دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بهداشت و سلامتی فردی

برترین نعمتها صحت و سلامتی است.
بهداشت و سلامتی فردی
بهداشت و سلامتی فردی

بهداشت و سلامتی فردی

قال امیرالمؤمنین علیه السلام: «الصِّحَّةُ أَفْضَلُ النِّعَم»(تصنیف غررالحکم حدیث 11148)

چون بدن مادی مرکبی برای روح متعالی است؛ به سلامتی آن هم اهمیت داده شده و در اسلام برای حفظ و عافیت ان دستوراتی آمده است. همانطور که مرکب راهوار انسان را به راحتی به سر منزل مقصود می رساند بدن سالم نیز انسان را در عبادت و خدمت به خلق خدا یاری می کند.

باید قدر سلامتی مغتنم شمرده شود؛ چرا که عافیت و سلامتی گواراترین نعمتهاست.[1] اگر در تمام دنیا دو لذت برای انسان باشد یکی از آن دو صحت بدن است که گواراترین آن دو نیز می باشد[2]. با عافیت و سلامتی است که انسان از زندگی و حیات خویش لذت می برد[3] و لذت خود را کامل می سازد.[4] اگر تن آدمی و مزاج آن سالم باشد می تواند از طعم غذاهای مختلف لذت برد[5]

بعضی از دستورات بهداشتی اسلام

از دیدگاه ائمه اطهار علیهم السلام رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از بیماری بسیار مهم است و آنچه که در یک نگاه کلی می توان بدست آورد تأکید آنها بر پیشگیری است تا نیازی به درمان نباشد.

بیشترین نکاتی که در بین عبارات معصومین می توان دید تأکید آنها بر رعایت خوردن و آشامیدن و نگه داشتن حدود آنهاست. بر حذر داشتن از افراط و تفریط از شاخصه های کلی دستورات ائمه معصومین علیهم السلام است که در خوردن و آشامیدن نیز صادق است.

. در روایات بر پرهیز از پرخوری تأکید شده است. قال رسول الله صلی الله علیه و آله:

و نیز می فرماید:

«مَنْ قَلَّ طُعْمُهُ صَحَّ بَطْنُهُ وَ صَفَا قَلْبُهُ ، وَ مَنْ کَثُرَ طُعْمُهُ سَقُمَ بَطْنُهُ و قَسَا قَلْبُهُ»[6]

آن که غذا کم خورَد معده اش سالم مى ماند و صفاى دل مى یابد و هر که پرخور باشد معده اش بیمار و قلبش سخت مى شود.

امراض و بیماری ها بیشتر در اثر مجاورت با آلودگی ها و کثافات بوجود می آیند به همین خاطر باید از چیز هایی که موجب آلودگی محیط و بدن می شود دوری کرد و از غذاهایی که ممکن است فاسد یا آلوده باشند باید پرهیز کرد

انسانی که خود را در معرض آفات و آلودگی ها قرار می دهد بهره ای از سلامتی نخواهد داشت. پس باید از افراط و تفریط ، پرخوری ، محیط و غذای آلوده و... پرهیز کرد تا بدن که مرکب روح است سالم بماند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

بسته فرهنگی امام مهدی تولید شد

بسته فرهنگی امام مهدی تولید شد

به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، این بسته فرهنگی شامل 5 پوستر تزئینی با طرح هایی از اشعاری درباره حضرت مهدی (عج) از قیصر امین پور، دعای فرج و دعای نیمه شعبان است.
ترجمه «خلاصه تعالیم اسلام» نوشته علامه طباطبایی به ایتالیایی

ترجمه «خلاصه تعالیم اسلام» نوشته علامه طباطبایی به ایتالیایی

خبرگزاری فارس: کتاب «خلاصه تعالیم اسلام» اثر علامه محمدحسین طباطبائی به تازگی توسط انتشارات بین‌ا‌‌لمللی الهدی وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به زبان ایتالیایی ترجمه و منتشر شد.
ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: طی 9 ماهه نخست امسال 94 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز با حضور در مجامع علمی 23 کشور اروپایی و آسیایی آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی خود را ارائه کردند.
حضور بانوان طلبه در جشنواره پژوهشی علامه حلی

حضور بانوان طلبه در جشنواره پژوهشی علامه حلی

به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از روابط عمومی جشنواره علامه حلی(ره)، حجت الاسلام زارعی، مدیر اداره امور پژوهشی طلاب حوزه علمیه قم و دبیر جشنواره علامه حلی در نشستی با مدیران اداره ساماندهی تحقیقات حوزه علمیه خواهران گفت
پایان همایش بین‌المللی گفت‌وگوی بین اسلام و مسیحیت در طرابلس

پایان همایش بین‌المللی گفت‌وگوی بین اسلام و مسیحیت در طرابلس

همایش بین‌‌المللی گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت که از روز پنجشنبه 13 دی ماه درطرابلس پایتخت لیبی آغاز شده‌بود، شب به کار خود پایان‌داد.

پر بازدیدترین ها

No image

جایزه‌ی ادبی نوما

No image

کتاب «ضد خدا»

امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

امروز شنبه هفدهم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با بیست و پنجم شعبان المعظم سال 1428 هجری قمری و برابر است با هشتم سپتامبر 2007 میلادی.
امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

امروز چهارشنبه بیست و یکم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با بیست و نهم شعبان المعظم سال 1428 هجری قمری و برابر است با دوازدهم سپتامبر 2007 میلادی.
Powered by TayaCMS