دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نه چاپلوسى نه حسد

مدح و تعریف بیش از استحقاق و شایستگی تملق است و کمتر از استحقاق یا ناتوانی در بیان است یا حسد. (برگرفته از کتاب یکصد وپنجاه درس زندگی ،تألیف آیت الله العظمی مکارم شیرازی)
نه چاپلوسى نه حسد
نه چاپلوسى نه حسد

نه چاپلوسى نه حسد

شک نیست که باید از افراد شایسته و صفات و اعمال نیکشان تقدیر و تمجید کرد و آنها را در راهى که در پیش گرفته‌اند تشویق و دلگرم نمود ولى باید این کار درست به اندازه استحقاق افراد باشد وگرنه نتیجه‌هاى منفى و زیانبخشى به وجود مى‌آورد، اگر بیش از اندازه شایستگى باشد تملق و چاپلوسى است که هم شخصیت گوینده را در هم مى‌شکند و هم طرف را گرفتار عجب و خودبینى مى‌کند، و اگر کمتر از شایستگى باشد، هم نیکان را دلسرد مى‌سازد و هم نشانه حسد یا عجز گوینده است.

منبع: کتاب یکصد وپنجاه درس زندگی ،تألیف آیت الله العظمی مکارم شیرازی

    پی نوشت:
  • [1] . بحارالانوار، جلد 74، صفحه 286.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

علل زوال ادریسیان

زید بن علی بن حسین بن علی بن أبی طالب(علیهم السلام) با قیام علیه حکومت هشام بن عبدالملک(72-125 هجری)، پایه گذار مکتب زیدیه در جهان اسلام شد. این گروه که بواسطه انتساب نامشان به نام زید بن علی، به این شهرت رسیده‌اند، در اصطلاح دانش فرقه شناسی، شاخه‌ای از مذهب تشیع می‌باشند که پیروان آن اعتقاد به امامت زید را نیز به همراه دارند.
No image

تقابل دیدگاههای مخترعه و مطرفیه

زیدیه در لفظ به گروهی که منسوب به زید بن علی بن حسین ابن علی بن أبی طالب(علیهم) هستند، اطلاق می شود[1]. اندیشه «منصوص بودن امامت» و اعتقاد به وجود نص بر امامت اهل بیت(ع) نقطه پیوندی است که زیدیه و امامیه را تحت عنوان عام «تشیع» قرار می‌دهد.[2]
No image

ناصریه

No image

مطرفیه

No image

ابراهیمیه

پر بازدیدترین ها

No image

فرقه زیدیه

No image

ادریسیه

No image

قاسمیه

No image

ناصریه

No image

مطرفیه

Powered by TayaCMS