دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تالیفات آیت الله محمد صادق حائری شیرازی

No image
تالیفات آیت الله محمد صادق حائری شیرازی

آثار و...

مجموعه آثار منتشر شده آیت الله حائرى حاصل سخنرانیها، مباحثات و درسهایى است که در مناسبتهاى مختلفى براى شاگردان و علاقه مندان بیان کرده است. برخى دوستان و ناشران مطالب ضبط شده را پس از پیاده کردن و تنظیم زیر نظر ایشان به صورت کتاب، مقاله و نامه درآورده و در دسترس عموم قرار داده اند، عبارتند از[29]:

الف: کتابها

1. انسان الهى 2. انسان شناسى 3. با على در صحرا 4. تمثیلات (هشت جلد) 5. تفسیر سوره حمد 6. تربیت کودکان 7. حافظ سرّ 8. درس سحر 9. در سایه سار وحى 10. رمز دوام پیوند یا (آداب همسردارى) 11. راه رشد 12. سیرى در آفاق 13. مقدمه اى بر علوم انسانى 14. نماز 15. نکته ها 16. الولایة (شامل وصیت نامه ایشان نیز مى باشد) 17. ولایت فقیه انتخابى یا انتصابى 18. ولایت فقیه 19. ولایت.

ب: مقالات:

1. از واجبات تا معروف از حرام تا منکر 2. بزرگترین خدمت امام 3. پرسش و پاسخ 4. پیرامون فلاحت 5. تربیت طلاّب 6. تلاش منهاى اطاعت از رهبر 7. خاطرات زندان 8. در آستانه ظهور 9. دنیا از نظر یاران على(علیه السلام) 10. ربا و قرض الحسنه 11. رویکردى نو به مقوله اصلاحات 12. سلوک آهنین 13. طب النّبى 14. مجلس کارشناسان 15. مردم و انگیزه الهى 16. ولایت فقیه (انتخابى یا انتصابى) 17. ولایت فقیه (امتداد ولایت خداوند) 18. پیامبر اعظم(صلى الله علیه وآله)

ج: نامه ها و پیامها

در بین سالهاى 85 ـ 1380ش آیت الله حائرى نامه ها و پیامهاى فراوانى به مقامات و مسئولان اجرایى و غیر اجرایى کشور نگاشته و ضمن تشریح مسائل، راهبردهاى متناسبى را پیشنهاد کرده است. نیز در مناسبتهاى مختلف براى گردهماییها و کنگره ها و سمینارهاى استانى یا کشورى پیامهاى کوتاه و یا بلندى ارسال داشته که بدانها اشاره مى شود.

1. چند نامه کوتاه و بلند به آیت الله شیخ على اکبر هاشمى رفسنجانى در دوران مسئولیتهاى گوناگون پیرامون: «روش ایجاد اشتغال در کشور»، «آپارتمان نشینى را به باغ نشینى تبدیل کنیم»، «موانع اشتغال زایى و مسائل اقتصادى و تفاوت عملکرد ما در آن با حوزه مسائل سیاسى» (رنجنامه آیت الله حائرى)، «پول اعتبارى»، «روش ریشه کن کردن ربا و رسیدن به نظریه اعتبار مقوّم مالیت»

2. نامه به دکتر عباس شیبانى در موضوع: «روش نابود کردن ربا»، «تأسیس بانک پول با پشتوانه ثابت»

3. نامه به خانم معصومه ابتکار شامل: «تذکرات نسبت به محیط زیست» و «جلوگیرى از قطع اشجار»

4. نامه به مهندس حجتى (وزیر کشاورزى)

5. نامه به کمیته امداد امام خمینى

6. نامه به مدیر عامل سازمان آب و فاضلاب شیراز

7. نامه به ستاد غدیر در استان فارس

8. نامه دوستانه به رؤساى بانک هاى سراسر کشور

9. پیام به همایش نماز (در شیراز)

10. پیام به کنگره سعدى شناسى

11. پیام به همایش ستیغ سخن

12. پیام به جشنواره زیتون

13. پیام به اساتید دانشگاه ها و دانشجویان کشور

14. پیام به جشنواره هنر آسمانى

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

عالمان مرتبط

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آيين زمامداری در سيره ي حكومتی اميرالمومنين علی عليه السلام

فتوحات خلفای پیش از امیرمومنان علی علیه السلام سرزمینی وسیع و پهناور برای حکومت ایشان به ارث گذاشت (که شامل تمام کشورهای کنونی شبه جزیره، ایران، عراق، شامات کنونی، مصر و...) زمامداری موفقیت آمیز ایشان برآن سرزمین با ابزار و سایل و سطح فرهنگی آن زمان می تواند بهترین الگوی زمامداری برای ما شیعیان ایشان باشد.
No image

برخورد با استهزاء گران از ديدگاه قرآن

آياتي كه در قرآن از استهزا به ميان آورده بيشتر مربوط به حوزۀ عقيده و دين بوده كه در آن دشمنان، انبياي الهي، مومنان، وحي، آيات قرآن، احكام عبادي، معاد، پيامبران و حتي خداوند را به تمسخر گرفته و از استهزا به عنوان حربه اي براي رويارويي با دين الهي بهره مي جستند
No image

تربيت توحيدی در سیره اهل بیت پیامبر (صلوات الله علیهم)

سیرۀ پیامبر و اهل بیت صلوات الله علیهم در تربیت اعتقادی در زمینۀاصل توحید دارای مراحل سه گانۀ تبیین، توصیف و تثبیت بوده است.اولا:در مواجهه با اکثریت مردم اصل وجود خدا را مفروض گرفته اما در برابر عقاید انحرافی از دلایل روشن و قوی استفاده می کردند. ثانیا: در مقام معرفی خدا تاکید بر بیان صفات خدا می کردند با رعایت سطح فکری مخاطب. ثالثا: برای ارتقا و رشد ایمان فرد را به ارتباط با خدا و حفظ و تقویت ارتباط با خدا دعوت می کردند.
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهی هر چند اجمالی به آیات و روایاتی كه در مورد فرزند وارد شده، می توان به نگرش عمیق اسلام درباره فرزند و جایگاهش در اندیشه اسلامی پی برد. فرزندان نعمت های الهی نزد والدین اند، هم می توان آنها را بر انجام اعمال ناشایست و خلاف فطرت الهی شان به خاك ذلّت و پستی نشاند.

پر بازدیدترین ها

No image

رذائل اخلاقي كارگزاران از منظر اميرالمونین علی علیه السلام

على عليه السلام خطر كارگزاران غافل و ناتوان را مدام گوشزد مى كردند و از اينكه حكومت مردم به دست افراد سست عنصر و ويرانگر بيفتد، نگران بودند؛ لذا بطور مداوم به كارگزاران هشدار مى دادند و ايشان را از كم كارى برحذر مى داشتند؛ ، لذا در نامه به كميل فرماندار هيت او را به خاطر ترك مقابله با لشكريان مهاجم شام نكوهش مى كند
No image

فلسفه امتحان از دیدگاه قرآن و روایات معصومین

امتحان در فرهنگ قرآن، قرار دادن انسان ها در بستر حوادث گوناگون تلخ و شیرین با هدف رسیدن آنان به كمال لایق خویش است و در آیات پرشماری با واژه های یاد شده و غیر آنها مطرح گردیده است.
No image

برخورد با استهزاء گران از ديدگاه قرآن

آياتي كه در قرآن از استهزا به ميان آورده بيشتر مربوط به حوزۀ عقيده و دين بوده كه در آن دشمنان، انبياي الهي، مومنان، وحي، آيات قرآن، احكام عبادي، معاد، پيامبران و حتي خداوند را به تمسخر گرفته و از استهزا به عنوان حربه اي براي رويارويي با دين الهي بهره مي جستند
No image

سیره ی نبی مکرم اسلام صلّی الله علیه و آله در تغییر نام افراد

هرکس تاریخ زندگانی نبی مکرّم اسلام حضرت محمّد مصطفی صلی الله علیه و آله را مطالعه نماید درمی یابد که ایشان در موارد متعدد، نام افراد شهرها را عوض می نموده اند. امام صادق علیه السلامنیز در این باره می فرمایند: پیامبر نام های زشت شهرها و اشخاص را تغییر می دادند
Powered by TayaCMS