دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مرجعیت؛ سد محکم در برابر جبهه کفر و استکبار

مرجعیت با اتکا به درک درست از دوگانه استکبار و استضعاف و با شناخت دقیق از نقشه کفر جهانی در تقابل تمدن غربی در مقابل تمدن اسلامی بزرگترین ضربات را بر استکبار و جبهه کفر وارد ساخته است.
مرجعیت؛ سد محکم در برابر جبهه کفر و استکبار
مرجعیت؛ سد محکم در برابر جبهه کفر و استکبار
حجت‌الاسلام دکتر احمد کوثری مدیر کارگروه امت و تمدن پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام) در یادداشتی در خصوص فتاوای اخیر مراجع تقلید در حمایت از رهبر انقلاب و تهدیدات ترامپ نکاتی را تبیین کرده است که در ادامه آن را می‌خوانید.

مرجعیت دینی، مهمترین و مقدس‌ترین نهاد مذهبی- اجتماعی اسلامی است که همواره ملجا و پناه مردم در مقابل مستکبران و قلدران عالم بوده است و به فرموده حضرت امام خامنه ای، خطّ مقدّم جبهه‌ی تقابل با تهدیدهای دشمن در عرصه‌های گوناگون یکی از ناشناخته‌ترین ابعاد حوزه‌های علمیّه و کارکرد مجموع علمای دین است. بی‌شک هیچ حرکت اصلاحی یا انقلابی در ۱۵۰ سال اخیر را در ایران و عراق نمی‌توان یافت که علمای دین آن را رهبری نکرده یا در خطوط مقدّم آن حضور نداشته‌اند. این نشانه‌ی مهمّی از سرشت حوزه‌های علمیّه است.

در طول این دوران، در همه‌ی مواردِ سیطره جویی استعمار و استبداد، تنها علمای دین بودند که ابتدائاً وارد میدان شده و در بسیاری موارد به برکت حمایت مردم توانستند دشمن را ناکام بگذارند. هیچکس جز آنان جرئت دم زدن نداشت و یا مسئله را بدرستی درک نمی‌کرد و پس از فریاد علما بود که شاید دیگرانی هم صدایی بلند می‌کردند.

لذا مرجعیت با اتکا به درک درست از دوگانه استکبار و استضعاف و با شناخت دقیق از نقشه کفر جهانی در تقابل تمدن غربی در مقابل تمدن اسلامی، از میرزای بزرگ شیرازی در تحریم تنباکو گرفته که کمر استعمار پیر بریتانیا را شکست تا حضرت امام روح الله که با انقلاب جهانی خود اسلام ناب را بر سر دست گرفته و با شعار نه شرقی و نه غربی ضربات نهایی را بر مستکبران جهانی وارد ساخته و با رهبری داهیانه امام خامنه ای با تشکیل جبهه مقاومت اسلامی گامی مهم در رسیدن به تمدن اسلامی برداشته و اینک با فتوای مرجعی بصیر و آگاه چون حضرت آیت الله مکارم شیرازی در محارب خواندن سران آمریکا و رژیم صهیونیستی بزرگترین ضربات را بر استکبار و جبهه کفر وارد ساخته است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با احساس وظیفه خطیری که بر دوش مرجعیت قرار داده شده بعد از اظهارات سخیف ترامپ رئیس جمهور بی خرد آمریکا و بازنشر برخی سخنان این هتاک توسط برخی سران رژیم جعلی صهیونیستی طی چند خط نوشتند: "هر شخص یا رژیمی که برای ضربه به امت اسلامی و حاکمیت آن، رهبری و مرجعیت را تهدید کند یا (لا سمح الله) تعرّضی نماید، حکم محارب دارد و هرگونه همکاری و تقویت آن توسط مسلمانان یا دولت‌های اسلامی حرام است و لازم است عموم مسلمانان در سراسر جهان این دشمنان را از حرف و خطای خود پشمیان نمایند و اگر متحمل مشقت یا خسارتی شوند، اجر مجاهد فی سبیل الله را دارند، ان شاء الله." و همین چند خط کافی بود تا مرجعیت دینی دیگری چون حضرت آیت الله نوری همدانی هم پا به عرصه بگذارد و پیرو آن بیش از یکصد عالم اهل سنت یکصدا از این فتوا اعلام حمایت نمایند و سران کفر خصوصاً ترامپ و نتانیاهو را مصداق محارب دانسته و موجی از هراس و وحشت در بین سران استکبار جهانی ایجاد شده و این فتوای تاریخی و مقدس بازتاب گسترده ای در دنیا داشته باشد.

از اکانت موساد گرفته تا خبرگزاری‌ها و رسانه‌های معتبری در دنیا مانند: فاکس نیوز، جروزالم پست، واشنگتن تایمز، نیوزویک، اکونومیک، یورونیوز و… تا خبرگزاری‌های معروف عربی مانند الشرق الاوسط و شبکه‌های معاند صهیونیستی_تکفیری مانند شبکه کلمه و شبکه وصال به این فتوای مهم واکنش نشان دادند و اکثر این رسانه‌ها با برجسته کردن این فتوا آن را فتوایی در جهت حذف ترامپ و نتانیاهو عنوان کردند و مجله آمریکایی و معروف نیوزویک در ضمن تحلیلی با هراس تمام، می‌آورد: " این فتوا در پاسخ به یک استفتا (درخواست رسمی) امضا و مهر شده است و از این جهت اهمیت دارد که مستقیماً از ترامپ نام می‌برد و برخلاف فتوای ناموجود علیه سلاح‌های هسته‌ای، این یکی واقعی است."

این بازتاب گسترده بین المللی نشان داد که هنوز مرجعیت دینی نقش برجسته و اصلی را در دنیای اسلام بازی می‌کند و اهمیت فتوای یک مرجعیت دینی چقدر زیاد است که با یک فتوا می‌تواند کمر دنیای کفر را بشکند.

در مضمون این فتوا حکم به محارب بودن سران آمریکا و رژیم صهیونیستی در صورت هرگونه تعرضی به رهبری و مرجعیت، شده است و در اینجا باید کمی توضیح دهیم که محارب به چه کسی می‌گویند و حکم محارب چیست؟

محاربه در لغت از واژه حرب گرفته شده و بمعنای جنگیدن است و از لحاظ حقوقی بمعنای از بین بردن نظم و امنیت با استفاده از اسلحه یا بدون آن می‌باشد. در قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲/۰۲/۰۱ در فصل هشتم - بحث محاربه طی ماده ۲۷۹ چنین آمده است: "محاربه عبارت از کشیدن سلاح به قصد جان، مال یا ناموس مردم یا ارعاب آنها است، به نحوی که موجب ناامنی در محیط گردد."

و در ماده ۲۸۲ آن حکم محارب چنین آورده شده است: "حد محاربه یکی از چهار مجازات زیر است:

الف- اعدام

ب- صلب

پ- قطع دست راست و پای چپ

ت- نفی بلد"

مبنای جرم انگاری محاربه آیة ۳۳ سورة مائده است که خداوند متعال در بیان حکم محارب فرموده است:

«ان یقتّلوا اویصلّبوا او تقطَّع ایدیهم و ارجلهم من خلاف، او ینفوا من الارض».

یعنی: محارب را به قتل رسانده، یا به دار کشند و یا دست و پایشان به خلاف یکدیگر بِبُرند و یا به نفی و تبعید از سرزمین (صالحان) دور کنند.

در نتیجه باید گفت ترامپ و نتانیاهو و سران آمریکا و رژیم صهیونیستی که هم با ایجاد جنگ علیه جمهوری اسلامی و برخی مسلمانان منطقه و هم با اظهارت سخیف خود نسبت به ولی امر مسلمین، موجب اخلال در نظم و ناامنی شده اند، محارب بوده و هر مسلمان و فرد آزاده ای باید تا حد توان، حکم محارب را در مورد این محاربین اجرا نماید.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آيين زمامداری در سيره ي حكومتی اميرالمومنين علی عليه السلام

فتوحات خلفای پیش از امیرمومنان علی علیه السلام سرزمینی وسیع و پهناور برای حکومت ایشان به ارث گذاشت (که شامل تمام کشورهای کنونی شبه جزیره، ایران، عراق، شامات کنونی، مصر و...) زمامداری موفقیت آمیز ایشان برآن سرزمین با ابزار و سایل و سطح فرهنگی آن زمان می تواند بهترین الگوی زمامداری برای ما شیعیان ایشان باشد.
No image

برخورد با استهزاء گران از ديدگاه قرآن

آياتي كه در قرآن از استهزا به ميان آورده بيشتر مربوط به حوزۀ عقيده و دين بوده كه در آن دشمنان، انبياي الهي، مومنان، وحي، آيات قرآن، احكام عبادي، معاد، پيامبران و حتي خداوند را به تمسخر گرفته و از استهزا به عنوان حربه اي براي رويارويي با دين الهي بهره مي جستند
No image

تربيت توحيدی در سیره اهل بیت پیامبر (صلوات الله علیهم)

سیرۀ پیامبر و اهل بیت صلوات الله علیهم در تربیت اعتقادی در زمینۀاصل توحید دارای مراحل سه گانۀ تبیین، توصیف و تثبیت بوده است.اولا:در مواجهه با اکثریت مردم اصل وجود خدا را مفروض گرفته اما در برابر عقاید انحرافی از دلایل روشن و قوی استفاده می کردند. ثانیا: در مقام معرفی خدا تاکید بر بیان صفات خدا می کردند با رعایت سطح فکری مخاطب. ثالثا: برای ارتقا و رشد ایمان فرد را به ارتباط با خدا و حفظ و تقویت ارتباط با خدا دعوت می کردند.
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهی هر چند اجمالی به آیات و روایاتی كه در مورد فرزند وارد شده، می توان به نگرش عمیق اسلام درباره فرزند و جایگاهش در اندیشه اسلامی پی برد. فرزندان نعمت های الهی نزد والدین اند، هم می توان آنها را بر انجام اعمال ناشایست و خلاف فطرت الهی شان به خاك ذلّت و پستی نشاند.

پر بازدیدترین ها

No image

رذائل اخلاقي كارگزاران از منظر اميرالمونین علی علیه السلام

على عليه السلام خطر كارگزاران غافل و ناتوان را مدام گوشزد مى كردند و از اينكه حكومت مردم به دست افراد سست عنصر و ويرانگر بيفتد، نگران بودند؛ لذا بطور مداوم به كارگزاران هشدار مى دادند و ايشان را از كم كارى برحذر مى داشتند؛ ، لذا در نامه به كميل فرماندار هيت او را به خاطر ترك مقابله با لشكريان مهاجم شام نكوهش مى كند
No image

فلسفه امتحان از دیدگاه قرآن و روایات معصومین

امتحان در فرهنگ قرآن، قرار دادن انسان ها در بستر حوادث گوناگون تلخ و شیرین با هدف رسیدن آنان به كمال لایق خویش است و در آیات پرشماری با واژه های یاد شده و غیر آنها مطرح گردیده است.
No image

سیره ی نبی مکرم اسلام صلّی الله علیه و آله در تغییر نام افراد

هرکس تاریخ زندگانی نبی مکرّم اسلام حضرت محمّد مصطفی صلی الله علیه و آله را مطالعه نماید درمی یابد که ایشان در موارد متعدد، نام افراد شهرها را عوض می نموده اند. امام صادق علیه السلامنیز در این باره می فرمایند: پیامبر نام های زشت شهرها و اشخاص را تغییر می دادند
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهی هر چند اجمالی به آیات و روایاتی كه در مورد فرزند وارد شده، می توان به نگرش عمیق اسلام درباره فرزند و جایگاهش در اندیشه اسلامی پی برد. فرزندان نعمت های الهی نزد والدین اند، هم می توان آنها را بر انجام اعمال ناشایست و خلاف فطرت الهی شان به خاك ذلّت و پستی نشاند.
Powered by TayaCMS