دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

شخصیت اجتماعى

No image
شخصیت اجتماعى

شخصیت اجتماعى

آقاجمال خوانسارى فقیهى مردمى،نیک گفتار، عالى مقام، خوش فکر، بلند نظر، زیبا صورت، پرهیزگار، شوخ طبع و نمکین بود. این عوامل موجب علاقه شدید مردم به وى شده بود.

او با همه افراد، از پایین ترین طبقات مردم عادى گرفته تا امیران و سلاطین صفوى، معاشرت داشت و خود را در این رفت و آمدها در چهار چوب تشریفات و تعارفات معمولى گرفتار نمى کرد. وى با خواص و عوام با زبانى شیرین و گفتارى ملیح گفت و گو مى کرد و بدین وسیله با آنان ارتباط نزدیک برقرار مى کرد و در هدایتشان مى کوشید. از این رو، او پناهگاه نیازمندان و دردمندان بود. آقا جمال براى حلّ مشکلات بیچارگان تلاش مى نمود.([25]) نفوذ وى در میان مردم به گونه اى بود که پادشاهان صفوى به او ابراز ارادت مى کردند و با عطایاى خود او را مى نواختند.([26])

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

هویت زنانه در تندباد تاریخ

هویت زنانه در تندباد تاریخ

✍️ سعید احمدی
سگ کی؟

سگ کی؟

✍️ سعید احمدی 
کارهای کثیف

کارهای کثیف

✍️ سعید احمدی 
الهیات جنگ...

الهیات جنگ...

یادداشت

پر بازدیدترین ها

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
No image

امام حسین (ع): «الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون»

«مردم بندۀ دنیایند و دین بر زبانشان می‌چرخد و تا وقتی زندگی‌هاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک می‌شوند.»
No image

قالَ رَسُولُ اللّهِ (صلّى اللّه علیه و آله):«اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً.»

پیامبر اکرم (صلّى اللّه علیه و آله) فرمود: «براى شهادت حسین علیه السلام ، حرارت و گرمایى در دلهاى مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی‌شود.» (جامع احادیث الشیعه ، ج 12، ص 556)
Powered by TayaCMS