دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آیت الله سبحانی؛ مهلت خداوند به قدرت‌های ظاهری برای آشکار شدن افکار پلید آنان است

No image
آیت الله سبحانی؛ مهلت خداوند به قدرت‌های ظاهری برای آشکار شدن افکار پلید آنان است
 
آیت‌الله العظمی سبحانی در ادامه سلسله نشست‌های تفسیر سوره رعد در مدرسه عالی فقه و معارف اسلامی، به جایگاه ایمان در انسان و تاثیر آن در تعالی جامعه انسانی پرداخت.
به گزارش ایسنا به نقل از مرکز خبر حوزه، سبحانی با بیان اینکه ایمانی ارزش دارد که از روی اختیار انتخاب شده باشد بیان کرد: اگر انسان بر سرگناهی قرار گیرد و اطاعت را بر گناه مقدم کند، چنین ایمانی ارزش دارد و اگر ایمان به صورت اجباری باشد قطعا در سعادت بشر بی‌ارزش خواهد بود.
وی با اشاره به هدایت تکوینی و تشریعی، حوادث به‌وجود آمده در جهان را ابزار امتحان و نیز هدایت بشر برشمرد و تصریح کرد: خداوند کافر را رها نمی‌کند و زنگ بیدار باش را همواره برای انسان‌ها به صدا در‌ می‌آورد چون در اطرافش حوادث وجود دارد.
وی افزود: با تمام این حوادث و امتحانات الهی، لطف خدا وجود دارد و به خاطر کیفر گناهان انسان، خدا عذاب می‌فرستد تا آنها به خود آیند و از خواب غفلت بیدار شوند.
سبحانی یادآور شد: رحمانیت الهی شامل کافران نیز‌ می‌شود و وسایل هدایت برای کفار نیز فراهم است تا زمینه و بستر ایمان برای همگان فراهم شود و این سنت خدا تا روز قیامت ادامه خواهد داشت.
سبحانی افزود: زلزله و سیل از نظر ما زیان‌آور است اما از نظر قرآن زنگ بیدار باش برای همه عالم است و وسایل و زمینه برای هدایت انسان به سوی خدا را فراهم می‌کند تا او متوجه خدا شود.
وی با اشاره به فجایع صورت گرفته از سوی بشر آن را ناشی از دوری انسان از مبنای الهی ارزیابی کرد و گفت: درجنگ جهانی اول 10 میلیون و در جنگ جهانی دوم 100 میلیون انسان خسارت دیدند و هنوز این آگاهی برای بشر فراهم نشده و ادب نشده‌ است.
سبحانی با اشاره به فرازهایی از تاریخ به تبیین مبنای دینی در هدایت بشر پرداخت و افزود: خداوند به کسانی که انبیاء را مسخره می‌کردند مهلت داد تا درون پلید خود را آشکار کنند لذا اکنون هم به قدرت‌های ظاهری دنیا مهلت می‌دهد تا واقعیات باطنی خود را آشکار کنند و فساد را در جهان گسترش دهند درحالی که نگاه خداوند به ظالمان نگاه استدراجی است.
منبع:  www.isna.ir
 
 

 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
Powered by TayaCMS