دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آنچه پشت را مى‌شکند‌

سه چیز پشت آدمی را می‌شکند: کسی که عمل نیک خود را بزرگ بشمرد و کسی که گناهان خویش را فراموش کند و آن کس که استبداد رأی داشته باشد. (یکصد وپنجاه درس زندگی ، آیت الله مکارم شیرازی)
آنچه پشت را مى‌شکند‌
آنچه پشت را مى‌شکند‌

آنچه پشت را مى‌شکند‌[1]

قال الامام الباقر (ع): ثَلاثُ قاصِماتُ الظَّهْرِ: رَجُلٌ إسْتَکْثَرَ عَمَلَهُ وَنَسِیَ ذنُوبَهُ وأَعَجَبَ برَأیِهِ (وسایل الشیعه ج 1، ص 73)

کسانى که اعمال خود را بزرگ مى‌شمرند، مسلّماً به همان قانع مى‌شوند و همین طرز فکر سدى در برابر تکامل و پیشرفت آنها ایجاد مى‌کند.

و آنها که گناه خویش را فراموش کنند، به جاى جبران آنها هر روز آلوده گناه تازه‌اى مى‌شوند و یکباره سقوط خواهند کرد.

و آنها که تنها به فکر خود تکیه مى‌کنند، از پشتوانه افکار عمومى و عقول دانش‌هاى فراوان دیگران محروم مى‌مانند، لغزش‌ها پشت سر هم دامن آنها را مى‌گیرد و بالاخره پشت آنها در زیر بار انبوه مشکلات خواهد شکست.

    پی نوشت:
  • [1] . مکارم شیرازی، ناصر؛ یکصد وپنجاه درس زندگی ، قم، نسل جوان، 1388 ش، ص46.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

راه های تربیت کودک از نظر اسلام

راه های تربیت کودک از نظر اسلام

آنان می‌پوشانند و موهای ایشان را برهنه می‌گذارند. سپس توقع دارند که در هنگام بلوغ شکل و ظاهری دیگری به خود گیرد و حجاب داشته باشد، درحالی که تا بیش از این نیمه عریان در اجتماع رفت و آمد داشته است.
No image

مهرورزی و گذشت

پر بازدیدترین ها

No image

غیرت ورزی پسندیده

No image

زن، نماد همه زیبایی ها

No image

مهرورزی و گذشت

No image

بخشيدن را ياد بگيريد

No image

آداب تعامل و معاشرت

Powered by TayaCMS