دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قال الامام علی (علیه‌السلام): «مَنْ کَرُمَتْ علیه نَفْسُهُ لَمْ یُهْنِها بالمعصیتهِ»

امام علی (علیه‌السلام) فرمودند: «کسی که نفس شرافتمند و با عزّت دارد هرگز آن را با پلیدی گناه، خوار و پست نخواهد داشت» (غررالحکم، ص 677)
قال الامام علی (علیه‌السلام): «مَنْ کَرُمَتْ علیه نَفْسُهُ لَمْ یُهْنِها بالمعصیتهِ»
قال الامام علی (علیه‌السلام): «مَنْ کَرُمَتْ علیه نَفْسُهُ لَمْ یُهْنِها بالمعصیتهِ»

قال الامام علی (علیه‌السلام):

«مَنْ کَرُمَتْ علیه نَفْسُهُ لَمْ یُهْنِها بالمعصیتهِ» (غررالحکم، ص 677)

امام علی علیه‌السلام فرمودند:

«کسی که نفس شرافتمند و با عزّت دارد هرگز آن را با پلیدی گناه، خوار و پست نخواهد داشت»

توضیح:

عزّت نفس برای همۀ مردم در کلیۀ شئون زندگی فردی و اجتماعی، مادی و معنوی و همچنین در تمام ادوار حیات از دوران کودکی و جوانی تا ایّام میان‌سالی و پیری یکی از ارکان اساسی خوشبختی و سعادت است.

خانواده‌هایی که اعضاء آن با عزت نفس و شرافت اخلاقی خو گرفته‌اند و به پستی و فرومایگی آلوده نشده‌اند از بسیاری از گناهان و پلیدی‌های اخلاقی که منشاء فساد و تیره روزی است منزّه و مبرّی هستند.

کشوری که افراد آن با عزّت نفس بار آمده‌اند و در نظر مردم و حکومت، شرافت اخلاقی مهم و لازم الرعایه شناخته شده است دروغ و تملق‌گوئی، دزدی و رشوه‌خواری، خدعه و فریبکاری و خلاصه بسیاری از گناهان و ناپاکی‌های اخلاقی در آن کشور راه ندارد. عزت نفس و شرافت دوستی، خودبخود مردم را به راه وظیفه‌شناسی سوق می‌دهد و از اعمال ضد اخلاقی بر حذرشان می‌دارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان شان و منزلت حضرت ابوالفضل علیه السلام

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان شان و منزلت حضرت ابوالفضل علیه السلام در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان گریه و عزاداری برای امام حسین علیه السلام

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان گریه و عزاداری برای امام حسین علیه السلام در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور 6

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور 6 در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور11

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور11 در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
Powered by TayaCMS