دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تربیت دینی قلب دعا

بسیاری از مردم می‌پرسند چرا دعا می‌کنیم ولی اجابت نمی‌شود‌، ولی به این توجه ندارند که اصولاً آداب دعا و شرایط آن را نمی‌شناسند و یا اگر می‌شناسند به آنها عمل نمی‌کنند.
تربیت دینی قلب دعا
تربیت دینی قلب دعا

اجابت دعای قلب حاضر

بسیاری از مردم می‌پرسند چرا دعا می‌کنیم ولی اجابت نمی‌شود‌، ولی به این توجه ندارند که اصولاً آداب دعا و شرایط آن را نمی‌شناسند و یا اگر می‌شناسند به آنها عمل نمی‌کنند.

آدمی وقتی نزد کسی برای گرفتن وام می‌رود که نسبت به قرض دادن آن شخص دست کم اطمینان دارد و با ادب و احترام می‌رود و درخواستش را مطرح می‌کند. پیش هر کسی هم نمی‌رود تا بعداً بگوید عطایش را به لقایش بخشیدم. وقتی شما دعا می‌کنید در حقیقت مانند کسی هستید که برای گرفتن وام می‌خواهید به نزد کسی بروید. پس باید با این اطمینان بروید که او به شما وام را پرداخت می‌کند و دعای شما را اجابت می‌کند؛ اگر شک و تردید داشته باشید و درخواست خود را با تردید مطرح کنید، در حقیقت می‌خواهید به یکی از سه چیز اقرار کنید و بگویید: یا شخص دانا به حال ما نیست؛ یا دانا است ولی ناتوان از انجام کار ما است؛ یا اینکه دانا و توانا به کار ما هست؛ ولی بخیل است و می‌ترسد که از بخشش چیزی کم شود.

اما وقتی با یقین می‌رویم نزد خدا و دعا را با حالت اطمینان و یقین مطرح می‌کنیم؛ در حقیقت به خدا می‌گوییم: دانا و علیم به حال مایی و توانا و قدیر به کار مایی و بخشنده‌ای هستی که از بخشش تو چیزی از خزائنت کم نمی‌شود.

از این رو پیامبر(ص) در‌باره شرایط اجابت دعا می‌فرماید: ادْعُوا الله وَ أَنْتُمْ مُوقِنُونَ بِالْإِجَابَهِ وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ لَا یَسْتَجِیبُ دُعَاءً مِنْ قَلْبِ غَافِلٍ لَاهٍ؛ خدا را بخوانید طوری که یقین به اجابت دعا داشته باشید و بدانید که خداوند دعا را از قلب غافل بی‌خبر نمی‌پذیرد. (بحارالانوار، ط- بیروت، ج 90، ص 321)

اینکه آن حضرت (ع) از قلب بی‌خبر و غافل نمی‌پذیرد مراد همین بی‌خبری از دانایی و توانایی و بخشندگی خداوند است. پس با غفلت و شک و تردید دعا نکنیم و وقتی به سراغ خدا می‌روییم با یقین و اطمینان از دانایی و توانایی و بخشندگی‌اش بخواهیم و اطمینان به اجابت داشته باشیم.

روزنامه کیهان

تاریخ انتشار: 31 شهریور ماه 1397

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پایان همایش بین‌المللی گفت‌وگوی بین اسلام و مسیحیت در طرابلس

پایان همایش بین‌المللی گفت‌وگوی بین اسلام و مسیحیت در طرابلس

همایش بین‌‌المللی گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت که از روز پنجشنبه 13 دی ماه درطرابلس پایتخت لیبی آغاز شده‌بود، شب به کار خود پایان‌داد.
No image

فلسطین؛ 60 سال پس از نکبت

پر بازدیدترین ها

امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

امروز شنبه هفدهم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با بیست و پنجم شعبان المعظم سال 1428 هجری قمری و برابر است با هشتم سپتامبر 2007 میلادی.
امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

امروز دوشنبه بیست و ششم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با پنجم رمضان سال 1428 هجری قمری و برابر است با هفدهم سپتامبر 2007 میلادی.
امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

امروز دوشنبه سی مهرماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با دهم شوال سال 1428 هجری قمری و برابر است با بیست و دوم اکتبر 2007 میلادی.
پنجمین شهید محراب

پنجمین شهید محراب

در شعبان 1322 قمری، مطابق با 1281 شمسی، در خمینی شهر (سده) از توابع اصفهان در خانواده ای روحانی و اهل علم، فرزندی دیده به جهان گشود که او را عطاء الله نامیدند.
No image

تظاهرات مردم تهران علیه رژیم پهلوی پس از اقامه نماز عید فطر به امامت شهید آیه الله مفتح

در روز 22 بهمن 1357، انقلاب اسلامی ایران پس از سالها مجاهدت، ایثار، فداکاری و مقاومت در راه رضای الهی با رهبری بی نظیر حضرت امام خمینی و به همت مردم سرافراز ایران به پیروزی نهایی رسید
Powered by TayaCMS