دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اعمال عبادی روز سه‌ شنبه‌

No image
اعمال عبادی روز سه‌ شنبه‌ اعمال روز سه‌شنبه‌
1. دعای روز سه‌شنبه‌
بِسْمِ اللَّهِ‌الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‌
اَلْحَمْدُ للَّهِ‌ِ وَ الْحَمْدُ حَقُّهُ کَما یَسْتَحِقُّهُ حَمْداً کَثیراً وَ اَعُوذُ بِهِ مِنْ شَرِّ نَفْسی‌ اِنَ‌النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ اِلاَّ ما رَحِمَ رَبّی‌ وَ اَعُوذُ بِهِ مِنْ شَرِّ الشَّیْطانِ الَّذی‌ یَزیدُنی‌ذَنْباً اِلی‌ ذَنْبی‌ وَ اَحْتَرِزُ بِهِ مِنْ کُلِّ جَبَّارٍ فاجِرٍ وَ سُلْطانٍ جآئِرٍ وَ عَدُوٍّ قاهِرٍ اَللّهُمَ‌اجْعَلْنی‌ مِنْ جُنْدِکَ فَاِنَّ جُنْدَکَ هُمُ الْغالِبُونَ وَ اجْعَلْنی‌ مِنْ حِزْبِکَ فَاِنَّ حِزْبَکَ هُمُ‌الْمُفْلِحُونَ وَ اجْعَلْنی‌ مِنْ اَوْلِیآئِکَ فَاِنَّ اَوْلِیآئَکَ لا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ‌اَللّهُمَّ اَصْلِحْ لی‌ دینی‌ فَاِنَّهُ عِصْمَةُ اَمْری‌ وَ اَصْلِحْ لی‌ اخِرَتی‌ فَاِنَّها دارُ مَقَرّی‌ وَاِلَیْها مِنْ مُجاوَرَةِ اللِّئامِ مَفَرّی‌ وَ اجْعَلِ الْحَیوةَ زِیادَةً لی‌ فی‌ کُلِّ خَیْرٍ وَ الْوَفاةَراحَةً لی‌ مِنْ کُلِّ شَرٍّ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی‌مُحَمَّدٍ خاتَمِ النَّبِیّینَ وَ تَمامِ عِدَّةِ الْمُرْسَلینَ‌وَ عَلی‌ آلِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرینَ وَاَصْحابِهِ الْمُنْتَجَبینَ وَ هَبْ لی‌ فِی الثُّلَثآءِ ثَلاثاً لاتَدَعْ لی‌ ذَنْباً اِلاَّ غَفَرْتَهُ وَ لا غَمّاً اِلاَّ اَذْهَبْتَهُ وَ لا عَدُوّاً اِلاَّ دَفَعْتَهُ بِبِسْمِ‌اللَّهِ خَیْرِالْأَسْمآءِ بِسْمِ اللَّهِ رَبِّ الْاَرْضِ وَ السَّمآءِ اَسْتَدْفِعُ کُلَّ مَکْرُوهٍ اَوَّلُهُ سَخَطُهُ وَاَسْتَجْلِبُ کُلَّ مَحْبُوبٍ اَوَّلُهُ رِضاهُ فَاخْتِمْ لی‌ مِنْکَ بِالْغُفْرانِ یا وَلِیَّ الْإِحْسانِ !
سپاس از آنِ خداست و سپاس حقّ اوست، چنانچه شایسته سپاس‌فراوان است. پناه می‌برم به او از شرّ نفس امّاره که نفس امّاره، بسیاروادار به بدی کند مگر آن که مهر ورزد پروردگارم، و پناه برم به او از شرّشیطان که می‌خواهد گناه بر گناهم افزاید، و به او حفظ خود جویم ازهر جبّار نابکار و پادشاه ستمکار و دشمن قهّار. بار خدایا! قرارم دِه ازلشکر خود، زیرا لشکر تو پیروزند، و قرارم ده از حزب خود، که حزب‌تو همان رستگارانند، و قرارم دِه از دوستانت، که دوستانت ترسی‌ندارند و اندوهی در دل ندارند. بار خدایا! اصلاح کن دینم را که‌نگهدارِ شأن من است، و اصلاح کن برایم آخرتم را که خانه پایدار من‌است، و آن گریزگاه من از مجاورت فرومایگان است، و قرار دِه‌زندگی‌ام را مایه فزونی بر خیر، و مرگم را آسایش من از هر شرّی. بار خدایا! رحمت فرست بر محمّد، خاتم پیغمبران و مکمّل شماره‌رسولان و بر خاندانش که از پاکان و پاک‌نژادانند، و بر یاران‌برگزیده‌اش؛ و ببخش مرا در این روز سه‌شنبه، سه چیز. مگذار برایم‌گناهی، مگر که آن را بیامرزی، و مگذار اندوهی، مگر این که ببری آن‌را، و دشمنی مگذار، مگر این که دفع نمایی آن را به وسیله نام خدا که‌بهترین نام‌هاست. من به نام خدا پروردگار زمین و آسمان، می‌خواهم‌دفع هر بدی‌ای را که آغازش خشم اوست، و جلب می‌کنم هردلخواهی را که اوّلش رضای اوست. پس سرانجام مرا آمرزش قرار ده،ای ولیّ احسان!

2. زیارت امام سجاد، امام باقر و امام صادق (ع)
اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا خُزَّانَ عِلْمِ اللَّهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا تَراجِمَةَ وَحْیِ اللَّهِ، اَلسَّلامُ‌عَلَیْکُمْ یا اَئِمَّةَ الْهُدی‌، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَعْلامَ التُّقی‌، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَوْلادَرَسُولِ اللَّهِ اَنَا عارِفٌ بِحَقِّکُمْ مُسْتَبْصِرٌ بِشَأْنِکُمْ مُعادٍ لِأَعْدآئِکُمْ مُوالٍ لِأَوْلِیآئِکُمْ‌بِاَبی‌ اَنْتُمْ وَاُمّی‌ صَلَواتُ اللَّهِ عَلَیْکُمْ اَللَّهُمَّ اِنّی‌ اَتَوالی‌ آخِرَهُمْ کَما تَوالَیْتُ اَوَّلَهُمْ‌وَاَبْرَءُ مِنْ کُلِّ وَلیجَةٍ دُونَهُمْ وَ اَکْفُرُ بِالْجِبْتِ وَالطَّاغُوتِ وَاللّاتِ وَالْعُزّی‌ صَلَواتُ‌اللَّهِ عَلَیْکُمْ یا مَوالِیَّ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَکاتُهُ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا سَیِّدَ الْعابِدینَ وَسُلالَةَالْوَصِیّینَ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا باقِرَ عِلْمِ النَّبِیّینَ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا صادِقاً مُصَدَّقاً فِی‌الْقَوْلِ وَالْفِعْلِ یا مَوالِیَّ هذا یَوْمُکُمْ وَهُوَ یَوْمُ الثُّلَثآءِ وَاَنَا فیهِ ضَیْفٌ لَکُمْ‌وَمُسْتَجیرٌ بِکُمْ فَاَضیفُونی‌ وَاَجیرُونی‌ بِمَنْزِلَةِ اللَّهِ عِنْدَکُمْ وَآلِ بَیْتِکُمُ الطَّیِّبینَ‌الطَّاهِرینَ
درود بر شما ای خازنان دانش خدا! درود بر شما ای مترجمان وحی‌خدا! درود بر شما ای ائمه هدی‌! درود بر شما ای نشانه‌های روشن‌تقوا! درود بر شما ای فرزندان رسول خدا! من به حقّ شما عارف، و به‌مقام شما بینا، و دشمنِ دشمنان شما، و دوستِ دوستان شمایم. پدرو مادرم به قربان شما! درود خدا بر شما! بار خدایا! من دوست باشم‌آخرِ آنهارا چنانچه دوست باشم اوّلِ آنها را، و بیزارم از هر همدمی جزآنها، و کافرم به هر بت و طاغوت و لات و عزّی‌. درود خدا بر شما ای‌سروران من و رحمت خدا و برکاتش! و درود بر تو ای سیّد عابدان ونژاد وصیّان! درود بر تو ای شکافنده علم پیغمبران! درود بر تو ای‌صادق مصّدق در گفتار و کردا! سروران من! امروز، روزِ شماست و آن،روزِ سه‌شنبه است و من در آن، مهمان شما هستم و پناهنده به شما.مرا بنوازید و در پناه گیرید، به مقام خدا نزد شما و خاندانتان که پاک وپاکیزه‌اند!

3. تسبیح مخصوص روز سه‌شنبه‌
بِسْمِ اللَّهِ‌الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‌
سُبْحانَ مَنْ هُوَ فی‌ عُلُوِّهِ دانٍ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ فی‌ دُنُوِّهِ عالٍ، سُبْحانَ مَنْ هُوَفی‌ اِشْراقِهِ مُنیرٌ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ فی‌ سُلْطانِهِ قَوِیٌّ، سُبْحانَ الْحَلِیمِ جَمیلَ،سُبْحانَ الْغِنَیِّ الْحَمِیدِ، سُبْحانَ الْوَاسِعِ الْعَلِیِّ، سُبْحانَ اللَّهِ وَتَعَالی‌، سُبْحانَ مَنْریَکْشِفُ الْضُرَّ وَهُوَ الْدَّآئِمُ الصَّمَدُ الْفَرْدُ الْقَدِیمُ، سُبْحانَ مَنْ عَلَافِی الْهَواءِ،سُبْحانَ الْحَیِّ الرَّفِیعِ، سُبْحانَ الْحَیِّ الْقَیُّومِ، سُبْحانَ الدَّآئِمِ الْبَاقِی الَّذِی لَایَزُولُ، سُبْحانَ الَّذِی لَاتَنْقُصُ خَزَآئِنُهُ، سُبْحانَ مَنْ لَا یَنْفَدُمَا عِنْدَهُ، سُبْحانَ مَنْ‌لَا تَبِیدُ مَعَالِمُهُ، سُبْحانَ مَنْ لَایُشَاوِرُ فِی أَمْرِهِ أَحَداً، سُبْحانَ مَنْ لَا الهَ غَیْرُهُ. سُبْحانَ اللَّهِ الْعَظِیم، سُبْحانَ اللَّه وَبِحَمْدِهِ، سُبْحانَ ذِی الْعِزِّ الشَّامِخِ الْمُبِینِ،سُبْحانَ ذِی الجَلالِ الْبَاذِخِ الَعَظِیمِ، سُبْحانَ ذِی الجَلالِ الْفَاخِرِ الْقَدِیمِ، سُبْحانَ مَنْ‌هُوَ فِی عُلُوِّهِ دَانٍ وَفِی دُنوِّهِ عَالٍ وَ فی‌ اِشْراقِهِ مُنیرٌ وَ فی‌ سُلْطانِهِ قَوِیٌّ، وَفِی‌مُلْکِهِ دَآئِمِ، وَصَلَّی اللَّهُ عَلَی رَسُولِهِ سَیِّدَنا مُحَمَّدٍ نَبِیَّهِ وَأَهْلِ بَیْتِهِ الطَّاهِرِینَ.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آيين زمامداری در سيره ي حكومتی اميرالمومنين علی عليه السلام

فتوحات خلفای پیش از امیرمومنان علی علیه السلام سرزمینی وسیع و پهناور برای حکومت ایشان به ارث گذاشت (که شامل تمام کشورهای کنونی شبه جزیره، ایران، عراق، شامات کنونی، مصر و...) زمامداری موفقیت آمیز ایشان برآن سرزمین با ابزار و سایل و سطح فرهنگی آن زمان می تواند بهترین الگوی زمامداری برای ما شیعیان ایشان باشد.
No image

برخورد با استهزاء گران از ديدگاه قرآن

آياتي كه در قرآن از استهزا به ميان آورده بيشتر مربوط به حوزۀ عقيده و دين بوده كه در آن دشمنان، انبياي الهي، مومنان، وحي، آيات قرآن، احكام عبادي، معاد، پيامبران و حتي خداوند را به تمسخر گرفته و از استهزا به عنوان حربه اي براي رويارويي با دين الهي بهره مي جستند
No image

تربيت توحيدی در سیره اهل بیت پیامبر (صلوات الله علیهم)

سیرۀ پیامبر و اهل بیت صلوات الله علیهم در تربیت اعتقادی در زمینۀاصل توحید دارای مراحل سه گانۀ تبیین، توصیف و تثبیت بوده است.اولا:در مواجهه با اکثریت مردم اصل وجود خدا را مفروض گرفته اما در برابر عقاید انحرافی از دلایل روشن و قوی استفاده می کردند. ثانیا: در مقام معرفی خدا تاکید بر بیان صفات خدا می کردند با رعایت سطح فکری مخاطب. ثالثا: برای ارتقا و رشد ایمان فرد را به ارتباط با خدا و حفظ و تقویت ارتباط با خدا دعوت می کردند.
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهی هر چند اجمالی به آیات و روایاتی كه در مورد فرزند وارد شده، می توان به نگرش عمیق اسلام درباره فرزند و جایگاهش در اندیشه اسلامی پی برد. فرزندان نعمت های الهی نزد والدین اند، هم می توان آنها را بر انجام اعمال ناشایست و خلاف فطرت الهی شان به خاك ذلّت و پستی نشاند.

پر بازدیدترین ها

No image

ساده زيستي در سيره پيامبر صَلَّي اللهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ

در جهان سرمایه داری امروز که متأسفانه مبتنی است بر توجه افراطی به نیازها فردی و خودبینی و خودپرستی و هر فرد سعی می کند همه کس و همه چیز را تا می تواند در مسیر اهداف و مقاصد خود به خدمت گیرد و از طرف دیگر شعار مصرف بیشتر و متنوع تر برای لذات بیشتر به نهایت رسیده و مدام توسط رسانه ها و جامعه تبلیغ می شود.
No image

برخورد با استهزاء گران از ديدگاه قرآن

آياتي كه در قرآن از استهزا به ميان آورده بيشتر مربوط به حوزۀ عقيده و دين بوده كه در آن دشمنان، انبياي الهي، مومنان، وحي، آيات قرآن، احكام عبادي، معاد، پيامبران و حتي خداوند را به تمسخر گرفته و از استهزا به عنوان حربه اي براي رويارويي با دين الهي بهره مي جستند
No image

سیره ی نبی مکرم اسلام صلّی الله علیه و آله در تغییر نام افراد

هرکس تاریخ زندگانی نبی مکرّم اسلام حضرت محمّد مصطفی صلی الله علیه و آله را مطالعه نماید درمی یابد که ایشان در موارد متعدد، نام افراد شهرها را عوض می نموده اند. امام صادق علیه السلامنیز در این باره می فرمایند: پیامبر نام های زشت شهرها و اشخاص را تغییر می دادند
No image

فلسفه امتحان از دیدگاه قرآن و روایات معصومین

امتحان در فرهنگ قرآن، قرار دادن انسان ها در بستر حوادث گوناگون تلخ و شیرین با هدف رسیدن آنان به كمال لایق خویش است و در آیات پرشماری با واژه های یاد شده و غیر آنها مطرح گردیده است.
Powered by TayaCMS