دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

جلد اول شرح جامع غزلیات شمس به نیمه رسید

No image
جلد اول شرح جامع غزلیات شمس به نیمه رسید کریم زمانی "شرح جامع غزلیات شمس" را در هفت جلد تالیف می کند. قرار است هر 500 غزل به همراه شرح و توضیحات در قالب یک جلد عرضه شود.
کریم زمانی - محقق و مولاناپژوه - درباره این مجموعه به خبرنگار مهر گفت: من پنج سال است که به شکل متوالی روی "شرح جامع غزلیات شمس" کار می کنم. این کتاب شرح غزلیات مولانا مشتمل بر سه هزار غزل (بیش از 40 هزار بیت) است. هر 500 غزل را در یک جلد به همراه پاره ای توضیحات منتشر خواهم کرد. این مجموعه احتمالا هفت جلدی خواهد بود که فعلا کار نیمی از جلد نخست را به انجام رسانده ام.
این مولاناشناس با اشاره به بیان لطیف و هنرمندانه مولوی خاطرنشان کرد: بیان هنری مولانا موجب اشتیاق و استقبال طیفهای مختلف جامعه نسبت به این اثر شده است. در زمانی که یک فاصله عمیق میان متون کلاسیک و نسل امروز قرار گرفته، می بینیم که اشعار مولانا بسیار مورد توجه واقع می شود.
زمانی اضافه کرد: صرف نظر از بار هنری اشعار، صدق باطن مولانا از دیگر مولفه های مهم مشهود در مثنوی است. بیانی در خواننده تاثیر می گذارد که از غل و غش به دور باشد و اشعار مولانا به راستی این چنین است. نگاه او به مسائل پیرامون خود، جهان شمول و وسیع است. مولوی هرگز خود را به مشرب خاصی محدود نکرد.
وی اضافه کرد: مثنوی به قدری جامع است که از آن می توان به عنوان یک دستورالعمل برای دستیابی به کمال و زندگی با سعادت و سالم یاد کرد.
از این پژوهشگر ادبی به تازگی ترجمه و شرح قرآن کریم به پایان رسیده است. این کتاب را دو نشر قطره و نامک با همکاری یکدیگر منتشر خواهند کرد. زمانی در این کتاب ضمن ارائه ترجمه ای از قرآن، در ذیل ترجمه هر آیه توضیحاتی را برای رفع ابهام ذکر کرده است.
"شرح جامع مثنوی" (نشر اطلاعات) هم از جمله آثار تجدیدچاپی کریم زمانی است که اخیرا به چاپ بیست و پنجم رسیده است. این کتاب به زبانهای ازبکی، روسی، آلمانی، بلغاری و چینی ترجمه شده است.
منبع: مهرنیوز

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

هویت زنانه در تندباد تاریخ

هویت زنانه در تندباد تاریخ

✍️ سعید احمدی
سگ کی؟

سگ کی؟

✍️ سعید احمدی 
کارهای کثیف

کارهای کثیف

✍️ سعید احمدی 
الهیات جنگ...

الهیات جنگ...

یادداشت

پر بازدیدترین ها

No image

قالَ رَسُولُ اللّهِ (صلّى اللّه علیه و آله):«اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً.»

پیامبر اکرم (صلّى اللّه علیه و آله) فرمود: «براى شهادت حسین علیه السلام ، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی‌شود.» (جامع احادیث الشیعه ، ج 12، ص 556)
No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS