مرورگر شما از جاوا اسکریپت پشتیبانی نمی کند. این مسئله ممکن است باعث ایجاد عملکرد غیر صحیحی در سایت گردد.
بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی
خانه
درباره ما
تماس با ما
جستجو
بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی
جستجو
موضوعات
منو
«روشنفکری دینی و چالشهای جدید» منتشر شد
17 فروردین 1387, 0:0
«روشنفکری دینی و چالشهای جدید» منتشر شد
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، روشنفکری دینی، جریان فکری، فرهنگی و اجتماعی معاصر است که از حدود شصت سال پیش، پس از شهریور 1320 آغاز شده است. اما جریان نوگرایی دینی ریشه در تاریخ اسلام و مسلمانان دارد. جریان روشنفکری دینی در مقایسه با جریان نواندیشی دینی پدیدهای کموبیش جدید است.
روشنفکری دینی رسالتی بیش از بازسازی و نوسازی اندیشههای رایج دینی مردم دارد و آن تغییر و تحول در مناسبات و ساختارهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه است. عمدهترین رسالت روشنفکر دینی، بومی کردن مفاهیم و مقولات اساسی مدرنیته است، زیرا تا هنگامی که این مقولات و مفاهیم کلیدی، بومی نشوند، تعارض میان فرهنگ بومی و عناصر مدرنیته ادامه خواهد یافت و ایران وارد عصر جدید نخواهد شد.
در کتاب حاضر، که برگرفته از مقالات، نوشتهها، مصاحبه یا میزگردهاست، جریان روشنفکری دینی و چالشهای آن در ایران و سایر کشوهای اسلامی نقد شده است.
عناوین فصول کتاب از این قرارند: مقدمه، نوگرایی دینی، روشنفکری دینی و چالشهای جدید، روشنفکری دینی، سنت و مدرنیته، دین و جامعه مدنی، مردمسالاری و روشنفکری دینی، دین و دولت، روشنفکری دینی و سکولاریسم، روشنفکری دینی و جریان ملی ـ مذهبی، چشمانداز نیروهای ملی ـ مذهبی، موانع تحقق حقوق بشر در کشورهای اسلامی، جامعه مدنی و جوانان، بزرگترین آفت حکومت به نام دین، وحدت اسلامی.
کتاب 280 صفحهای «روشنفکری دینی و چالشهای جدید» نوشته «ابراهیم یزدی» با بهای 32000 ریال در 1100 نسخه به کوشش انتشارات «کویر» منتشر و در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
منبع: خبرگزاری قرآنی
«روشنفکری دینی و چالشهای جدید» منتشر شد
مقالاتی که اخیرا مشاهده شده اند.
کتاب الوصیة
17 دی 1404, 12:31
توکل و رضا
17 دی 1404, 12:31
کتاب رسائل
17 دی 1404, 12:31
آیین تعزیه (2)
17 دی 1404, 12:31
العقد المفصل
17 دی 1404, 12:31
نظر خود را بنویسید!
در حال حاضر هیچ نظری برای این مقاله وجود ندارد.
برای درج نظر خود درباره
«روشنفکری دینی و چالشهای جدید» منتشر شد
فیلدهای زیر را پر کنید.
نظر شما
عنوان
این فیلد اجباریست.
امتیاز
-
1
2
3
4
5
این فیلد اجباریست.
نظر شما
این فیلد اجباریست.
اطلاعات شما(اختیاری)
نام شما
آدرس شما
پست الکترونیک
جستجو
این موضوعات را نیز بررسی کنید:
فرهنگی
جدیدترین ها در این موضوع
هویت زنانه در تندباد تاریخ
✍️ سعید احمدی
12 تیر 1404, 12:15
سگ کی؟
✍️ سعید احمدی
11 تیر 1404, 17:0
کارهای کثیف
✍️ سعید احمدی
11 تیر 1404, 13:42
الهیات جنگ...
یادداشت
11 تیر 1404, 10:7
در مقابل آمریکا ما چه کسی را داریم؟!...
یادداشت
10 تیر 1404, 9:25
پر بازدیدترین ها
اگر والدین به فرزندان ستم کنند فرزندان چطور برخورد کنند، بطوری که هم موجب ناراحتی آنها نشود و هم بتوانند آنها را امر به معروف و نهی از منکر کنند، و اگر نصیحت تأثیر نداشت چطور باید با آنها برخورد کرد؟
24 آبان 1393, 14:10
آشنایی با احکام اعتکاف (مکان اعتکاف)
اعتکاف تنها در مسجد صحیح است ، بنابراین اگر کسى در خانه خود یا در تکیه، یا حسینیه یا در حرم معتکف شود صحیح نیست و ازمساجد نیز تنها در این مساجد، اعتکاف صحیح است .
29 آبان 1396, 15:22
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران
این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نمودهاند.
4 تیر 1390, 0:0
نسبت های چهارگانه (نسب اربع)
24 آبان 1393, 14:8
آشنایی با احکام اعتکاف (روزه و مدت اعتکاف)
انسان، در ایام اعتکاف باید روزه بگیرد، بنابراین، کسى که نمىتواند روزه بگیرد، مانند، مسافر، مریض و زن حایض یا نفساء و کسى که عمداً روزه نگیرد، اعتکافش صحیح نیست.
29 آبان 1396, 15:16
سایت های پژوهشکده باقرالعلوم
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان
پژوهه تبلیغ
Powered by
TayaCMS