دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

شفاعت‌ حضرت ‌ معصومه(س)

بالاترین جایگاه شفاعت از آن رسول گرامی اسلام(ص) است که در قرآن کریم از آن به مقام محمود تعبیر شده است.دو تن از بانوان خاندان رسول گرامی اسلام(ص) شفاعت گسترده‌ای دارند که به طور بسیار وسیع می‌تواند همه‌ی اهل محشر را در...
No image
شفاعت‌ حضرت ‌ معصومه(س)
شفاعت‌ حضرت ‌ معصومه(س) تهیه و تنظیم: جمیله مهدوی‌نیا بالاترین جایگاه شفاعت از آن رسول گرامی اسلام(ص) است که در قرآن کریم از آن به مقام محمود تعبیر شده است.دو تن از بانوان خاندان رسول گرامی اسلام(ص) شفاعت گسترده‌ای دارند که به طور بسیار وسیع می‌تواند همه‌ی اهل محشر را در برگیرد. این دو بانوی عالی‌قدر ما یکی صدیقه‌ی طاهره، حضرت‌فاطمه‌ی‌زهرا(س) است که شفاعت، مهریه‌ی آن حضرت است و دیگری حضرت معصومه(س) است. در حدیثی که حتی از اهل سنت نقل شده است، پس از فاطمه‌ی زهرا(س) گستردگی شفاعت هیچ بانویی به شفاعت محشر حضرت معصومه(س) نمی‌رسد. امام‌صادق(ع) فرموده‌اند: به شفاعت آن حضرت(س) همه‌ی شیعیان ما وارد بهشت می‌شوند. حضرت معصومه(س) از جمله بانوان گرانقدر جهان تشییع است و مقام علمی والایی دارد. نقل شده که جمعی از شیعیان به دیدار حضرت موسی‌بن‌جعفر(ع) به مدینه رفتند تا از ایشان درباره مسائل شرعی خود پرسش کنند. چون امام کاظم(ع) در مسافرت بودند. پرسش‌های خود را به حضرت معصومه(س) که در آن هنگام کودکی خردسال بود، تحویل دادند. فردای آن روز، برای گرفتن پاسخ به منزل امام(ع) مراجعه کردند؛ اما هنوز از سفر برنگشته بودند. به ناچار، خواستند تا پرسش‌های خود را بگیرند و در مسافرت بعدی به خدمت امام برسند.‌ وقتی پرسش را گرفتند، دیدند حضرت معصومه(س) جواب آنان را نوشته است. شیعیان بسیار خوشحال شدند و پس از سپاسگزاری فراوان، شهر مدینه را ترک کردند. هنگامی که برمی‌گشتند به طور اتفاقی امام‌موسی‌کاظم(ع) را در بین راه دیدند. ماجرا را به حضرت گفتند. وقتی امام(ع) پاسخ پرسش‌ها را مطالعه کردند دیدند پاسخ‌‌ها همه درست است سه بار فرمودند: پدرش فدایش! حضرت معصومه(س) مانند حضرت زینب(س) <عالمه‌ای غیرمعلّمه> بودند. امام جواد(ع) فرموده‌اند: هر کسی عمه‌ی مرا در قم زیارت کند، بهشت از آن اوست. (بحار جلد 102، صفحه‌ی 265)
روزنامه اطلاعات

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
عن ام البنین (علیها السلام): «أخبِرنی عَن أبِی عَبدالله الحُسَین، …أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین»

عن ام البنین (علیها السلام): «أخبِرنی عَن أبِی عَبدالله الحُسَین، …أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین»

حضرت ام البنین (علیها السلام): «از ابا عبدالله الحسین (ع) به من خبر بده! …فرزندانم و تمام کسانی که زیر آسمان کبودند، همه به فدای ابا عبدالله الحسین (ع) باد!» (منتهی المقال، ج 2، ص 70؛ تذکره الشهداء، ص 443)
Powered by TayaCMS