام هراسی در غرب نشانگر نقش جدی رسانه‌ها و همچنین سیاستمداران غربی در این زمینه است.

با این حال مسلمانان در سرتاسر جهان می‌توانند با نشان دادن اصل و گوهر دین مبین اسلام به افکار عمومی جهان مسیحیت این توطئه غرب را خنثی کنند. در حقیقت امروز این مسلمانان هستند که باید با رفتار و همچنین تبین‌های خود از دین مبین اسلام تصویری واضح و شفاف از اسلام را به جهانیان عرضه کنند. مسلمانانی که در کشورهای غربی زندگی می‌کنند باید اسوه و نمونه ای از یک مسلمان کامل باشند تا افکار عمومی دنیا با مشاهده رفتارهای آنها گور واقعی دین مبین اسلام را بشناسند. البته همین رفتار‌ها و سجایای اخلاقی مسلمانان در کشورهای غربی باعث شده است تا بسیاری از توطئه‌های رسانه‌های غربی در راستای اسلام هراسی و اسلام ستیزی خنثی شود.

البته نباید از این نکنه نیز گذشت که رسانه‌های کشورهای مسلمان نیز باید در این عرصه فعال شده و با زبان روز دنیا حقایق و سخن اسلام را به گوش جهانیان برسانند. بی شک با عزم و همت مسلمانان و با نصرت خداوند می‌توان از این توطئه کشورهای غربی نیز با موفقیت عبور کرد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

چگونه در مهمانی‌ها رفتار کنیم؟

رعایت آداب مهمانی می‌تواند روابط برادرانه میان مۆمنان را مستحکم‌تر ساخته و در رشد تعالی اجتماع تأثیر بسزایی داشته باشد.
No image

نقش ابراز علاقه و معاشرت درست در اسلام

نسان علاقه دارد كه مورد علاقه و محبت دیگران باشد. اگر آن‏ دوستداران، محبت‏خود را آشكار كنند، محبوب هم به محبان‏ علاقه‏ مند مى‏ شود و این محبت دو جانبه، زندگیها را از صفا و صمیمیت‏ بیشترى برخوردار مى‏سازد. ما اگر بدانیم كه خدا دوستمان دارد، ما هم‏خدا را بیشتر دوست‏خواهیم داشت. اگر بدانیم و بفهمیم كه رسول‏ خدا(ص) و اهل بیت(ع) به ما شیعیان عنایت و محبت دارند و این ‏علاقه را بارها نشان داده و اظهار كرده‏اند، محبت عترت در دل ما بیشترخواهد شد.
No image

اخلاق معاشرت اجتماعی، نمونه ای از سبک زندگی اسلامی

نمونه های بسیاری از سیره ی ائمه ی معصوم علیهم السلام درباره ی تشویق و تحریض مؤمنان به دوستی و برادری با هم، ایجاد پیوند برادری و دوستی بین آنها، اصلاح اختلافات و رفع کدورت ها گزارش شده است.
No image

اخلاق معاشرت و ارتباط با خویشاوندان در اسلام

سنّتِ «صله رحم»، از نیکوترین برنامه های دینی در حیطه معاشرت است. گرچه شکل نوین زندگی و مشغله های زندگیهای امروزی، گاهی فرصت این برنامه را از انسانها گرفته است، ولی حفظ ارزشهای دینی و سنّتهای سودمند و ریشه دار دینی، از عوامل تحکیم رابطه ها در خانواده ها است. بویژه در مناسبتهای ملّی، در اعیاد و وفیات و آغاز سال جدید، فرصت طبیعی و مناسبی برای عمل به این «سنّت دینی» است.
No image

تحلیل یافته‌های الگوی دینی رفتارها در خانواده و نقش رسانه ملی

آنچه از امور فطری در بحث تربیت مورد نظر است و مبنای تربیت مطرح می‌شود، امور فطری در زمینه خواست‌ها و گرایش‌هاست. البته باید توجه داشت آن دسته از خواست‌های فطری مبنای تربیت قرار می‌گیرد که ویژه انسان است و امتیاز او بر حیوان به شمار می‌آید، نه آن بخش از خواست‌ها و گرایش‌ها که میان هر دو مشترک است؛ زیرا در این بخش، انسان مانند حیوان برای شکوفاسازی نیازی به تربیت ندارد.

پر بازدیدترین ها

No image

هدف از تشکیل خانواده

No image

اخلاق و معاشرت در اسلام

اگر از انسانهاى موفق بپرسيد كه عامل موفقيت شما چه بود؟ بى درنگ يكى از عوامل مهم موفقيت خود را رفاقت با دوستان خوب اعلام مى‏دارند، و بر عكس اگر از انسانهاى شكست خورده در زندگى بپرسيد: چگونه به اين ناكامى‏ها مبتلا گشتيد؟ خواهند گفت: دوست ناباب.
No image

تعریف خانواده از دیدگاه اسلام

اسلام خانواده را گروهی متشکل از افراد، دارای شخصیت مدنی، حقوقی و معنوی معرفی می کند که هسته اولیه آن را ازدواج مشروع زن و مردی تشکیل می دهد و نکاح عقدی است که براساس آن رابطه زوجیت بین زن و مرد برقرار شده و در پس آن طرفین دارای وظایف و حقوق جدید می شوند. ارتباط خویشاوندی در سایه نکاح پدید می آید ؛ اعضای آن دارای روابط قانونی، اخلاقی و عاطفی می گردند.
No image

تحکیم خانواده از دیدگاه اسلام

حکمت غایی تشکیل خانواده و هدف نهایی اسلام از این همه تاکید بر تشکیل و تحکیم و تداوم آن، گسترش ارزشهای انسانی، انتشار آرمان‌های توحیدی و سرانجام، جهانی شدن اسلام است، و بقای نسل انسان، در واقع، مقدمه برای رسیدن به این هدف بزرگ است
No image

ویژگی های خانواده موفق از نظر اسلام

از دیدگاه اسلام انسانها از لحاظ ویژگیها ، توانایی و استعدادها متفاوت از یکدیگر هستند. بر این اساس در نظر گرفتن این تفاوتها را نیز در تربیت فرزندان در خانواده دارای اهمیت می‌داند. از نمونه احادیثی که ذکر شد و هزاران شواهد معتبر دیگر می‌توان به نقش اهمیت خانواده از دیدگاه اسلام پی برد. اسلام سعادت و شقاوت فرد را تحت تاثیر خانواده چه در دوران قبل از تولد و چه بعد از تولد می‌داند.
Powered by TayaCMS