دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مديريت هستی با برنامه دقيق الهی

No image
مديريت هستی با برنامه دقيق الهی

از نظر قرآن، همه هستي بر اساس سنت ها و قوانين حاکم بر جان و جامعه و جهان با حکمت و فلسفه خلقت مديريت مي شود. بنابراين، هيچ برگي بي اذن و حکمت الهي نمي رويد و نمي افتد. بر همين اساس، بنا به حکمت الهي کسي از دارايي کمتر يا بيشتر برخوردار می‌شود. خدا به مؤمنان کمتر مي دهد تا همواره دست به دعا و ذکر الهي اشتغال داشته باشند و به کفار يکباره و بسيار مي دهد تا کمتر به سمت او بيايند (زخرف، آيات 33 تا 35) و از باب اتمام حجت سالي يک يا دوبار تنها آنان را امتحان مي کند تا توبه کنند و در مسير درست قرار گيرند. (توبه، آيه 126)

خداوند درباره رزق و روزي افراد مي فرمايد: اللَّهُ يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَيَقْدِرُ لَهُ إِنَّ اللَّهَ بِکُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ؛ خدا بر هر کس از بندگانش که بخواهد روزي را گشاده مي گرداند و[يا] بر او تنگ مي سازد زيرا خدا به هر چيزي داناست. (عنکبوت، آيه 62؛ سباء، آيات 36 و 39)

از نظر قرآن، همه هستي از پيش برنامه ريزي شده است و چون انسان و جهان گرفتار زمان است، او به شکل زماني قبل و بعد مي بيند. بنابراين انسان نبايد بر مصيبتي دلتنگ و بر داشتني، فرحناک و سرمست شود. (حديد، آيات 22 و 23)

پس همه هستي بر اساس برنامه الهي مديريت مي شود و چيزي به نام شانس و اتفاق و تصادف نداريم. کسي که به ظاهر مسلمان و خداپرست است ولي توجه به ربوبيت الهي در اين عرصه ندارد و قائل به شانس و اقبال است و مي گويد: شانس نداشتيم يا فلاني شانس داشت؛ در حقيقت او هم مانند بت پرست و گاوپرست است که هيچ اعتقادي به ربوبيت خداوند ندارد. لذا فرقي ميان گاوپرست و شانس پرست نيست.

روزنامه كيهان، شماره 21723 به تاريخ 25/6/96، صفحه 8 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

بسته فرهنگی امام مهدی تولید شد

بسته فرهنگی امام مهدی تولید شد

به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، این بسته فرهنگی شامل 5 پوستر تزئینی با طرح هایی از اشعاری درباره حضرت مهدی (عج) از قیصر امین پور، دعای فرج و دعای نیمه شعبان است.
ترجمه «خلاصه تعالیم اسلام» نوشته علامه طباطبایی به ایتالیایی

ترجمه «خلاصه تعالیم اسلام» نوشته علامه طباطبایی به ایتالیایی

خبرگزاری فارس: کتاب «خلاصه تعالیم اسلام» اثر علامه محمدحسین طباطبائی به تازگی توسط انتشارات بین‌ا‌‌لمللی الهدی وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به زبان ایتالیایی ترجمه و منتشر شد.
ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: طی 9 ماهه نخست امسال 94 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز با حضور در مجامع علمی 23 کشور اروپایی و آسیایی آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی خود را ارائه کردند.
حضور بانوان طلبه در جشنواره پژوهشی علامه حلی

حضور بانوان طلبه در جشنواره پژوهشی علامه حلی

به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از روابط عمومی جشنواره علامه حلی(ره)، حجت الاسلام زارعی، مدیر اداره امور پژوهشی طلاب حوزه علمیه قم و دبیر جشنواره علامه حلی در نشستی با مدیران اداره ساماندهی تحقیقات حوزه علمیه خواهران گفت
پایان همایش بین‌المللی گفت‌وگوی بین اسلام و مسیحیت در طرابلس

پایان همایش بین‌المللی گفت‌وگوی بین اسلام و مسیحیت در طرابلس

همایش بین‌‌المللی گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت که از روز پنجشنبه 13 دی ماه درطرابلس پایتخت لیبی آغاز شده‌بود، شب به کار خود پایان‌داد.

پر بازدیدترین ها

Powered by TayaCMS