دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

دوران زندگانی امام رضا(ع)

دوره‌ی اول: زمانی که با پدر بزرگوارشان، امام موسی‌کاظم(ع) بودند. که این دوره سی و پنج سال طول کشید. امام(ع) این دوره را در شهر مدینه گذراند و با پدر و خانواده خود زندگی می‌کرد.‌..
No image
دوران زندگانی امام رضا(ع)
دوران زندگانی امام رضا(ع) دوران زندگانی امام رضا (علیه‌السلام) را می‌توان به سه قسمت تقسیم کرد: دوره‌ی اول: زمانی که با پدر بزرگوارشان، امام موسی‌کاظم(ع) بودند. که این دوره سی و پنج سال طول کشید. امام(ع) این دوره را در شهر مدینه گذراند و با پدر و خانواده خود زندگی می‌کرد.‌ دوره‌ی دوم: دوره‌ی امامت آن حضرت است که در مدینه بودند و پس از پدرشان رهبری مردم را به عهده داشتند. امام رضا(ع) در سال 183 هجری، پس از شهادت امام کاظم(ع) که در زندان هارون اتفاق افتاد به مقام امامت رسید. در آن هنگام امام 35 سال داشتند که با تعیین رسول خدا(ص) ومعرفی پدرش امام کاظم(ع) بود. امام کاظم(ع) پیش از دستگیری و زندانی شدن مشخص کرده بود که حجت خدا در زمین پس از او کیست، تا پیروان و حق‌جویان در ظلمت نمانند و به کجروی و گمراهی نیفتند.‌ امام (ع) در این دوره پناهگاه مسلمانان بودند و منزل آن حضرت، مرکز رفت و آمد دانشمندان و مجتهدان بود. در این دوره کسانی که به مکه و مدینه می‌آمدند. از علم و دانش آن حضرت بهره‌مند می‌شدند. این دوره 16 سال طول کشید. در این مدت در علم و دانش به روی مردم باز بود و هرکس به اندازه‌ی استعداد و توانش از علم و دانش امام(ع) بهره‌مند می‌شد.<مخزومی> می‌گوید: روزی امام موسی بن جعفر(ع) ما را خواست و فرمود: آیا می‌دانید، چرا شما را طلبیدم؟ خواستم شما شاهد باشید که این پسرم (اشاره به امام رضا(ع) کرد) جانشین من است. <یزید بن سلیط> می‌گوید: برای حج عمره به مکه می‌رفتیم. در راه با امام کاظم(ع) رو به رو شدیم. من به ایشان عرض کردم: پدر و مادرم فدایتان، شما نیز مانند پدرتان ما را از امام بعد از خود آگاه کنید. امام موسی بن جعفر(ع) درباره‌ی امامت توضیحی دادند و فرمودند: امامت امری الهی است و امامان از قبل از طرف خدا و پیامبر(ص) تعیین شده‌اند. پس از من امر امامت به پسرم (علی) می‌رسد که هم نام امام اول (علی بن ابی‌طالب) و امام چهارم (علی‌بن‌الحسین) است. ای یزید آنچه گفتم نزد تو چون امانتی محفوظ بماند. فقط به کسانی بازگو کن که صداقت آنان را شناخته‌‌باشی. ‌
روزنامه اطلاعات

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
عن ام البنین (علیها السلام): «أخبِرنی عَن أبِی عَبدالله الحُسَین، …أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین»

عن ام البنین (علیها السلام): «أخبِرنی عَن أبِی عَبدالله الحُسَین، …أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین»

حضرت ام البنین (علیها السلام): «از ابا عبدالله الحسین (ع) به من خبر بده! …فرزندانم و تمام کسانی که زیر آسمان کبودند، همه به فدای ابا عبدالله الحسین (ع) باد!» (منتهی المقال، ج 2، ص 70؛ تذکره الشهداء، ص 443)
Powered by TayaCMS