دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کتابخانه مجلس ذخیره ای برای کشور

No image
کتابخانه مجلس ذخیره ای برای کشور
علی لاریجانی:  ساختمانی متناسب با جایگاه مجلس برای کتابخانه در نظر گرفته شود
 
رئیس مجلس شورای اسلامی بر ضرورت حفظ و حراست از کتابهای خطی و اسناد موجود در کتابخانه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و این کتابخانه را ذخیره ای برای کشور دانست.
به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی در مراسم تودیع و معارفه رئیس کتابخانه مجلس با اشاره به وجود مشکلات سخت افزاری در کتابخانه مجلس افزود: کتابخانه مجلس شورای اسلامی به همان میزان که از نظر تاریخی و قدمت غنی است از نظر سخت افزاری فقیرانه و زاهدانه است و اگر چه زهد برای امور فردی خوب است اما برای اقدامات جمعی و آن هم در نقاطی که به استفاده پژوهشگران بر می گردد، زاهدانه قدم برداشتن پسندیده نیست.
وی تصریح کرد: می بایست هر چه سریعتر ساختمانی مناسب با معماری سنتی و متناسب با جایگاه مجلس برای کتابخانه در نظر گرفته شود و اگر چه استفاده از ساختمانهای قدیمی خوب است اما به دلیل شرایط جغرافیایی و زلزله خیز بودن همیشه نسبت به نگهداری کتابهای نفیس نگرانی وجود دارد و ضروری است ساختمانی مستحکم برای این کار در نظر گرفته شود.
لاریجانی در ادامه خطاب به رسول جعفریان رئیس جدید کتابخانه مجلس گفت: مشتاقانه منتظرم هر چه زودتر نیازها را ببینم ، تا ساختمانی درشأن برای کتابخانه مجلس تدارک دیده شود ومن سفارش می کنم که از نیروهای خبیر در کتابخانه مجلس بهره گرفته شود.
وی همچنین با اشاره به همجواری هیئت رئیسه مجلس با محل کتابخانه مجلس  این موضوع را یک افتخار برای اعضای هیئت رئیسه مجلس دانست و یادآور شد به دلیل همین همجواری مشکلاتی برای کتابخانه و پژوهشگرانی که قصد استفاده از آن را دارند بوجود آمده و بر همین اساس ما از این افتخار صرف نظر می کنیم.
لاریجانی ادامه داد: بنابر این  کتابخانه مجلس باید در جایی راحت تر بتوان با کتابخانه انس پیدا کرد قرار گیرد تا محققان و پژوهشگر ان به سهولت به این منابع دسترسی داشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در فرنگ اسلوب خاصی را برای حفاظت از کتب خطی دنبال می کنند خاطرنشان کرد: در اینجا نیز باید ضمن حفاظت از کتب خطی و نفیس تدابیری برای استفاده محققان از این کتب اتخاذ شود.
وی با تقدیر و تشکر از دکتر جلالی رئیس سابق کتابخانه مجلس اظهار داشت: دوستی مانند دکتر جلالی مسند مسئولیت را ترک می کند و دوست دیگری مسئولیت را برعهده می گیرد و دراین تنوعی که بوجود می آید می توان ازابتکارات و افکار نوی صاحب نظران بهتر استفاده کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تجارب و سوابق دکتر جلالی یادآور شد: امیدوارم که ایشان همچنان در کنار مجموعه کتابخانه مجلس حضور داشته باشد.
وی همچنین با تشکر از رسول جعفریان برای پذیرفتن مسئولیت ریاست کتابخانه مجلس او را فردی پرکار و پرتالیف و از اساتید خبره حوزه و دانشگاه عنوان و خاطرنشان کرد: آقای جعفریان با آثاری زنده و قابل استفاده و اهل تحقیق مسئولیت را بر عهده گرفته و انس او با کتاب و کتابخانه از دیرباز وجود داشته و امیدوارم با اهتمامی که آقای جعفریان دارند تجربیات خود را به ظرفیت کتابخانه مجلس بیفزاید.
وی افزود: امید دارم آقای جعفریان با دورخیزی بلند جایگاه کتابخانه مجلس را به حد انتظار برسانند و باید با دقت در حفاظت از کتابهای خطی و اسناد موجود در کتابخانه مجلس اهتمام وجود داشته باشد.
لاریجانی همچنین با تشکر از حائری که بیش از 56 سال در کتابخانه مجلس شورای اسلامی فعالیت کرده است بیان داشت: آقای حائری عمرشان را صرف کتابخانه مجلس کرده اند و به آقای جعفریان سفارش می کنم از منزلت ایشان در کتابخانه بیشتر بهره بگیرند.
وی در خاتمه گفت: امیدواریم که مجموع مباحث چراغ راهنمایی برای رئیس جدید کتابخانه مجلس باشد و هیئت رئیسه مجلس هم آماده هرگونه کمک به کتابخانه است.
در مراسم امروز که با حضور جمعی از نمایندگان و کارکنان مجلس و نیز کارکنان کتابخانه و روسای ادوار کتابخانه مجلس برگزار شد ، رسول جعفریان به عنوان رئیس جدید کتابخانه معرفی شد و لاریجانی با لوح تقدیر از زحمات جلالی رئیس سابق این کتابخانه تقدیر کرد.
 
منبع:
خبرگزاری مهر

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
Powered by TayaCMS