دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

رمانی فلسفی از دیدرو نقد می‌شود / رستم و سهراب به روایت کزازی

No image
رمانی فلسفی از دیدرو نقد می‌شود / رستم و سهراب به روایت کزازی تعدادی از اساتید ادبیات و منتقدان، این هفته در نشستی ادبی به نقد و بررسی رمان "ژاک قضا و قدری و اربابش" می پردازند.
به گزارش خبرگزاری مهر، دنی دیدرو از فیلسوفان قرن 18 فرانسه است که در کنار مونتسکیو، ولتر و روسو از جایگاه رفیعی برخوردار است. دیدرو رمان‌نویس، نمایشنامه‌نویس، نظریه‌پرداز زیبایی‌شناس و زبان‌شناس و منتقد هنری بود و آثار متعددی نوشت که رمان "ژاک قضا و قدری و اربابش" را در کنار رمان‌های دن‌ کیشوت و تام جونز و اولیس جای داده‌اند.
این رمان به تازگی توسط مینو مشیری ترجمه و از سوی نشر فرهنگ نشر نو منتشر شده است.
نشست هفتگی شهرکتاب روز سه‌شنبه سوم اردیبهشت ساعت 17 به نقد و بررسی این اثر اختصاص دارد که با حضور احمد سمیعی ‌گیلانی، ناصر فکوهی، حسین شیخ‌ رضایی و مینو مشیری برگزار می‌شود.
رستم و سهراب به روایت کزازی
شهرکتاب مرکزی همچنین یکی دیگر از نشستهای شاهنامه پژوهش را با عنوان "رستم و سهراب" و به روایت میرجلال الدین کزازی برگزار می کند.
تراژدی کشته‌ شدن پسر ناشناس به دست پدر در ادبیات جهان کم نیست اما به نظر پژوهندگان و صاحب‌نظران، داستان رستم و سهراب از آثار بی‌نظیر ادبیات جهان است. در این قصه که قریب 1058 بیت است، خواننده به قله‌های سربلند و گسترده سخن پارسی نزدیک ‌تر می‌شود.
پنجمین مجموعه‌ درس ‌گفتارهایی درباره‌ فردوسی به بررسی داستان رستم و سهراب اختصاص دارد که میرجلال‌الدین کزازی در چهار نشست در روزهای چهارشنبه 4، 11، 18 و 25 اردیبهشت ماه ساعت 17 درباره‌ این داستان سخن می‌گوید.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS