دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

علت دشمنی ها

مردم دشمن چیزهایی هستند که نمی‌دانند. (یکصد وپنجاه درس زندگی ، آیت الله مکارم شیرازی)
علت دشمنی ها
علت دشمنی ها

علت دشمنی ها ‌[1]

قال علی(ع) :« الْنّاسُ اعْداءُ جَهِلُواْ »(نهج البلاغه، کلمات قصار، ش 172)

بعضى از مردم را مى‌بینیم که بسیارى از حقایق را انکار مى‌کنند و بر ضد آن بپا مى‌خیزند و دلیلى براى آن جز نادانى و بى‌خبرى نمى‌یابیم. این گفتار حکیمانه مخصوصاً درباره مسائل دینى کاملًا صدق مى‌کند؛ در حقیقت اگر بعضى از مردم، حتى بعضى از کسانى که در علوم دیگر استادند، آنها را انکار مى‌کنند و به دشمنى با آن بر مى‌خیزند، هنگامى که دقت مى‌کنیم مى‌بینیم به عمق و فلسفه مذهب و مسائل مذهبى نرسیده‌اند و گرنه هرگز راه انکار را نمى‌پوییدند و این واقعیت کراراً آزمایش شده است.

پیام این حدیث این است که به جای عکس العملهای حادّ و شدید در برابر مخالفتها، باید به کار فرهنگی پرداخت وبه تبیین مفاهیم دینی روی آورد تا دشمنی‌ها فرو نشیند.

    پی نوشت:
  • [1] . مکارم شیرازی، ناصر؛ یکصد وپنجاه درس زندگی ، قم، نسل جوان، 1388 ش، ص108.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان هدایت، مهم‌ترین درس عاشورا

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان هدایت، مهم‌ترین درس عاشورا در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان شان و منزلت حضرت ابوالفضل علیه السلام

سخنرانی استاد میرباقری با عنوان شان و منزلت حضرت ابوالفضل علیه السلام در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان آماده شدن برای سفر آخرت

سخنرانی استاد فرحزاد با عنوان آماده شدن برای سفر آخرت در رابطه با موضوع اخلاق در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان گریه و عزاداری برای امام حسین علیه السلام

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان گریه و عزاداری برای امام حسین علیه السلام در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان ویژگیهای دوران جوانی و جوانان

سخنرانی استاد رفیعی با عنوان ویژگیهای دوران جوانی و جوانان در رابطه با موضوع اخلاق در این قسمت قرار دارد.
Powered by TayaCMS