دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

زندگی اجتماعى سالم‌

اگر مردم حقوق یکدیگر را بپردازند ، زندگی خوب و رضایت بخشی خواهند داشت. (یکصد وپنجاه درس زندگی ، آیت الله مکارم شیرازی )
زندگی اجتماعى سالم‌
زندگی اجتماعى سالم‌

زندگی اجتماعى سالم‌

قال الصادق (ع):َلوْ أَنَّ النّاسَ أَدَّوْا حُقُوقَ أَمْوَالهمْ لَکانُوا عَایشینَ بخَیْر(کافی 3/497)

حدیث بالا که مخصوصاً در مورد زکات مال و تأمین احتیاجات نیازمندان اجتماع وارد شده، به همه هشدار مى‌دهد که اداى حقوق دیگران تنها یک مسأله اخلاقى و انسانى نیست؛ بلکه یک اصل مهم اجتماعى است که آرامش و سلامت اجتماع در گرو آن مى‌باشد.

واکنش‌هاى خطرناکى که بر اثر بهره کشى‌هاى ظالمانه و استثمار طبقاتى، جوامع امروز را به نابودى تهدید مى‌کند و آرامش را به شکل وحشتناکى بهم مى‌زند، گواه زنده این دستور بزرگ اسلامى است؛ و تا مردم جهان «حق» را مساوى با «زور» مى‌دانند و زورمندان از اداى حقوق واجبى که بر عهده دارند سرباز مى‌زنند، هم خودشان در خطرند و هم جوامع انسانى را بخطر مى‌کشانند.[2]

    پی نوشت:
  • [1] . کلینی ، محمد بن یعقوب؛ الکافی، تهران، اسلامیة ،‌ 1362 ه.ش ،دوم، ج3، ص 497.
    [2] .مکارم شیرازی، ناصر؛ یکصد وپنجاه درس زندگی ، قم، نسل جوان، 1388 ش، ص 35.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: طی 9 ماهه نخست امسال 94 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز با حضور در مجامع علمی 23 کشور اروپایی و آسیایی آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی خود را ارائه کردند.
حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز توسط محقق ایرانی دانشگاه کالیفرنیا
رفع دغدغه‌های معاصر با بهره‌گیری از آموزه‌های دینی

رفع دغدغه‌های معاصر با بهره‌گیری از آموزه‌های دینی

جدا از تمرکز بسیاری از رسانه بر دیدار میان پادشاه عربستان و پاپ، گروه‌ها، جوامع و نهادهای دینی طی هفته ای که گذشت به بررسی سهم خود در بحران ایدز، زمینه های تازه همکاری، عرفان و رابطه علم و دین تمرکز کردند تا فصل تازه ای از دغدغه های معاصر خود را با بهره گیری از آموزه های دینی برطرف کنند .
محقق ایرانی دانشگاه اوهایو از مایع شکمبه گاو برق تولید کرد

محقق ایرانی دانشگاه اوهایو از مایع شکمبه گاو برق تولید کرد

گروه فناوریهای نوین: سلولهای سوختی میکروبی تولید شده از گاوها می توانند روزی به کمک بشر آمده و به عنوان منابع ارزشمند و جایگزین انرژی نظیر برق مورد استفاده قرار گیرند.
کتاب " آیا دولت رفاه موجه است؟" منتشر شد

کتاب " آیا دولت رفاه موجه است؟" منتشر شد

انتشارات دانشگاه کیمبریج کتاب " آیا دولت رفاه موجه است؟" تألیف دانیل شاپیرو را روانه بازار نشر کرده است.

پر بازدیدترین ها

امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

امروز شنبه هفدهم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با بیست و پنجم شعبان المعظم سال 1428 هجری قمری و برابر است با هشتم سپتامبر 2007 میلادی.
Powered by TayaCMS