دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

در شماره جدید نشریه حوزه می خوانیم؛ امام خمینی مقتدای روشنفکران دینی

No image
در شماره جدید نشریه حوزه می خوانیم؛ امام خمینی مقتدای روشنفکران دینی شماره جدید نشریه حوزه ویژه روشنفکری حوزوی به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، شماره های پیاپی 143 و 144دو ماهنامه حوزه به صاحب امتیازی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با پرداختن به مساله روشنفکری حوزوی منتشر شد.
این شماره با مطالبی همچون امتداد اخباری‌گری در گفت و گو با با حجت الاسلام محمد حکیمی، امام خمینی(ره) مقتدای روشنفکران دینی، جلوه های روشنفکری آیت الله طالقانی در اندیشه و رفتار به مساله روشنفکری حوزی می‌پردازد. در گوشه هایی از مقاله «امام خمینی(ره) مقتدای روشنفکران دینی» می خوانیم: «امام خمینی در دوران رهبری و اوج اقتدار، از متفکران و روشنفکران اسلامی و مطبوعات انتظار داشت که به نقد کارکرد ها و اندیشه ها بپردازند. از جمله به هنگام طرح پیش نویس قانون اساسی ، یادآور شد که الان یک پیش نویسی از قانون اساسی شده است ... الان باید همه قشرها و روحانیون و همه روحانیون همه بلاد و و همه روشنفکران اسلامی و متفکرین اسلامی، با دید اسلامی، برای جمهوری اسلامی، این قانون را بررسی کنند و نظر بدهند ... .»
از دیگر مطالب آمده در این نشریه می توان به شریعتی و روحانیت، حدیث ثقلین ومتن صحیح آن و نقد فراز هایی از یک گفت و گو اشاره کرد.
در بخشی از مقاله شریعتی و روحانیت با عنوان «در نقد روحانیت» می خوانیم:«از نظر شریعتى, در اسلام, چیزى به نام (روحانى) نداریم, بلکه (عالم دینى) داریم و آن (کسى است که به روح, هدف, روابط و قوانین دین آشناست). چنین کسى, تنها (یک داننده بى تعهد و دارنده مشتى دانستنى و اطلاعات فنى ـ تخصصى نیست), بلکه (علم, در دل او پرتوى از نور خدایى است). شریعتى میان (علم دانستنیها) و (علم نور) تفاوت قایل است. از نظر وى, (علمِ دانستنیها یک نوع قدرت و علمِ نور, یک نوع هدایت است). عالم دینى, دارنده علم نور مى باشد, نه دارنده علم قدرت. رابطه چنین عالمى با مردم, (رابطه متخصص و غیر متخصص است نه مقدس و غیرمقدس, متبرک و غیر متبرک, روحانى و مادى, مرید و مراد.»
دو مطلب پایانی این دو ماهنامه، تاملی در سخنان استاد واعظ زاده خراسانی و جایگاه اهل سنت نزد علمای شیعه می باشد که در مقاله پایانی ذیل عنوان جداناپذیری عترت از سنت آمده است:«شیعه عترت را جدای از سنت نمی بیند. در نگاه و باور شیعه، عترت و سنت از یکدیگر جداناپذیرند. عترت، اساسی ترین ، مهم ترین و روشن ترین راه شناخت قران و رسیدن به سنت پیامبراست. به همین جهت در حدیث« ثقلین»که متواتر بین فرقین واز هر جهت بی شک و شبهه است، «عترت»به عنوان عدل قران و مرجع دینی امت شناسانده شده است.»
دو ماهنامه حوزه به صاحب امتیازی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و مدیر مسوولی سید عباس صالحی هر دو ماه یک بار به همت پزوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: طی 9 ماهه نخست امسال 94 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز با حضور در مجامع علمی 23 کشور اروپایی و آسیایی آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی خود را ارائه کردند.
حضور بانوان طلبه در جشنواره پژوهشی علامه حلی

حضور بانوان طلبه در جشنواره پژوهشی علامه حلی

به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از روابط عمومی جشنواره علامه حلی(ره)، حجت الاسلام زارعی، مدیر اداره امور پژوهشی طلاب حوزه علمیه قم و دبیر جشنواره علامه حلی در نشستی با مدیران اداره ساماندهی تحقیقات حوزه علمیه خواهران گفت
Powered by TayaCMS