دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بهشت و جهنم موجود

No image
بهشت و جهنم موجود

بر اساس ديدگاه قرآن، عوالم يا همان نشئات در امتداد يکديگر نيستند؛ بلکه نسبت ميان آنها نسبت ظاهر و باطن است. پس النَّشْأةً الْاُخْرَي(نجم، آيه 47) يا النَّشْأةً الْآخِرَةً (عنکبوت، آيه 20) باطن و ملکوت همين النَّشْأةً الْاُولَي(واقعه، آيه 62) است.

بر اين اساس، پرسيدن از زمان و وقت آمدن و رفتن اين عوالم معنايي ندارد؛ زيرا : 1. آخرت باطن و ملکوت اين ملک دنيا است؛ 2. ملکوت محيط بر ملک است؛ 3. هر چيزي در ملک رقيقه آن حقيقت ملکوتي است؛ 4. مرگ وقت بي زماني است.

نتيجه اين است که قيامت و بهشت به عنوان ملکوت همين ملک، هم اکنون موجود است. اباصلت هروي مي گويد: از امام رضا(ع) پرسيديم: يا ابن رسول الله! بفرماييد آيا بهشت و دوزخ در حال حاضر آفريده شده و موجودند؟ امام رضا(ع) قاطعانه فرمودند: البته که موجود هستند. هنگامي که رسول خدا(ص) به معراج برده شدند، وارد بهشت شده و دوزخ را نيز ديدند!

پرسيدم: برخي ها مي گويند: «بهشت و دوزخ» در حال حاضر، مقدر شده، ولي هنوز آفريده نشده است؟! امام رضا(ع) که گويا از اين عقيده برآشفته بود، فرمودند: نه اين گروه از مايند و نه ما از آنها هستيم! کسي که آفرينش بهشت و دوزخ را انکارکند، رسول خدا(ص) و ما را دروغگو خوانده و از ولايت ما بهره اي نداشته و در آتش دوزخ جاودانه خواهد بود. خداوند عز و جل فرمود: «هذه جهنم التي يکذب بهاالمجرمون، يطوفون بينها و بين حميم آن؛ اين همان دوزخي است که مجرمان، آن را تکذيب مي کنند، در حالي که (هم اکنون) بين آن و آب جوشان مي چرخند. (الرحمن- 43؛ عيون اخبارالرضا، ج1، ص115؛ بحار الانوار، ج 8، ص 119)

پس قيامت و بهشت و دوزخ و جهان آخرت، چيزي جز امتداد همين دنيا و ملکوت و باطن آن نيست؛ بنابراين موجود و محيط بر اين دنيا است و پرسش از زمان ايجاد آن معنايي ندارد: يَسْاَلُونَ اَيَّانَ يَوْمُ الدِّينِ.(ذاريات، آيه 12) يا : يَسْاَلُ اَيَّانَ يَوْمُ الْقِيَامَةً (قيامت، آيه 6)

اگر بخواهيم وضعيت انسان در دنيا را تبيين کنيم، بايد گفت همانند جنين در رحم مادر است که در دنيا است و مي گويد دنيا کجاست و کي آغاز مي شود و چه وقت به وجود مي آيد؛ از نظر زماني همانند کسي است که در گردابي در وسط اقيانوس در حال گرديدن است و گرفتار زماني است که اين گردش براي او ايجاد کرده، وقتي از اين گرداب بيرون مي افتد مي فهمد که زمان جز همان گردش در درون گرداب نبوده است و او همواره در اقيانوس بوده است. پس آخرت براي اهل دنيا مانند وضعيت کودک در رحم مادر و گرفتار در گرداب است.

 

روزنامه كيهان، شماره 21718 به تاريخ 19/6/96، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

روضه وفات حضرت خدیجه (س)

ذکر مصیبت متفرقه با موضوع وفات حضرت خدیجه(س)
No image

منزلت خدیجه (علیها السلام) هنگام مرگ

ذکر مصیبت متفرقه با موضوع منزلت خدیجه(علیها السلام) هنگام مرگ
No image

روضه با موضوع مقام حضرت خدیجه (سلام الله علیها)

ذکر مصیبت متفرقه با موضوع مقام حضرت خدیجه(سلام الله علیها)
No image

قصیده دعبل خزاعی در مظلومیت اهل بیت (ع)

ذکر مصیبت متفرقه با موضوع قصیده دعبل خزاعی در مظلومیت اهل بیت(ع)
No image

روضه خوانی امام زمان (ع)

ذکر مصیبت متفرقه با موضوع روضه خوانی امام زمان(ع)

پر بازدیدترین ها

No image

روضه العطش جبرئیل بر حضرت آدم (ع)

ذکر مصیبت متفرقه با موضوع روضه العطش جبرئیل بر حضرت آدم(ع)
No image

ذکر مصیبت حضرت خدیجه (س)

ذکر مصیبت متفرقه با موضوع ذکر مصیبت حضرت خدیجه(س)
No image

منزلت خدیجه (علیها السلام) هنگام مرگ

ذکر مصیبت متفرقه با موضوع منزلت خدیجه(علیها السلام) هنگام مرگ
No image

روضه وفات حضرت خدیجه (س)

ذکر مصیبت متفرقه با موضوع وفات حضرت خدیجه(س)
No image

روضه توسل به صاحب الزمان (عج)

مریض که قدرت حرکت ندارد باز یکی بالای سرش باشد لیوان آب به او بدهد دوا را بدهد دستش و بگذارد دهانش می گوید برادر عیالم مردی بود که وضع مالی او خوب بود ماشین هم داشت قضیه در قم اتفاق افتاده بود.
Powered by TayaCMS