دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

جلد اول شرح جامع غزلیات شمس به نیمه رسید

No image
جلد اول شرح جامع غزلیات شمس به نیمه رسید کریم زمانی "شرح جامع غزلیات شمس" را در هفت جلد تالیف می کند. قرار است هر 500 غزل به همراه شرح و توضیحات در قالب یک جلد عرضه شود.
کریم زمانی - محقق و مولاناپژوه - درباره این مجموعه به خبرنگار مهر گفت: من پنج سال است که به شکل متوالی روی "شرح جامع غزلیات شمس" کار می کنم. این کتاب شرح غزلیات مولانا مشتمل بر سه هزار غزل (بیش از 40 هزار بیت) است. هر 500 غزل را در یک جلد به همراه پاره ای توضیحات منتشر خواهم کرد. این مجموعه احتمالا هفت جلدی خواهد بود که فعلا کار نیمی از جلد نخست را به انجام رسانده ام.
این مولاناشناس با اشاره به بیان لطیف و هنرمندانه مولوی خاطرنشان کرد: بیان هنری مولانا موجب اشتیاق و استقبال طیفهای مختلف جامعه نسبت به این اثر شده است. در زمانی که یک فاصله عمیق میان متون کلاسیک و نسل امروز قرار گرفته، می بینیم که اشعار مولانا بسیار مورد توجه واقع می شود.
زمانی اضافه کرد: صرف نظر از بار هنری اشعار، صدق باطن مولانا از دیگر مولفه های مهم مشهود در مثنوی است. بیانی در خواننده تاثیر می گذارد که از غل و غش به دور باشد و اشعار مولانا به راستی این چنین است. نگاه او به مسائل پیرامون خود، جهان شمول و وسیع است. مولوی هرگز خود را به مشرب خاصی محدود نکرد.
وی اضافه کرد: مثنوی به قدری جامع است که از آن می توان به عنوان یک دستورالعمل برای دستیابی به کمال و زندگی با سعادت و سالم یاد کرد.
از این پژوهشگر ادبی به تازگی ترجمه و شرح قرآن کریم به پایان رسیده است. این کتاب را دو نشر قطره و نامک با همکاری یکدیگر منتشر خواهند کرد. زمانی در این کتاب ضمن ارائه ترجمه ای از قرآن، در ذیل ترجمه هر آیه توضیحاتی را برای رفع ابهام ذکر کرده است.
"شرح جامع مثنوی" (نشر اطلاعات) هم از جمله آثار تجدیدچاپی کریم زمانی است که اخیرا به چاپ بیست و پنجم رسیده است. این کتاب به زبانهای ازبکی، روسی، آلمانی، بلغاری و چینی ترجمه شده است.
منبع: مهرنیوز

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

اهمیت شبهای قدر

بعضی از کارها انسان را از شفاعت اهل بیت سلام الله علیهم محروم می کند. و بعضی از کارها هم شفاعت را نصیب می کند.
No image

اهميت توبه در شب قدر

پيغمبر بزرگ اسلام امشب در مسجد ظرف آبى در اختيار داشتند. به محض اين كه مى ديدند كسى چشمش سنگين مى شود، بلند مى شدند و خودشان با دست مباركشان صورت آن شخص را مى شستند و مى فرمودند: برادر! مواظب باش خواب نروى.
Powered by TayaCMS